Гърци напълниха плажовете след 52 дни карантина

На пясъка се спазва дистанция от 2 метра
Обновена: 9 май 2020 18:15 | 9 май 2020 18:15, Анисия Иванова
40
Гърци напълниха плажовете след 52 дни карантина
Снимка: Pixabay

Хиляди гърци се отправиха към плажовете, след като излязоха от домовете си след 52 дни карантина заради епидемията от новия коронавирус, съобщава гръцката телевизия Скай.

Според репортажа предписаната дистанция от 2 метра на плажа в повечето случаи се спазва, но в други нещата са си по старому.

Температурата на въздуха днес напомняше за лятото, но мнозина от плажуващите споделят, че водата още е студена. Затова повечето се ограничиха до романтични разходни и слънчеви бани, но не липсваха и смелчаци, които се изкъпаха.

Гръцкото правителство разпространи специално видео с указания за безопасно поведение на плажовете след отварянето им за посещения, съобщава БТА.

В него се отправят съвети за внимание при посещение на плажа, препоръчва се при възможност това да става в делничен ден, да се спазва разстояние от 2 метра от другите посетители, да се избягва струпване на хора на едно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Ел Дудериньо преди 4 години
Гърците искат да ти вземат парите. И правят всичко възможно да те предразположат да ги дадаш. Нашите мутри и селски тарикати по черноморието искат да ти вземат парите, без тая втората част.
31
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Море с вируси, ха, ха...Щеши да ходят на море, ше ми ходите на дедовия.
30
7
 
6
 
! Отговори
Истина преди 4 години
АЗ ПОЧИВАМ ОТ 20 ГОДИНИ САМО В ГЪРЦИЯ, ГЪРЦИЯ Е МОЯ ВТОРА РОДИНА ДА ЖИВЕЕ ГЪРЦИЯ И ГРЪЦКИЯТ НАРОД АМИН
29
6
 
22
 
! Отговори
До No money back преди 4 години
Ангелинке ти ли си ***?! Не разбра ли, че и пари да ни даваш пак няма да стъпим пли мутрафоните на бетономорието. Пробвайте да пратите роми по някоя социална програма, дано спасите сезона.
28
4
 
8
 
! Отговори
Жълт вестник преди 4 години
Ама така ги съчинявате лъжите, че и сами не си вярвате.
27
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На българското черноморие такъв панаир ни стпретнаха на семейство с едногодишно бебе, предплатили апартамент за цял месец - държаха ни на улицата с часове, продали били апартамента, искаха да ни настанят в един кoптop, накрая заплашихме, че ще извикаме полиция и телевизия, след 300 уговорки ни настаниха в приличен апартамент, но пак не този, за който бяхме платили. Е, повече няма да стъпя там! И да - не е модерно БГ черноморие, защото е тотална кo4ина!!!
26
21
 
10
 
! Отговори
No money back преди 4 години
Да поясня - сега е "модерно" да се оплюе българското и да се хвали чуждото, най вече гръцкото. Но знаете ли защо? Защото вече са си направили резервации, но гърците категорично отказват да им върнат парите. Та за това сега щат не щат, ще отидат. Каква ли ще е тази почивка изкарана в тревога от заразяване, несигурност и накрая карантина?
25
4
 
16
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Хахахаха, до тук ли опря да си рекламираш "бизнеса" бе чорбаджи! Не го ли сванахте бе дебеловрати *** такива - НЕ Е ВЪПРОС НА ПАРИ, А НА ОТНОШЕНИЕ! Набийте си го затлъстелите мозъчета и спрете да да дрънкате на тая струна, че българите били стиснати и затова не искали да ви дават парите си срещу мизерията дето предлагате. Усрех с "богатите чуждестранни туристи".
24
13
 
14
 
! Отговори
Вирусоносители преди 4 години
Почивката в Гърция, Турция автоматично означава и две седмици домашна карантина. Струва ли си?
23
1
 
7
 
! Отговори
Зевс преди 4 години
На снимката: Шейтан Лимани на о. Крит
22
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходят щото нямат паре. Има супер места по нащо море, но треат яко кинти. Наще искат да отидат за 500-стин леа за 10 дена. Аз си ходя по 5 звездни хотели, кеф ти море, кеф ти басейни, кеф ти обслужване. Има си атракции програми, храна топ. Не е лошо и на Гръцко ама долу по Закинтос и други скъпички места. Тука тия близките са тотална щета ,пълно с нашенци с пазарските чанти от Лидъл, сърбете с въдиците, и макетата с барбекюта от джанта, разливат парцуца и мани мани.....
21
5
 
15
 
! Отговори
Мангьров преди 4 години
До ЗебриМозъка ти е гладък, а шкембето ти е нагънато... Това е проблема ти...
20
37
 
40
 
! Отговори
До До До Зебри преди 4 години
Ами ето че по времето на епидемията сме си вкъщи. Веднага след това отиваме да почиваме в Гърция. Толкова ли си нагънат та не можеш да го осъзнаеш?!
19
43
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В гърция да не би да е по евтино от нашето черноморие .Освен ако не сте с чантите метро и бурканите никакъв шанс да е по на сметка.За водата е също мръснa добре че са белите камъчета на дъното за да ви изглежда чиста.На островите им къде мислите се изсипват лайнатаа .Гърците са мръсно племе много нагли.
18
37
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ЗебриНормалните хора по време на епидемия си стоят по домовете, а не ходят навсякъде да разнасят зарази... Ама едва ли имаш гънки на мозъчната *** за да го проумееш...
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...и гащите, и гащите.
16
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, скоро ще напълнят болниците.
15
3
 
47
 
! Отговори
БГ концесионер преди 4 години
Безплааааатни чадъри и шезлоооонги давааааааам!!! Бирата ми е само 10ачка, 100 г цаца 8 кинта, поляна паркинг 10лв./ден, сладолед, кола, царевица - сичко по 5, бате, да са лесни сметките. Така праим бизнес тука, уважаваме си клиентите. Раздавам безплатно и кепчета - да си ловите кафяви акули в морето, голема атракция!
14
14
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Рано е за радост сред гърците, след 1 месец Барба *** ще ги налазят с хладилните чанти и слънчогледовите семки...
13
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълнят морето с вируси да е готово за туристите.