Задават ли се нови коронавирусни ограничения?

Говори главният математик на НОЩ
8 юни 2020 19:43,
71
Задават ли се нови коронавирусни ограничения?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Взимаме аналгинче, за да спадне температурата, която ще ни измерват - това какво е, освен неспазване на мерките. Бяхме на сценарий 20-40 заболели дневно, после паднахме на 0-20, сега пък се върнахме на варианта 20-40, като нищо могат да бъдат наложени нови мерки. Стъпалото 50-80 е следващото, където бяхме след Великден".Това каза математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов от БАН в предаването "Още от деня" по БНТ.

Още по темата


"Бяхме във влажен и студен сезон, сега е топло и сухо, което вирусът не обича", допълни той.

"Ако продължат да се появяват нови клъстери, системата ще изгърми", заключи Витанов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
13
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Тия хора от т.нар. щаб са тотално дискредитирани и никой здравомислещ човек не бива да ги слуша. Трябва да излязат и се извинят публично на всички потърпевши от техните лъжи!!!
39
7
 
7
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ще предизвикат май бг шоу ала Джордж Флойд !
38
16
 
9
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Не е много интелигентен коментарът ти. Инфекциозни заболявания се намаляват с карантина. Рак и инфаркт не. Много примери има на държави, които не взеха мерки и там смъртните случаи са до 50% повече от тези за изминалите 5 години средно за сезона. Значи, че сметката ти е крива.
37
16
 
13
 
! Отговори
Човека преди 3 години
ви каза, че клъстерът ще бъде хванат, тоест и този път ще отървете затягане на мерките.Каза ви още, че не можете вечно да се правите на бабаити и тези, които спазват мерките да ви пазят гъ-зо-ве-те. Ако вземат да се напълнят болниците, ще видите какво има наум като ви казва, че системата може да изгърми. Де го Мантъров сега. Свил се е в миша дупка, подкокороса ви и гледа сеира. Витанов иска тая епидемия да свърши. Личи му от километри
36
8
 
7
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Преди си се знаеха:ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена, Тонката, Странджата, Зозо имаше и други тролещи!А сега анонимен до анонимен! Ама сте същите!
35
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Никаква ебола няма да ги оправи тези, защото първи ще се наврат в миша дупка. На такива да им дойде умът остава едно нещо - да ги тресне астероид, но така пък всички ще си отидат!
34
8
 
26
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Ми изгърмете бе, да ви се не види и без това гръмналата държава. 30 години, цяло поколение слушаме как все нещо е изгърмяло, ми ходете да се гръмнете щом не може да управлявате!Това не го обяснявайте на хората, които дори и като безработни плащат здравни вноски, дерете ни с данъци, дори и в чужбина, за да ми обяснявате как при 100 случая на ден ще ви гръмне системата.ЗАКРИВАЙ!
33
4
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До анонимен 34Браво! Докато да пуснеш коментара и хоп "зеленко"!Миришеш на дърто тролско с извинение!
32
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Много знаете, чак ще се пръснете от знания! То не бе за вирус, то не бе за ваксини, то не бе за футбол, за медицина, и т.н. На вас точно една страшна ебола ви трябва и да се научите да си знаете мястото. То и тогава не е сигурно много с тези пломбирани мозъци!
31
7
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Интересно в Разград, Шумен, Силистра, Варна, Бургас няма?!Рамазан и там празнуваха! Дали да направят малко тестове и там!
30
13
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А вие откъде сте толкова сигурни, че лъжат и че дори доколкото разбирам, всичко е някаква конспирация? Според вас много страни ей така ще си метнат икономиките в хаос и затруднения просто за удоволствие? И разни евреи или каквито там си мислите така ще си рискуват живота с вируси, рецесии, безработица и бунтове, като че ли не разполагат с много по-ефикасни и безопасни методи? Прекалявате с измишльотините си, само се надявам да не стане така, че да се убедите на собствения си гръб за някои неща..
29
20
 
21
 
! Отговори
Да преди 3 години
Нужно е маските да останат за транспорта и закритите помещения.
28
8
 
11
 
! Отговори
fact преди 3 години
ЕЙ ТВА ВИ Е НАЙ-ГОЛЕМАТА ГРЕШКА!ГРИЖИТЕ СЕ ЗА СИСТЕМАТА, А НЕ ЗА ХОРАТА!А колко ше психясах, ше умрът от спин, ше ги убият с тож прли обир?Пазите систамета от телевизорът и скоре нема ви остане пукнат бройлер да ви отрадява.ти му казваш собър ден, то те цели в главата с камък, щот психясало.това ли искате?
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29То може даже да са произведени дефектно.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе къв е срока на годност на тези тестове да не се развалят накрая от стискане, нали уж един милион бяха по Боце
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се подчинява на Бога на кората то той ще бъде заразен.В Библията е казано хората да нямат други Богове.
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важни са паричките за саниране, зали и стадиончета, кой луд да дава за инфекциозни отделения и болници
23
5
 
24
 
! Отговори
българин преди 3 години
Стига глупости на търкалета, температура се сваля с парацетамол, нурофен и други подобни. Аналгинът е обезболяващо, антипиретичното му действие е слабо изразено.Кого лъжат???
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този математик да направи чарт на нвите болни от всички видове болести в България и да видим короната кое място ще заеме.
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от февруари какво дремахте че не оправихте системата, ама то съкън да не дадете пари, друго си е предизборни хвалби и раздаване на пари