Курц се хвали – Германия копирала плана му

Австрия е много успешна в борбата с коронавируса, смята той
23 апр 2020 04:15, Красимир Ангелов
19
Курц се хвали – Германия копирала плана му
Снимка: БГНЕС

Австрия е толкова успешна в забавянето на разпространението на коронавируса, че други държави и по-специално Германия, са прекопирали плана й за облекчаване на карантината, заяви консервативният австрийски канцлер Себастиан Курц, цитиран от Ройтерс.

Алпийската държава рано предприе мерки срещу епидемията и преди повече от месец затвори ресторанти, барове, театри, по-маловажни магазини и други места, където се събират много хора. Гражданите бяха призовани да си останат у дома и да работят от вкъщи, когато е възможно.

Тези карантинни мерки допринесоха за ограничаване на дневния темп на нарастване на заразените до по-малко от 2 процента и Австрия досега е регистрирала 510 починали от заразата, колкото някои по-големи страни обявяват ежедневно. Германия предприе подобни мерки и двете страни имат приблизително еднакви темпове на нарастване на смъртните случаи.

В изказване пред долната камара на парламента Курц изтъкна, че много страни, сред тях и Германия, са възприели "стъпка по стъпка" австрийския подход - не само карантинните мерки, но и плана за постепенно възстановяване на различните дейности. Това показва, че взетите от правителството мерки са били правилни, каза Курц, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
АДИ преди 4 години
До Христо Христов......АРИЙЦИТЕ идваме от потъналият континент " АТЛАНТИДА " / и пак оцеляхме / ........а сме дошли да ви учим.....от съзвездието ОРИОН !!! ......затова знаем и РАКЕТИ как се правят......и летящи чиний !
13
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
До 1 Aрийци може да дириш при планините между иран и индия. Оттам идвст обикновено арийците като теб и немските.
12
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
До 1234/11Точно това е истината!Немецът е безгръбначен червей, смятащ мачкането и гаврите за нещо нормално.Единствено балканските селяни не се отнасят с презрение към немското ***.И затова 1955-56та Австрия се бори и срещу СССР и срещу САЩ и се обедини, а бащата на обора германия отказа готово предложение, защото служенето (на янките) е по-важно от свободата за немския червей.ПП. Да не забравяме, че и мустакатият не беше немец.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй момче питало ли е нашия Бай ... курц, че да се хвали повече от него?
10
2
 
4
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Все пак германия е на командно дишане от сащ с 25 бази, а Виена си е независима държава.....
9
4
 
5
 
! Отговори
Българина преди 4 години
За никой не е тайна, че австрийците са със синята кръвбот немскоезичните, а германците са ***. Факта че 10 г търпят меркел, из рода който без война ислямизира германия. Немското племе е по тъпо и от българското офче такова.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите брифингари да гледат и да копират и те, ако им стига акъла (нещо, в което се съмнявам). И Годжи и Боко да спрат да се хвалят колко добре сме се справяли. Да погледнат само за 15 минути малко статистика, като бих ги насочил към няколко държави - Австрия, Германия, Швейцария, Исландия и Дания, и извън Европа - Австралия и Нова Зеландия.
7
1
 
8
 
! Отговори
Гадно нещо е преди 4 години
политиката! Всички играят с ку.рвенски номера. Този се хвали, че са по добри от германците, Боцко се хвали, че сме по добре от австрийците, че това момченце се е молило България да му даде предпазни маски, все сами се хвалят!? Как да вярваш на ***?
6
3
 
5
 
! Отговори
ХаХъХоХуХеХи преди 4 години
Курц пък си преписа плана от Женерала. Хахаха!Всички правят едно и също бе, ***!Само шведите са свободни хора.
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се оакат, пак със сигурност до края на май.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Много правилно е казал, ако е истина. Никой няма да хвърли пари от хеликоптер.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"да не искате да ви хвърляме пари от херикоптера по жълтите павета ."-това каза българският финансов министър на хората останали без работа в България в следствие пандемията.При такова изказване как биха постъпили европейските граждани в ЕС?
2
4
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
И НИЕ СЕ ХВАЛИМ !ЗАПОЧВА ЗАПИСВАНЕ ЗА :МЯРКА 60/40 ЗА .........ОЛИГАРСИМАСКА И ФУРМИ ............ГЛАДНИЗАЕМИ,С ИПОТЕКА...........БЕДНИСПИСЪК ПРИ СПЪТНИК НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ В ДЖИПА,МАСКИРОВКА .......ФИНАНСИСТ
1
4
 
7
 
! Отговори
АДИ преди 4 години
Кой . ако не арийците ???...ще оправят света . Германия + Австрия + " ПРУСАЦИТЕ на Балканите " т.е БГ !