Богатите американци се крият от коронавируса в бункери

Те имат система за филтрация на въздуха и храна за няколко години
22 апр 2020 17:45, Нели Христова
39
Богатите американци се крият от коронавируса в бункери

Къде е най-добре да изчакаш епидемията от COVID-19 да премине? Може би на самотен остров. Но за богатите американци, най-безопасното място се оказват... бункери, построени за защита при евентуален край на света. Идеята на богаташите е да прекарат тези "тежки" за тях дни сред други хора от "елита" и други милиардери.

В САЩ повече от 42 хил. души са починали заради коронавируса. А богатите американци се надяват, че ще избегнат глобалната здравна криза, криейки се в модерни бункери под земята. Стаите им са като извадени от петзвезден хотел. Помещенията си имат система за филтрация на въздуха, достойна за болница и запаси от храна, достатъчни за няколко години. За разнообразие, богаташите имат и частно кино и фитнес.

Компаниите, които строят подземни бункери в Нова Зеландия, отбелязват увеличаване на запитванията за подслони, съобщават от Bloomberg, цитирани от The Independent.

През последните дни, телефоните на брокерите на луксозни недвижими имоти също прегряват. Десетки американци и учени от Силиконовата долина, искат да си купят имоти в района.

Фирмата Vivos твърди, че е издигнала един бункер за 300 души, а конкурентите от Rising S Bunkers са построили близо 10 бункера в Нова Зеландия. Подобно място за криене от криза струва над 11 милиона долара. Към тях има частни луксоцни бани, стаи за игра, мишени за стрелба и дори хирургически маси. Системите за вентилация успяват да филтрират всяка бактерия и дори радиация от въздуха, а най-безопасните места на света имат и тайни тунели, както и бронирани стъкла.

По данни на Vivos, десетки семейства са настанени и в бункер за 5000 души в Северна Дакота, който се намира на мястото на бивша военна база и е голям колкото 3/4 от Манхатън.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
19
 
! Отговори
Гиньо преди 4 години
Има търсене на такиватихи и защитени места, но някои забравят, че колкото са качествени, толкова и опасни! Иначе за Силиконовата е мнооого невярно- идва от силиций, а не силикон ! Айде, успехи!
13
3
 
12
 
! Отговори
Питър преди 4 години
С думата "луксоцни" поздравявам всички пост-соц българи
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия така или иначе някога ще трябва да излязат! и ще ги чака вирус - изненада! вирус, който ще е минал през хиляди мутации, свиреп и гладен! а тарикатите ще са много вкусни, изнежени и с отслабнала имунна система!
11
5
 
23
 
! Отговори
Anonimus преди 4 години
И сега си представете - някой отваря бункера, киха вътре и затваря... хахахах
10
4
 
25
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Че те са най-параноичното население на планетата! Нормално е за тях.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха, Силиконова долина.. :)Точното съответствие на английското наименование Silicon Valley в нашия език е Силициева долина. Силиконова долина е неправилен превод, който се дължи на смесване на графично близките английски думи silicon силиций и silicone силикон.
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно тия са пуснали и вируса, те си съчиниха и историята с планетатa дето ще идвала да ни затрие за да си построят бункери без да всяват паника. Китай е основен техен враг, обаче Китай се спправи със вируса и той не се оказа толкова смъртоносен. Пък и в бункерите си имат лаборатории и ваксини или могат да си направят ваксини там.
7
2
 
22
 
! Отговори
Програмист преди 4 години
До СС (3)Има и Силиконова долина. Известна е също под името "димитровград"
6
1
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 4 години
Хаха, fallout на живо. Ама компанията трябваше да се казва "Vault-tech"
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хирургически маси има, но хирурзи има ли на склад също?
4
2
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
Каквото бог реши !! Никой не може да избяга от съдбата си !!!
3
3
 
32
 
! Отговори
СС преди 4 години
Силиконова долина има само в главите ви на чалгаджии. Иначе истинското название е Силициева долина до Сан Франсиско!
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са ли тия дето обещават да ни пазят от Русия ?
1
5
 
17
 
! Отговори
Смях преди 4 години
По-добре богат и здрав, отколкото беден и болен.