Видео показва колко бързо се разпространява коронавируса в ресторант

Клипът насърчава миенето на ръцете
Обновена: 14 май 2020 17:31 | 14 май 2020 15:27, Нели Христова
97
Видео показва колко бързо се разпространява коронавируса в ресторант

Популярен японски клип показва как COVID-19 лесно може да се разпространи сред група хора в бюфет само за няколко минути. Експериментът е проведен от организацията NHK съвместно със здравни експерти.

Във видеото се вижда как 10 човека влизат в бюфет ресторант, подобен на тези на круизните кораби. Един от тях носи заразата - той е покрит с флуоресцентна боя. След като си взима храна, останалите доброволци също преминават през бюфета, а след това всички заедно сядат на една маса. В края на експеримента лампите се гасят, а ултравиолетова светлина показва къде са се разпространили частиците от заразата.

COVID-19 може да се открие по чиниите, приборите, храната и дори върху устата на трима от доброволците.

Подобни експерименти не са нови, но доктор Джон Никълс, професор по патология в университета в Хонконг, казва, че те демонстрират перфектно колко бързо се разпространява коронавируса сред хората, особено когато те не си мият ръцете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СДГХЙК Това което заснемат е как би се разпространил вируса. Боята е в ролята на вирус, няма заразени и пострадали животни, и хора във видеоклипа :)
73
3
 
4
 
! Отговори
СДГХЙК преди 3 години
Ей заснеха го вече, а до вчера беше невидим враг. Бързо напредва човечеството с борбата с този, не мога вече да го нарека невидим, но враг.
72
6
 
12
 
! Отговори
H преди 3 години
Един размисъл върху цифрите! В България има 2000 души с положителен тест. 120 000 са били под карантина. Това означава, че те сс били контактни с болни. Е, тези 120000 души или са се заразили и не са имали никакви сериозни усложнения или не са се заразили. Което май показва, че този вирус не се разпространява толкова лесно или може би не е чак толкова опасен?!
71
3
 
10
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Разпространява се със скороста на интернет, телевизионен и радиосигнал -тоест, много бързо!
70
3
 
3
 
! Отговори
Дюни Гарден преди 3 години
Въййй, ми ко шъ праим ся, ний имами бюфйет на ол инклузива на Дюниту!
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно тук тестваха една жена и се оказа положителна, а съпругът и и двете деца - не. Зеедно ядат, спят, а са негативни. Тоя вирус само по барове ли се разпространява и дали гледа категорията за заведението?
68
11
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
Къде са тези болни? Болниците са празни. Радвайте се на живота и спрете да вярвате на медии и политици.
67
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Джефри Епщайн пропя и сега по цял свят арестуват шефове на мафии, педофили и замесени с веществото адренохром, извличано от кръвта на отвлечени деца. Вирусът е само претекст населението да си стои вкъщи и да не пречи такива високопоставени гадовве да бъдат напълно блокирани...
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХммПогледнете в Интернет какво казва един японски професор, Нобелист, Tasuku Honjo
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава богу не ги светнаха на сутринта след "Какао бийч".
64
0
 
13
 
! Отговори
Ешерихия коли преди 3 години
Видеото показва колко лесно се предава ентерококова инфекция в ресторанта на хотела.
63
2
 
30
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Има нещо около този вирус. Няма как целия свят да се затвори за нема нищо. И Американците и Руснаците се затвориха. Т.е. те действат с едни и същи принципи, което означава, че този вирус може би е по-опасен отколкото се говори. Има нещо гнило, но никой според мен не смее да го каже.
62
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заменете който и да е друг вирус, пренасящ се по абсолютно същия начин като ковид19 в това видео и ще имате същия ефект. Нещо което този професор не казва. Защо ли? Само този вирус ли е единствения познат на човечеството предаващ се по въздушен път? Не е, има хиляди и много по-опасни, ама дай сега да правим ковид19 бащата и майката на всички вируси. Всеки ден имунната ни система се сблъска с вируси и бактерии и си ги предаваме едни на други, ама лудостта я няма.
61
1
 
18
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Алоо веросания...Дядо ти все течаща вода е имал сигурно пък на Оживял е някак си...Като ти спрат водата намираш други начини.... Като ти я спряха водата от водопровода да не би да си стоял жаден? Ако ти свърши храната във мястото което обитаваш да не стоиш там и да чакаш да се появи нова - излизаш и намираш решение на проблема... И не аз няма да те уча да и как да си миеш ръцете - това трябва да са те научили родителите ти преди много време... както и други неща ама да не издребняваме
60
17
 
21
 
! Отговори
ФЪК OFF преди 3 години
Айде гръмнете се ако толкова се плашите от един невидим вирус ! Аз не се плаша и се радвам на живота ,на природата и на добрата храна в ресторантите ! Минахте и Хитлер по пропаганда !
59
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светещия гел го разпространиха, само короната не я видяхме
58
6
 
11
 
! Отговори
Мустафа Манaf преди 3 години
Я сега дайте видео как се хваща спин от анaлeн секс.
57
3
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Не само короната се разпространява така....И други много по-опасни вируси се разпространяват така! Вие съвсем за *** ни взехте!Сега пак ще ми изтриете ли коментара?!
56
6
 
22
 
! Отговори
Pen преди 3 години
Ей не спира пропагандата.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименХайде сега, ти ли ще ме учиш на миене на ръце, а като ти спрат водата с какво се миеш бе веро такова