Австралия отчете рекорден брой новозаразени с COVID-19

Повечето от положителните проби са регистрирани в щата Виктория
22 юли 2020 08:43, Ния Христова
20
Австралия отчете рекорден брой новозаразени с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Австралия отчете рекордните 501 нови случая на заразени с коронавирус, месеци след като се предполагаше, че пикът на пандемията е бил достигнат, информира БГНЕС.

Повечето от положителните проби са регистрирани в щата Виктория. Властите там се опитват да поставят под контрол огнището на епидемията в Мелбърн, въпреки че вторият по големина град в Австралия е блокиран вече две седмици.
 
Новите случаи на инфектирани в Австралия по-рано достигнаха своя пик на 28 март. Тогава властите съобщиха за 459 случая за денонощие, предаде АФП.
Още по темата
 
Австралия, подобно на Нова Зеландия, беше давана за пример заради своя адекватен и бърз отговор на пандемията.
 
Премиерът на щата Виктория Даниел Ендрюс съобщи за 484 нови случая и още две жертви за последното денонощие, с което общият брой на активните случаи в щата достигна малко над 3 400.
 
В момента Австралия е регистрирала почти 13 000 случая на COVID-19 и 128 смъртни случая при население от 25 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там подцениха вируса, свалиха маските и това е резултата. Все пак са три пъти по-добре от България по брой заразени и девет пъти по-добре по брой на починалите на човек от населението.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано или късно всяка държава ще мине през популацията и грипа. Няма Австралия няма Зеландия
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента Австралия е регистрирала почти 13 000 случая на COVID-19 и 128 смъртни случая при население от 25 милиона.Ами добре са,при толкова голяма население...какво се шашкат.
12
5
 
8
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Не ви ли прави впечатление, че всички държави, които преди около 2 месеца обявиха ''победа над коронавируса'' благодарение на ''адекватните'' им рестриктивни мерки, след това една по една започнаха да обявават рязко увеличение на положителните случаи с този вирус на своите територии!? Колко пъти Мангъров трябва да обяснява, че си има вирусологични и епидемиологични закони, които ясно казват че докато един вирус не премине през около 70% от една популация, той не може да се обезсили!?
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров трябва да отиде в Австралия и да им обясни нещата за коронавируса. Австралийците не са много наясно и се притесняват. Даже преди седмица се паникьосаха и върнаха карантината в щата Виктория.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина какво стана със Синди от Ав$$$$$тралия. Притеснявам се да не е глътната от акула, докато се е гмуркала из приказните коралови рифове. Или просто КОВИД-19.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали са блокирани вече 2 седмици, що им се увеличават случаите ?
8
1
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Радвай се,че непознаваш и се моли да продължиш да не познаваш.
7
2
 
9
 
! Отговори
Аф$$$тралия преди 3 години
Може и да има някаква полза от този вирус все пак. Досадният флудър Сидни не пише напоследък, може да е под карантина или да е пукясал.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой познава ли, някой заразен с вируса?За 5 месеца от, както се твърди, че е тук, аз не познавам нито един!При една грипна обикновена епидемия познатите ми, които боледуват са много!
5
12
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Сега ще им кажат че идва втора вълна, мутирал вирус. От тук занапред ще е така - от пандемия в пандемия, докато на хората не им светне че ги баламосват.
4
8
 
4
 
! Отговори
Корона ГЕРБ преди 3 години
Австралия- население от 23 млн., рекорден брой заболели за ден -501България- население от 6,5 млн, брой заболели за ден-325.Найс, а?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдам, не е ли точно сега началото на зимния период там? Интересно,как ще се развие ситуацията,защото това ще ни чака и нас след няколко месеца (всъщност,много по-зле ще е при нас, заради: 1-во манталитет,2-ро здравна с-***, 3-то гъстота на населението)
2
6
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Вероятно Путин е виновен... или Тръмп.
1
4
 
7
 
! Отговори
Млад социалист преди 3 години
Оставка на Фандъкова и Борисов