Лондон убеден, че Русия е замесена в кибератаки

Москва искала да открадне разработки за ваксина срещу COVID-19
19 юли 2020 17:25, Анисия Иванова
60
Лондон убеден, че Русия е замесена в кибератаки
Снимка: БГНЕС

Британският външен министър Доминик Рааб изрази днес пълна убеденост, че Москва е замесена в кибератаки, целящи кражба на изследователски данни от разработването на ваксина срещу коронавируса, предаде Франс прес. Москва вече отхвърли тези обвинения.

В четвъртък Великобритания, Канада и САЩ обвиниха група руски хакери, работещи "почти сигурно в рамките на руските разузнавателни служби", в опит да откраднат от британски, канадски и американски организации изследвания за създаване на ваксина срещу коронавируса.

"Ние сме абсолютно сигурни, че руски разузнавателни служби са били замесени в кибератака с цел да саботират или да се възползват от изследванията и разработките" на ваксина, увери Рааб пред телевизия "Скай нюз".

В момент, когато светът се обединява, за да се опита да спре COVID-19 и търси глобално решение с разработването на ваксина, смятам за скандално и осъдително руското правителство да участва в тази дейност, заяви Рааб и допълни, че Лондон ще потърси сметка от Русия.

Тези обвинения бяха категорично отхвърлени от руския посланик в Лондон Андрей Келин.

"Не вярвам изобщо в тази история, това няма никакъв смисъл", подчерта той в интервю, излъчено днес по Би Би Си. Руският дипломат заяви, че за пръв път е чул да се говори за тези хакери от британските медии и добави, че е невъзможно да се определи коя конкретна страна стои зад хакерските действия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
11
 
! Отговори
Хили лайкли преди 3 години
Англичаните вече стават досадни...как точно сега се сетиха за това?Може би защото преди няколко дни Русия обяви че нейните ваксини успешно минаха клиничните изследвания?Може би че ваксините на американците вече убиха хора?може би който патентова пръв работеща васкина ще получи лъвския пай?
20
1
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Доказателства дайте, и аз съм убеден че Борисов краде ама няма доказателства нали?
19
0
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Образователният процес е реципрочен. През последните два месеца всички разумни хора по света наблюдават как Пиндостан стремително се балканизира.
18
2
 
7
 
! Отговори
Путин споделя преди 3 години
Исках просто да разбера открита ли е ваксина,защото знам,че ще скриете тази информация от половината свят,за да загине. Ще наддавате за цената на ваксината и накрая ще ми изпратите мутирал вариант на вируса маскиран като ваксина, уж по погрешка. Ако моите учени намерят ваксина ,ще кажа на целия свят,защото така ме е учил комунизмът. Всеки човек трябва да бъде лекуван ,и то безплатно.А вие англичаните казвате: няма вечни приятелства,има вечни интереси."Не ставайте още по-лицемерни отколкото сте.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започват с хайли лайкли и после продължават с ама те и без това са лошите
16
3
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Както някой хора постъпват глупаво като видят змия ,паяк и така нататък.Така може да научиш хората да постъпват подобно и към Русия ,като чуят Русия не трябва да мислят логично а да изпитват страх .А това че има още хора които мислят логично означава, че още трябва да се работи за създаването на страх, Така че в момента има обработени хора които е създаден правилния страх, но има и много хора на които степърва трябва да се създаде страха към Русия.Стъпка по стъпка.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия свят е убеден(а и Блеър си призна), че заедно с краварите нахлухте незаконно в Ирак(а и в редица други страни), което ви прави какви? Даааа, военнопрестъпници е термина
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглосакси!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези някой трябва да им разкаже приказката за лъжливото овчар че,Някой ден дори и да кажат истината няма да е скоро но някой ден никой няма да им повярва. Въпроса наистина ли вярват че хората са толкоз глупави че им вярват на всяка нелогична глупост която измислят.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия да ги съди за клевета.
11
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
крадат информация, не пречат на учените да работят.ПП. нали ценностите бяха уж да споделят инфо за благото на целия свят?!
10
1
 
15
 
! Отговори
ММ преди 3 години
За Скрипал беше "Highly likely", сега вече е "почти сигурно"! Смешници!
9
3
 
17
 
! Отговори
новичок, Саддам... преди 3 години
англосаксите от двете страни на гьола не разбраха, че колкото повече клеветят, толкова по-зле ще им върви. Най-много след година очаквам съвсем да са я закършили.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нневъзможно е да се определи коя конкретна страна стои зад хакерските действия, но голословните обвинения ще са добър повод за нови санкции срещу Русия.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и за Саддам бяха убедени, и за Асад и за къде ли не, но... стана малко по-друго.И сега е същото.Винаги, когато са убедени, търсят някъде теле под вола и нещо им е терсене.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай и Русия строят електроцентрали и развиват индустрията в Африка, а западняците, чрез МВФ им дават заеми, но нямат право да строят електроцентрали, а само вятърни турбини , соларни панели с такъв *** енергия не можеш да развиваш индустрия и евнетуално да направят магистрала и или жп линия от мините до пристанищети и това е после Русия и Китай били лоши.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива са западните партньори на Русия.Ето защо Русия трябва винаги да е готова да отвърне достойно на приятелството им.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият народ има една хубава приказка за такива случай:на кривата ракета планетите и пречат,та и тези бастуни се някой нещо им прави тръгнали света да оправят а не си виждат собствените им страни какви проблеми имат и накъде отиват...
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остава да извадят доказателства. :-)
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия ги откри и изработи ама Лондон претендира, че ги краде от тях. Нагли, нагли и супер нагли са викингите.