Болен от коронавирус се качи на самолет на Ryanair, пътниците – ужасени

Трима здравни служители в защитни костюми го свалят от борда
27 авг 2020 16:44, Нели Христова
47
Болен от коронавирус се качи на самолет на Ryanair, пътниците – ужасени

Пътниците на самолет на Ryanair изпадат в ужас, когато трима души в защитни облекла се качват на борда малко преди машината да отлети. Полетът от летище Stansted  в Лондон се забавя с 1 час и 30 минути, тъй като здравните власти се опитват да свалят от борда пътник, който е нарушил карантината си.

Преди почивката си в Пиза, пътникът се тестват за коронавирус. Според правилата във Великобритания, докато не излязат резултатите от PCR теста, всеки тествал се трябва да остане у дома под карантина заедно с хората, които живеят с него. Обработката на теста понякога отнема до 72 часа.

Пътникът получил съобщение на телефона си от системата за "проследяване и тестване" минути преди самолета да отлети. Оказало се, че е болен от COVID-19, но въпреки това се качил на борда. Властите обаче веднага се усетили и за по-малко от 10 минути свалили него и спътника му от самолета и ги отвели в зоната за изолация на летището.  След това местата им били дезинфекцирани.

Говорител на Ryanair обяснява, че рискът за предаване на заразата на борда на самолета бил малък, защото заразеният пътник носил маска, както и всички останали туристи, а процесът по извеждането му от самолета отнел само няколко минути.

Самолетът все пак излетял и кацнал в Пиза, а властите в Италия не предприели никакви други действия. Нито един пътник не е бил подложен на изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте смели, ами ако случайно получите усложнения от това леко грипче, много ще ми е интересно да ви чуя пак. Може би си мислите, че с тоя мръсен въздух и хубава храна сте по-здрави от супермен?
23
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ужасени са само наивните кебабчета =D вече и децата знаят, че това е грип
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ами продължавай да пробваш, не се отказвай ;)"Леле сега като ми го каза това, останах СМРАЗЕН и УЖАСЕН от вируса, веднага слагам маската! Майтап бе Уили, даже не съм си купувал такава ахахха
21
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"На два пъти съм имал контакт със заразени и така и не се заразих"Ами продължавай да пробваш, не се отказвай ;)
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Италетата преди целуваха китайци по улиците, сега няма китайци и сигурно ще минат на англета. Ми мода, какво да се прави.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Значи да се крием и да живеем като мишки заради някакъв вирус. Който оцелее оцелее"Ама то двете неща си противоречат :D Определи се на коя страна си :D
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи да се крием и да живеем като мишки заради някакъв вирус. Който оцелее оцелее
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, колко конспиратори. Вземете малко се преориентирайте към кравоспиратори или овцеспиратори, та поне да озъптите тия около вас и да се спрат най-после
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости . Илюминаатите или както искате ги наричайте разчитаха на хорската простотия и паника за да продължава тоя цирк наречен пандемия.
15
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям кеф е да наблюдавам фенчетата на мерките докато им разказвам за контактите си със заразени хора и отрицателните ми тестове.Цъкат палчета надолу, стискат юмручета от яд докато светът и представите им за вирусчето рухват около тях ахахаххаТа те досега оправдаваха фанатичните си мерки със силната заразност на това сезонно грипче.
14
8
 
13
 
! Отговори
Ами циркове са... преди 3 години
До Това са циркове.Ясно е, че има милиони болни от Ковид 19, ясно е, че трябва да се слагат в карантина. Ясно е, че трябва да се носят маски, да се мият ръцете, да се ползват дезинфектанти, да се пазят възрастните. Това го правим. Ама пет минути преди полета да му излязат резултатите, той да се качи в самолета, да го свалят "астронафтите" като прокажен - това е планирано кино за медийно отразяване и сплашване на населението, което вече(неправилно) не го е страх.Цирк е. Няма друга дума.
13
2
 
5
 
! Отговори
За да се връзваме преди 3 години
До Ветеринарочевидно сме *** бетер животни. Та, правилно, ти си човекът, който да ни обясни положението.
12
3
 
13
 
! Отговори
лошо преди 3 години
Явно заразата от простотия не е само у нас а мъчи целият свят....
11
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На два пъти съм имал контакт със заразени и така и не се заразих, излишно е да споменавам че никакви мерки не спазвам.Първия път беше доставчикът на храна за вкъщи. Управителят на фирмата ми звънна да ме уведоми, че човекът, който ми е пипал храната е бил заразен тогава. Втория път беше с дете от групата в детската градина на сина ми. Не само че не се заразихме, ами и нито едно от останалите деца не се зарази. Голяма работа е този вирус ахахах
10
11
 
23
 
! Отговори
Ветеринар преди 3 години
Този вирус явно си го е имало от много години. Сега просто успяха да го идентифицират на генетично ниво. Преди са мислели, че е просто вид грип.
9
8
 
9
 
! Отговори
Това са циркове. преди 3 години
Лично мнение.
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
номер 6, не знам дали маските пазят, в държавата, в която живея твърдят, че не пазят и никой не носи освен азиатци. Но не това ми е мисълта, познавам двама човека, които си имаха корона вирус, но в техните семейства никой не се беше заразил, нито деца, нито жена. Някои хора си имат естествен имунитет срещу вируса.
7
2
 
14
 
! Отговори
Тъп на 179 градуса преди 3 години
Авиокомпатниите какво се маят, а не пуснат полети само за пътници болни от Covid-19?
6
14
 
34
 
! Отговори
От опит преди 3 години
В началото на пандемията бях в командировка. Колегата седеше до мен в самолета с маска. Приказвахме през цялото време (4ч.). Като се прибрахме се оказа че е коронясан. Аз не. Маските наистина пазят. Сами си преценете какво да правите.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хех, последния път като летях преди 3 седмици се оказа, че е имало няколко пътника, които в последствие се оказали с корона вирус. Няколко дни след полета ми звъннаха от превозвача за да ме уведомят. Голяма работа.