Нулевият пациент с COVID-19 е бил от лабораторията в Ухан

Първоначалните предположения бяха, че заразата е тръгнала от прилеп
16 апр 2020 11:49, Ния Христова
134
Нулевият пациент с COVID-19 е бил от лабораторията в Ухан
Снимка: Pixabay
Американският телевизионен канал "Фокс нюз", позовавайки се на източници, твърди, че първият пациент заразен с  коронавирусна инфекция COVID-19 е работил в лабораторията на Института по вирусология в Ухан, Китай, цитира "Монитор". 
 
"Източници смятат, че първоначалното предаване на вируса е било от прилеп на човек и че "нулевият пациент" е работил в лабораторията и след това е попаднал сред населението на Ухан", съобщи телевизионният канал, като се позовава на "многобройни източници", които са запознати с подробности около ранните действия на правителството на Китай и са видели "съответните документи". 
 
Един от източниците на канала обвини Китай в "най-скъпата операция за скриване на доказателства" в историята.
 
Според твърденията, лабораторията е разработвала биологични оръжия, но е трябвало китайски учени да демонстрират изключителни резултати при изследване на вируси. Китайското външно министерство по-рано отговори на обвиненията за укриване на информация и заяви, че Китай са заели открита и отговорна позиция от самото начало по отношение на публикуването на данни за епидемията от коронавирус. 
 
На 31 декември 2019 г. китайските власти информират СЗО за огнище на неизвестна пневмония в град Ухан в централната част на страната - провинция Хубей. Специалистите установили, че нов коронавирус е причинителят на заболяването. П-късно болестта официално беше наречена COVID-19. 
 
На 11 март Световната здравна организация обяви новата коронавирусна инфекция COVID-19 за световна пандемия. Според последните данни на СЗО в света са регистрирани над 2 милиона случая на заразяване, починалите са над 130 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
2
 
! Отговори
До 68 преди 4 години
Хахаха ти си мислиш че 2.5 милиарда са много пари.....а и вярваш на политици...никой нищо няма да премести...ще преместят някое друго цехче за производство на болтчета
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Фокс нюз" - американската машина за пропаганда....Прави се всичко възможно, само и само да изкарат Тръмп невинен, а не некомпетентен.Мъко, мъко......
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
67,Абе, не им е лесно. Първо защитаваха Асад, после Ердоган, после Иран, сега Китай...Ама беше доста забавно, като Ердоган нападна Асад, тогава беше видимо объркването кой е добрият и кой - лошият.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японското правителство заделя фонд от 2.5 млрд. долара, целящ помощ за компании, решили да върнат производството си от Китай в Япония.Колкото и книжни сърчица и маски да разпраща император Си по света, тенденцията се очертава и тя не е в полза на Китай.
64
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нов тренд сред българското русофилство. Вече започват да защитават китайските си братя със зъби и нокти, не дават и прашинка да падне върху "безупречната" им репутация. Тая тенденция явно е предизвикана от безпрецедентното обедняване на Русия и спешното търсене на нов платежоспособен господар на когото русофилството да слугува.
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Името на човека и кога е заразен?Въпросният кой знае откога е отишъл при дедите си... И атом не е останал от него. Надали някога ще узнаем името му.
62
0
 
3
 
! Отговори
Ken преди 4 години
За какви "люспести котки и кучета" говорите ?Някой виждал ли е такова животно ?
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая стават смешни - прилеп е заразил работещ в тази лаборатория на пазара в Ухан.Като знам какво ядат, си е напълно реално. Да, не е смешно да ядеш змии, прилепи и кучета, но те го правят.
60
2
 
3
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
това бяха и някои от предположенията, например аз мислех че е много вероятно наистина да е някой от лабораторията, само че платен от чуждо разузнаване да изнесе (и разнесе ) вируса из Китай
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ковид"Китайците от векове ядат прилепи и люспести котки и кучета но до сега не е имало подобна пандемия източника е друг."Като правило всички пандемии чумни, свински и птичи грипове и т.н. тръгват винаги от Китай.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"US military chief: 'Weight of evidence' that Covid-19 did not originate in a lab"Е, последно ?
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и нищо не се разбира от статията, което означава, че всичко писано е с въпросителен знак на края!
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах американците кого да заразили - прилепа, нулевия пациент в Ухан или и двамата?
55
2
 
17
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
Прилепът е влетял в лабораторията в Ухан. Заразил е този нулев пациент и е избягъл към пазара. Нулевият пациент е хукнал да гони прилепа и го е настигнал на пазара, хванал го е и го изял. Нещо такова ни пробутва Фокс нюз.
54
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОМРЪЗНА МИ ВЕРСИЯТА С БАТМАН ПРИЛЕПИ СУРОВИ ЯДАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ В КИТАЙ НЕПРЕСТАННОВЕРСИЯТА С БАТМАН НЯМА ДА МИНЕ!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Името на човека и кога е заразен? После ще видим в регистрите на китайските болници, човек с такова име търсил ли е лекарска помощ и кога. Има ли други, търсили лекарска помощ преди него с доказана зараза? Ако все пак, първият пациент работи в такава лаборатория, с какво точно се занимава? Възможно ли е, да я е внесъл неволно отвън? Възможно ли е, да е изследвал организъм внесен отвън и притежаващ вируса (например при странно увеличаване на смъртността при този вид организъм, например прилепите)
52
12
 
5
 
! Отговори
Real news преди 4 години
Тъй-като вестник Стампа разкри истинската шпионска същност на превъзнасяната от нашето русофилство руска акция "На Италия с любов" предизвикала гневна реакция на хиляди италианци срещу Русия. Според вестник Република Путин е излезнал с нова "инициатива" руснаци живеещи в Италия предлагат на местни италианци по 200 евро за да напишат по стотина поста в социалните мрежи възхваляващи Русия и особено Путин.
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно САЩ с всякакви средства се опитват да отклонят вниманието от себе си. В случая стават смешни - прилеп е заразил работещ в тази лаборатория на пазара в Ухан.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези неща ги оповести един ютюб блогър laowhy86, който е доста запознат
49
4
 
8
 
! Отговори
ковид преди 4 години
Китайците от векове ядат прилепи и люспести котки и кучета но до сега не е имало подобна пандемия източника е друг.