Отмениха националната карантина в Словакия

Разрешени са свободни пътувания до 16 страни от ЕС
Обновена: 10 юни 2020 09:38 | 10 юни 2020 09:38, Елка Василева
1
Отмениха националната карантина в Словакия
Снимка: архив, БГНЕС

От днес се отменя общонационалната карантина в Словакия, наложена на 12 март заради коронавирусната пандемия. Ограниченията спряха да действат от 7 ч. (8 ч. българско време), съобщи премиерът Игор Матович, цитиран от ТАСС.

Пада и задължението за двуседмична домашна карантина за граждани, които се завръщат в страната от 19 държави членки на ЕС, където "е малък рискът от заразяване с коронавируса".

От днес предпазните маски в Словакия са задължителни само при разговор с други хора навън, а също така в обществени помещения и в обществения транспорт. Те вече може да не се използват в офисите, ако е осигурено минимум двуметрово разстояние между служителите.

Още по темата

Словакия разрешава от днес и свободните пътувания до и от 16 страни членки на ЕС, включително България, епидемиологичната ситуация в които не буди опасения у медиците. Миналата седмица Словакия вече отвори границите си за съседните Чехия, Австрия и Унгария, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Подновяват се пътническите превози с всички видове транспорт до и от европейските държави с минимален риск от заразяване с новия коронавирус.

До момента в Словакия са регистрирани 1531 заразени с вируса, оздравелите са 1402, починалите - 28. Тествани са 190 426 жители на страната с население близо 5,4 милиона, отбелязва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари