66-годишна българка е издъхнала от коронавирус в Мадрид

Тя е била хигиенистка в болница Hospital de Puerta de Hierro
Обновена: 24 апр 2020 13:52 | 24 апр 2020 13:52, Нели Христова
16
66-годишна българка е издъхнала от коронавирус в Мадрид
Снимка: БГНЕС

Българка, която е работила като хигиенистка в болница в Мадрид е починала от COVID-19, предадоха от българският вестник в Испания "Нова дума", цитиран от Dir.bg.

Жертвата на вируса е била 66-годишната Гергина Василева Шейтанова. За кончината й съобщават нейни колеги от хигиенизиращия персонал на Hospital de Puerta de Hierro в предградието Махадаонда.

Жената е издъхнала в сряда, а точно в 20 часа снощи паметта й бе почетена с минута мълчание и аплодисменти от колегите й от сектора. В понеделник почит ще й отдадат и останалите служители на болницата, които ще се съберат на централния вход на здравното заведение точно в 12 ч.

„От Синдиката на чистачите към Федерация на услугите, мобилността и потреблението (Sindicato de Limpieza de FeSMC) в UGT Madrid бихме искали да изразим своите най-искрени съболезнования на семейството, приятелите, близките и колегите на Гергина Шейтанова, която работеше като хигиенистка в Hospital de Puerta de Hierro и която – за съжаление, – почина вчера вследствие на COVID-19“, се казва в съобщение на синдиката, към който българката е членувала. Тя не е имала придружаващи заболявания.

Още от началото на пандемията от испанската Федерация на услугите, мобилността и потреблението призовават да не бъдат забравяни хората, които извършват почистването и хигиенизирането на здравните заведения, защото и те са основни фигури в борбата с коронавируса.

„Поискахме от различни публични администрации да обявят работата на хората в секторите „Чистота и хигиена“ в болниците за „висок риск от излагане“ на заразяване с COVID-19, поради което да могат да имат достъп до качествена лична защитна екипировка, както и до адекватно обучение. Хигиенистите в болниците и в здравните центрове не могат да продължават да са „големите забравени“ в тази пандемия и имат нужда да се трудят в сигурни и безопасни условия“, категорични си от синдикалната организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 години
На 66 години не трябваше ли вече да е пенсионерка?
15
0
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Много си зле! С това мислене и сводниците за който пишеш са по хора от теб май!
14
3
 
2
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Време е да се връщате в България ... В тая чужбина няма нищо, дори и доходите вече са ниски там... говоря от опит. В България си е най добре и се живее по добре!!!
13
0
 
18
 
! Отговори
KamKam преди 4 години
Човешкият живот е непредсказуем.Дали е професор или хигиенист ,за близките си е еднакво ценен.Нека не подценяваме никого .А защо се пише..Да се замислим за тези хора които са на първи фронт.Лекари не могат да работят без сестри и санитари,така че всеки изпълнява важна роля.
12
0
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Абе кви неща говориш бе селски бек
11
6
 
8
 
! Отговори
Мир преди 4 години
на праха и. Нещо странично като видях болницата как изглежда-космическа, ание тука сме на ниво 1 Световна война. Погледнете моля как изглеждат болниците там. СЛАВА НА БОКО *** И ВСИПКО НЕГОВИ ПОДЧИНЕНИ. ПЛАЩАТЕ ЛИ РОБИ ОСИГОРОВКИ???? В ИСПАНИЯ ЗДТАВЕОПЗВАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО!!!!!
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изпратете я тази новина на дзаврения дзвер, да се гордее, че заради него хиляди българи напуснаха страната. Гешев няма ли да го привика най-после да му се извини
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МирТе и пронститутките имат синдикат. Е? 90-те години сутрин в заведението в което работех съм наблюдавал сутрешните оперативка с разбор на изминалата нощ от сутеньорите и пронститутките от Славянска беседа. В 90% от фирмите в България нямат такава организация и отчетност!
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези защо разпространяват лъжи? Българите знаем, че няма корона вирус. Това е измислица за да ни тормозят с карантина! И да ни нарушават правата. Тетка Курделия каза, че е оправдание ГЕРБ да си развяват байрака. У нас синдикатите мълчат, па тези от инфекциозна болница искат да работят не 8, а 7 часа и правят протест по време на извънредно положение!!! Техните колеги в чужбина са по-зле екипирани и не се прибират вкъщи!
7
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Милен Цветков почина напълно здрав на 54 г.!Да жалим бабичките, а жертвите на катастрофи са много повече и то млади.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобното се привлича от подобно. Затова журналистите пишат за чистачката, но не проронват и дума за световно известен учен. Някак си им е извън кръгозора.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да й ръкопляскат тамКакво ни занимавате с тия?Разбирам тук са нямаме нужда от санитари ,сестри и доктори, да им симпатизирамА сега няма какАко някоя испанка дойде у нас да работи като санитарка,на нея ще ръкопляскам
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 17 април в Париж почина българският испанист проф. дфн Венко Кънев, роден 1942 г и заразен с ковид 19.
3
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
66 г., кво още бе?
2
4
 
19
 
! Отговори
Мир преди 4 години
на праха на жената, но забелязахте ли, че дори почистващия персонал в Испания има сендикат. Повечв няма какво да говоря
1
3
 
28
 
! Отговори
135 преди 4 години
да почива в мир