Заради религията – евреи масово не спазват карантината

Властите в Израел се принудиха да арестуват вярващи
2 апр 2020 17:30, Нели Христова
44
Заради религията – евреи масово не спазват карантината
Снимка: БГНЕС

Ултрарелигиозните евреи не спазват карантината и масово се разболяват от коронавирус. Властите в Израел се принудиха да пращат полицейски екипи, облечени в защитно облекло, които арестуват вярващите по улиците на Йерусалим и други градове.

Данните сочат, че отказът на ултрарелигиозните последователи на юдаизма да изпълняват разпоредбите, ги прави една от най-засегнатите общности. Те са малко над 10% от населението, но в една от големите болници край Тел Авив са 60 на сто от заразените.

Тези евреи често са повод за напрежение в израелското общество. Не ходят войници и често не работят, като разчитат на социални помощи за многочленните си семейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
ПРАВИЛЕН ПОДХОД: Щом не се пазят, се разболяват (и доста вероятно умират), НО ТОВА СИ Е ТЯХНА РАБОТА. Работа на полицията обаче е да ги изолира, дори насила, от останалите спазващи закона граждани. Така всеки ще бъде в правото си: имаш религиозни п-пи - заразяваш се и т.н., искаш да спазваш закона - не се заразяваш и живееш. СПРАВЕДЛИВО.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите ултраправославни екстремисти не падат по-долу.
10
0
 
24
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Светът щял да се оправи когато Евреин хвърли пачка с пари пък арменец му ги върне
9
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Във всички религии крайностите са вредни, дори опасни за нормалните хора. В християнството също има такива, разни секти, които, видите ли в събота не работели. Ами ако на работното ти място се случи нещо неотложно и се наложи да се иде в събота! Да предположим, че изскочи сделка за много пари, която зависи от някой такъв. Какво, ще провали сделката ли? Ми директно ще е изгонен!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6 : вярата да, но не и безрасъдството!
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Без вяра хората са загубени.Ако си учен и търсиш ваксина срещу вируса, ако нямаш вяра че ще намериш, няма и да намериш и ще си вземаш заплатата и така ще караш.
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярата спасява хората в моменти на криза и води до подобрение на живота на хората.Дявола има за цел да ни отдалечи от нея. Всеки един учен, изобретател и предприемач, който е вярвал, че ще успее и не е спирам да се бори.
5
1
 
12
 
! Отговори
съвет преди 4 години
резнете им плитките покрай ушите,.... ше спрът да излизат!
4
2
 
20
 
! Отговори
слаби политици преди 4 години
Я вижте Ердоган като им скръцна със зъби на комшиите как спряха да се гъзурчат по джамиите.
3
2
 
32
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Тези евреи често са повод за напрежение в израелското общество. Не ходят войници и често не работят, като разчитат на социални помощи за многочленните си семейства.Тези и някои други евреи като хасидите са повод за напрежение в обществото на цялата планета, не само в Израел. Заради такива индивиди народите по света мразят всички евреи въобще!
2
0
 
28
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Те получават и пари от държавата ...а същото и в Ню-Йорк ,целият град е в карантина,само квартала на еврейте е както преди. Това нашите не знаят ли или не смеят да пишат ?
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в Средновековието (около 1350г) при Голямата Чума е било така. Умрелите тогава са били между 75 и 200 милиона (за тогава 1/3 от населението на Европа). Това показва колко са напреднали тия.. никаква промяна за 700г.