"Пандемични паспорти" хит сред богаташите, бягат от коронавируса

Един от най-скъпите е на Австрия, търгува се за 7 млн.евро
8 май 2020 07:00, Елка Василева
21
"Пандемични паспорти" хит сред богаташите, бягат от коронавируса
Снимка: "Монитор"

Богаташи си купуват граждансто в различни страни по света, за да се уверят, че ще могат да пътуват до дестинации, където няма коронавирус, ако заразата удари втори път и границите бъдат блокирани, пише „Монитор“.

Henley & Partners - лондонски брокер на гражданство, е един от най-големите играчи в бизнеса с „продажба на паспорти”, чиято печалба е близо 4 млрд. долара годишно. Данни на фирмата за първото тримесечие на 2020 г. показват 42% увеличение на гражданите, подали заявление за ново гражданство, в сравнение с тези през миналата година. Броят на самите завления пък е скочил с 25 на сто, пише Business Insider.

Най-популярните „пандемични паспорти“ или програми за постоянно пребиваване са тези на Австралия, Антигуа, Австрия, Швейцария, Португалия, Кипър, Малта и Черна гора.

Всички те предлагат гражданство в замяна на пряко дарение в националната хазна или инвестиции в местна собственост или бизнес.

Цените на карибското гражданство започват от 100 000 долара за един член от семейството, в Малта и Кипър се увеличават от 1 до 2 млн. евро.

Един от най-скъпите паспорти е този на Австрия, той се търгува за 7 млн.евро. Това се дължи на предлаганите висококачествени здравни услуги в страната и бързата реакция на правителството за справяне с пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората на Праси много евтино ги даваха. По 5 хилки. Абдали били.
17
1
 
1
 
! Отговори
Карибски пирати преди 3 години
Местните хора само чакат тлъсти богаташи да има кого да доят.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Черна Гора е в списъка, а не България?
15
0
 
2
 
! Отговори
Palma Dubaiska преди 3 години
най добре е под палмите на моретооо. подводен риболов между коралите и рифовете също.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чичо ти защо си мислиш че си по раличен от материала? материала те управлява материала те лекува материала избира политиците ти . да, тия 80 процента за които говориш ти си от тях иначе нямаше държавата да е такава и в такова положение и просяк на евросубсидии от данъците които другите народи внасят
13
1
 
3
 
! Отговори
това значи преди 3 години
Ако това не е пирамида означава, че ние простосмъртните в бъдеще ще сме крепостни селяни или граждани. Закрепостени по местожителство. Впредвид и ужасната забрана до достъп до природата в много страни по света. Нулев достъп до реки, езера, море, океан, за планините и горите е неясно, но много хора са глобени за разходка в гората и планината. Жал ми е за децата и младите!! Ние 40годишните поживяхме по-свободно вярно не ходехме в чужбина, но поне до природата имахме достъп като деца.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се обърнат към Илон Мъск да ги закара на Марс
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не бягат от вируса.Бягат от малоум ници като нашия смахнат сенилен премиер.
10
11
 
20
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Това са глупости - жируса удря навсякъде, няма как да го избегнат. А иначе на мен тука ми харесва. Повече от доволен съм от управлението на Борисов. По не ми харесва качеството на ***'тряла - в по-голямата си част спадащ към 80%, ама какво да се прави...
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ти като по-умен знаеш явно XDпросто хората имат кинти и бягат от тирани и диктаториа умници като теб ще слушат премиера слънце и хирург за вирусни съвети хахаха
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко! Отиват точно там, където ще удари най-здраво! Благодарим им, че сами спасяват света от себе си!
7
6
 
5
 
! Отговори
sherlock преди 3 години
Pulni gluposti! v Kipar mozhe da chaka 2-3 godini da poluchi passport...
6
15
 
15
 
! Отговори
SS преди 3 години
Писах преди време в този сайт,че заразата няма да отмине така лесно.Трябваше ли германски експерти да ви го кажат,че да повярвате?Не искам да бъда лош пророк,нито да всявам паника,но всичко това,ще избие на някъде и ще стане страшно.Някой си играе с кибрита и бензина.
5
5
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
Това да продаваш гражданство малко се различава от една древна професия където срещу заплащане получаваш удоволствие.Но и богатите грешат.При който и паспортен сутеньор да отидат,вируса ще обхване света и това няма да ги спаси.Освен ако се самоизолират в някой пет звезден бункер.Защото накрая всичко ще се срине,и няма да има държави като острови на спасението.
4
1
 
25
 
! Отговори
Петък преди 3 години
Бизнес "Продажба на паспорти', а едно време ме учеха, че филмите са художествена измислица и реалността е друга,,,
3
2
 
29
 
! Отговори
малкия кашличко преди 3 години
Ангелкова:За нас първостепенна грижа е здравето.Чули това богати английски благородници, ще избягат от коронавируса в Бг.
2
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас с този бизнес се занимава Държавната агенция за българите в чужбина.
1
8
 
16
 
! Отговори
Паспортчик преди 3 години
Ак-47 паспорта към всяка граница.