Очаква се увеличение на смъртността от COVID-19 у нас

По думите му младите са заразили бабите и дядовците си
12 авг 2020 17:44, Нели Христова
90
Очаква се увеличение на смъртността от COVID-19 у нас
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19 у нас. Преди месец в нашата страна боледуваха предимно млади хора, много малка част от тях попадаха в болници и още по-малка част от тях имаха нужда от интензивни грижи". Това сподели директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред "Фокус".

"В началото на юни, не беше изчакано още две седмици, за да бъдат потушени циркулиращите взривове в страната, а бяха заразени млади хора главно на групови събития. Говоря за балове, нощни заведения, футболни състезания с публика.

Лошото е това, което предполагахме и за което винаги съм предупреждавал, че младите хора ще заразят своите по-възрастни родители, баби и дядовци.

Сега и благодарение на факта, че поради известни обстоятелства бяха допуснати взривове при по-възрастни хора, именно на това се дължи необходимостта по-голяма част от заболелите да бъдат лекувани в лечебни заведения, а и една много по-голяма част имат нужда от интензивни грижи'', обясни той.

Проф. Тодор Кантарджиев допълни, че министерствотж на здравеопазването прави каквото е възможно за осигуряване на най-доброто лечение и най-добрата организация на управлението на кризата в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
2
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 3 години
Мисленето ми за разлика от твоето ''мислене'' отговаря на живия и реален живот около мен, не на медийната зомбопропаганда, в която ти религиозно вярваш, освен това не съм привърженик нито на чашката, нито на цигарката, нито на мръвката и вече 27 години живея прекрасно без услугите на официалната медицина - това за мен е истинската статистика тази на личния ми опит! А в нашата фирма моята ''коронавирусно болна'' колежка така и не успя да разболее никого от останалите около 80 човека около нея!
60
3
 
1
 
! Отговори
Боли ме уя вируса преди 3 години
Имате ли вирус, дайте го на нас!Имате ли маски, дръжте ги за вас!
59
3
 
2
 
! Отговори
:-) преди 3 години
До До 61Дъщеря ти лекар ли е, че са я взели доброволец, щото мене нещо не ме взеха.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славянино, какво си чакаш и в какъв филм живееш си е в твоята глава. От март до сега, населението бе своевременно информирано и реагира така, щото крайните сценарии тип Италия ни се разминаха. Това с камионите е извадено от контекста на общото послание. Само в твоята глава се е загнездило. Останалите си направихме корекция в начина на живот и повече или по малко противодействаме на безконтролното разпространение на вируса. Дори протестърите стоят рехаво, в шествията си.
57
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 3 години
До До 48Въй-въй-въй! Досега сме дишали нехуманно, щом твоят човек са го сложили на "хуманно дишане" в болницата.
56
2
 
3
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Лъжеш!!! Дъщеря ми е доброволец и има недостиг на персонал .
55
2
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Е след време, ще си проличи какви проблеми ще има . Мой млад съсед го изкара леко , юрна се по протести и сега е на хуманно дишане в болница . Не всеки човек изгражда антитела и затова може да се зарази отново. Горкото му семейство ,затворени , заразени отново и ужасени. Разберете ,че тази чума не е грип и все още малко се знае за нея. Бъдете здрави.
54
4
 
2
 
! Отговори
:-) преди 3 години
До До 35Абе пробвах да доброволствам в местния кковид сектор. Не ме пускат. Какви ли тайни крият там, че не пускат обикновените хора да ги видим, не знам.
53
1
 
4
 
! Отговори
53 ти преди 3 години
Мисленето ти отговаря на критерия тотал щета.Ако въобще трябва да събереш знание и да даваш акъл, на база на случката с колежката, проверяваш поне още 1000 и евентуално правиш заключение за 10 или 100 хил. Не се напъвай, това отдавна е направено и изводите са в дисциплина епидемиология. Твоята кръжочна дейност може да развиваш в кръжока приятели на чашка и в анонимни форуми. Добре е, че от теб не зависят решения, определящи бъдещето на голяма група от хора. Тотал щета ще е живота им.
52
2
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Утре стават 5 месеца от обявяването на извънредното положение/извънредната епидемиологична обстановка, за сведение, и оттогава все чакаме, чакаме, чакаме, ''камионите с трупове'', е не разбраме ли че сме зрители на един голям театър!?
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пуфлек откъде изпълзя пак бе!Колко хубаво ни беше няколко седмици без него! Къде е бил през отпуската? Навярно не на ***.
50
2
 
3
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 3 години
Ами от три седмици броят на ''новозаразените'' като процент е приблизително еднакъв на фона на ежедневните вече 35-дневни протести, според твоите зомбоид.отски теории трябваше да има ешелони с трупове, къде са те, че никой не ги вижда!? Хем сте прости, хем сте зомбирани, хем сте нагли бе, не се ли усещате, че нямате акъл да лъжете малко по-интелигентно!?
49
1
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
А ако аз видя, как го заплюваш, ще ти фрасна поне един.
48
4
 
4
 
! Отговори
до 48 от славянин преди 3 години
Единственият коронавирусен човек откакто въведоха извънредното положение/извънредната епидемиологична обстановка на 13 март, преди цели 5 месеца е една моя колежка от службата - изкара го с минимална симптоматика и в момента е в много добра форма без никакви проблемии, та толкова за ''усложненията'' от този вирус! За 5 месеца един-единствен човек около мен се оказа коронавирусен, толкова пък за ''страшната епидемия''!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Лъже пак заглади мустаки и отвори торбата с лъжите.
46
1
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Аха, но пък за сметка на това броят на починалите се увеличава. Вие ли решавате кой и колко ще живее А?!
45
7
 
8
 
! Отговори
До некомпетентните преди 3 години
Ковид не е грип, тези млади преболедували,ще усетят влиянието му при най малката настинка, освен това немски учени след аутопсии на починали от вирусът са установили, че той поразява не само белите дробове, а и сърцето ,черният дроб, бъбреците и мозъкът. Така,че драги ПЪРВЕНЮТА, се молете вие да не сте следващият заразен.
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако го видя на улицата ще го заплюя.Умориха много хора .
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме една седмица непрекъснато намаляване на бройката, но сега ще се напънат да уморят малко старци.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** се подиграваше на болестта и сега когато пламна държавата е най-добре да мълчи ,че знае ли човек.Може Гешев да ги погне и тях за некомпетентност и подвеждане на обществото.