Маските остават задължителни само в градския транспорт

Ананиев ще предложи да отпадне ограничението за пазаруване сутрин
Обновена: 10 юни 2020 11:23 | 10 юни 2020 11:18, Веселина Йорданова
249
Маските остават задължителни само в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Маските остават задължителни на закрито единствено в градския транспорт след 15 юни. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС.

Още по темата
По-рано днес правителството удължи извънредната епидемична обстановка до края на месеца, но засега без връщане на мерки.

Министърът заяви, че в моловете се справят много добре с организацията на движение и задължително носене на маски там не е необходимо. Това обаче остава като препоръка на закрити обществени места.

Нищо ново не се случва, просто трябва да се спазва това, което действа в момента, посочи той.

Ананиев информира, че ще отпадне ограничението за пазаруване единствено на възрастни за 2 часа сутрин в следваща заповед.

От думите му стана ясно, че ако няма влошаване и промяна на ситуацията, от 15 юни може да започне туристическият сезон. Очаква се това първо да се случи за съседните страни като Гърция.

Ситуацията ще продължи да се наблюдава, каза министърът. Ананиев изрази опасения, че се увеличават заразените медици, които днес са с 5 повече.

Той каза, че вече е ясно какво трябва да се предприеме за по-добра организация при футболните мачове след провеждането на първите.

Продължава да се ограничава влизането на граждани от трети страни, с изключение на Сърбия, Черна Гора и Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
2
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
Не кълни, че мойте хващат повече... гледай са кой ше е довършения ;) Амин !
117
3
 
7
 
! Отговори
126, преди 3 години
Не са задължителни "навсякъде маските" на закрито. Не лъжи. Отдавна вече информационно затъмнение не се постига лесно. Почти всеки има близки по белия свят и знае - няма такова задължение сега почти никъде вече. Теб никой не те спира обаче да си слагаш на лицето каквото си щеш. Но останалите не са длъжни да споделят проблема ти.
116
3
 
2
 
! Отговори
до 114 преди 3 години
така правят и римляните и онези полаци от сърница и доспат. затова са запалени пз и сл и факултета. Вероятността да се заразиш и ти нараства 3 пъти. ама ти си бик без горни гънки нали? Баша майка живи ли са? Скоро ще ги довършиш. Аферим
115
3
 
5
 
! Отговори
117, преди 3 години
Не ти разбираме неграмотния речник. Добре е да си маскираш устата наистина - по-малко гл упости ще излизат от нея така. Вземи тури и едни по-дебели ръкавици, че и изпод пръстите ти да не се показва тя толкова на често и няма да създаваш много проблеми.
114
7
 
6
 
! Отговори
Българче преди 3 години
Българина не търпи маски, защото има комплекс ,От носения 5 века хомот ! Хахахаххаха
113
3
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 3 години
Идват летни жеги. С маска на сурата ще е чудно изживяване.
112
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно, че във всяка държава са задължителни тия пар цали - в повечето дори изобщо не са ставали задължителни, навън - не са били /това беше върхът на тъпотията/, а сега почти никъде в Европа ги няма по всички закрити места. На вас, изплашените, никой не випречи да си ги носите - щом искате - носете. Но останалият нормален свят ще живее нормално.
111
5
 
14
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Ако бяха затворили границите, сега вируса нямаше да циркулира, и тези близо 200 човека, които починаха, щяха да са живи. Заслужавате си съдбата... :)
110
1
 
13
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Интересно дали доходите от туризма ще покрият разходите за здраве после? Ааа да, приходите от туризма ще влезнат в джобовете на наши хора, а здравеопазването го плащаме всички (доколкото го има изобщо).
109
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди комунистите слагаха най-големите крадци да ни управляват. Сега напъват да ни сложат да ни управлява убиеца Божков. Развитието на столетницата е впечетляващо !
108
1
 
2
 
! Отговори
до конспиратор преди 3 години
и хотеладжиите ще са се ояли
107
12
 
13
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Сега в магазина всеки ще киха и кашля и сее чумата ! Ама ше е модерен без маска, маската мнооооооого пречи да я сложиш за10 мин.!!! Българска работа !
106
7
 
11
 
! Отговори
113, преди 3 години
Ти ако искаш твоята си я дръж докрая на живота си. Аз няма да сложа повече парцaл на устата си.
105
14
 
10
 
! Отговори
маската преди 3 години
не махайте маските в магазина този министър е пълен куку.
104
14
 
1
 
! Отговори
Зизитоп преди 3 години
Браво ! Герб показа как се управлява ! Построи България, залови маса наркотици, изгонва мутрите една по една, а позитанци пискат ! Начи нещата са както трябва ! Браво На Борисов
103
7
 
4
 
! Отговори
Спирам коне преди 3 години
Работата е ясна, отпуска се "положението" и се манипулира в медиите че това е *** грип. Хората почват да си го предават напред-назад и тъй като инкубационният период е дълъг не се усеща какво се случва. Три седмици след това смъртните случай изведнъж стават много. Отново затварят държавата. Хората остават гладни. Бунтове.
102
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските са за да мълчите пичуви.
101
3
 
11
 
! Отговори
До Анонимен102 преди 3 години
"Много удобна версия,не мислиш ли? Вируса си циркулирал постоянно, и здрави хора го разнасяли. И това след карантина,мерки,кпп-та,дистанция,маски,дори ръкавици на места от март до сега?!"Затова разумните още преди месеци ви казаха, че повечето мерки са живаглупост и с нищо нямада ви опазят. Ми прави бяхме. Само ви клъцнаха правата за нищо и никакво.
100
7
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Болните се увеличават, маските не са задължителни! Безумие .. И защо бяха ореди това строгите мерки.... Да се предпази здравната система, ами сега?
99
9
 
6
 
! Отговори
Бойко борисов(т*пак) преди 3 години
Нали казахте, че, ако положението се влуши, а то според вашите измислени данни се влуши вие ще върнете мерките, защо не го правите, нали бяха 6, а после около 66.