Директорът на МИ-6 е убеден, че коронавирусът е създаден от човек

Според него пандемията се дължи на инцидент
4 юни 2020 22:40, Нели Христова
71
Директорът на МИ-6 е убеден, че коронавирусът е създаден от човек
Снимка: БГНЕС

Сър Ричърд Диърлов, бившият директор на МИ-6, твърди, че епидемията от COVID-19 може да е започнала "след инцидент", който е довел до излизането на вируса от лаборатория в Китай. Той се позовава на "важно" ново проучване, проведено от британските и норвежките учени, което "може да преобърне дебата за произхода на коронавируса".

Именно според това проучване ключови елементи са били "вмъкнати в генетичния код на вируса", което показва, че той не се е развил естествено, а е бил модифициран от човека. Това е твърдение, което се противопоставя на много други изследвания, които са категорични, че вирусът е мутирал в природата, за да успее да зарази човек.

Изследването е отхвърлено от няколко медицински журнала и е преработено веднъж, преди да бъде публикувано в Quarterly Review of Biophysics Discovery, пише от The Telegraph. Един от съавторите на изследването, Джон Фредрик Мокснес, главен научен съветник на норвежките военни, настоява името му да бъде махнато от крайния вариант.

От началото на епидемията, много пъти се е появявало твърдението, че вирусът е "пуснат" или е "избягал" от лаборатория в Китай. Самият Доналд Тръмп вярва в тази теория. Но научният свят не е съгласен, нито пък повечето правителства по света. Великобритания например твърдо заяви, че няма "никакви доказателства" вирусът да е създаден от човешка ръка и да е тръгнал от лабораторията в Ухан.

Но през The Telegraph сър Ричърд Диърлов твърди, че подобен сценарий не е изключен. Той обаче напълно отхвърля конспиративните теории, че е имало умисъл зад плъзването на COVID-19.

"Вижте, това е рискована работа, ако направиш грешка. Погледнете историите по медиите и правителството, което се опитва да отклони всеки опит да се открие произхода на вируса. А и начинът, по който хората са арестувани и заглушавани...", казва сър Диърлов. По думите му това повдига въпросът, ако Китай бъде обвинен за началото на пандемията, ще плаща ли репарации?

"Това ще накара много държави да преосмислят дипломатическите си връзки с Китай и как ще се държат спрямо властта в страната", допълва той.

Въпреки тези твърдения обаче, почти няма изследване, което да доказва, че COVID-19 е вирус, създаден от човека.

 


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда, от човек е създаден, ако чuфутите се броят за хора
61
1
 
1
 
! Отговори
джо преди 1 месец
Най - вероятно вирусът да е третиран с новичок, но също така е възможно и специалиста сътворил версията да е паднал на главата си когато е бил малък.
60
1
 
1
 
! Отговори
Рюрик преди 1 месец
В света не може са се случи, война, епидемия или друго масово злодейство, без тези от МИ-6 (и приятелите им от ЦРУ) да са замесени в тяхното организиране и привеждане в действие ...
59
0
 
1
 
! Отговори
PUZZEL преди 1 месец
le figaro има статия :Quand les militaires envisageaient le risque de pandémie, където разказват за доклад на ЦРУ от 2008 описващ пандемия с източник град с гъсто население в Азия.
Плана нещо не е сработил както трябва , или и китайците са знаели за него :)
58
1
 
3
 
! Отговори
1001 нощ от МИ6 преди 1 месец
Тия "хайли лайкли" приказки винаги са били забавно четиво за деца.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да така е. Никой е направил мшин на времето и се е върнал милиард години назад да пусне вируса от типа корона. Толкова мозък че чак прелива от ушите на английския ***.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според тях сигурно руснаците са го създали за да убият някой бивш агент на КГБ, дето се е скрил на островите. Понеже не могат да го локализират, са създали вирус, който убивайки, ще стигне и до него. Просто недоумавам как досега МИ 6 още не са се произнесли по въпроса и не са почнали да експулсират руски дипломати.
55
2
 
1
 
! Отговори
Agent provocateur преди 1 месец
Директорът на МИ-6 е убеден, че коронавирусът е създаден от човек от Porton Down.
54
7
 
3
 
! Отговори
Какво се случи преди 1 месец
Този път китайската стомна за вода се счупи.
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз също съм убеден че коронавируса е човешко творение. Какви по-ясни доказателства от паническите действия на китайското правителство, сякаш това е първата вирусна инфекция тръгнала от Китай? Шикалкавенето за прилепи зми и гущери. Преследването и изчезването на китайски лекари и вирусолози? В момента целият китайски дипломатически апарат е включен на пълни обороти да отпича всякаква вина на китайските власти и китайските учени.
52
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 месец
Исак Бен-Израел доколко е познал?! Интервютата му са отпреди около месец.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 53

Каква лаборатория в Солзбъри бе ти знаеш ли какво е Солзбъри изобщо :)))
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм сигурен... долу алкохолиците от блока казват, че е работа на извънземни...
49
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това и малките деца го знаят. Не знам само, защо краварите се правят на луди! Дреме им за 150 000 жертви които ще измрът, важно е потокът от няколко трилиона да влезат в кравефермата, но не очакваха гражданска война. Каквото си си надробил, такова ще си сърбаш. Честита Ви ДЕМОКРАЦИЯ! Вазелинче искате ли?
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директора на М6 да провери лабораторията в Солзбъри, че там преди време експериментираха с некачествен "новичок".
47
1
 
10
 
! Отговори
язе преди 1 месец
Колкото бяха убедени за химическите оръжия на Садам. Толкоз за Мими 5 и 6
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз го преболедувах през февруари 2019,а го откриха чак декември в Китай.Пуснат е със сигурност,но е мутирал сам.Всички сезонни грипове ги пускат нарочно за да им се продават лекарствата.За този обаче след мутацията няма лек все още.
45
7
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
британците никога не обвиняват без доказателства
изказването но това лице не е подкрепено достатъчно убедително за да го заяви публично и именно това е много странно
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този бивш директор това му е работата, да лъже че не го е пуснал сегашния директор на МИ-6.
43
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Септември миналата година има умрели от Ковид във Европа !