Пътници искат прегради в самолета, за да пътуват при пандемия

Не вярват на твърденията за високо качество на въздуха на борда
25 сеп 2020 09:58, Петя Славова
21
Пътници искат прегради в самолета, за да пътуват при пандемия
Снимка: БГНЕС

Клиентите на авиокомпаниите искат прозрачни пластмасови бариери в самолетите, за да си върнат доверието в летенето по време на пандемията. Не всички вярват на твърденията за високо качество на въздуха на борда. Това заявиха днес високопоставени представители на авиосектора, цитирани от Ройтерс.

Други тенденции, свързани с пандемията, биха могли да включват повече частни места в бизнес класата на тяснофюзелажните самолети, добавяне на безконтактни тоалетни и постоянно преобразуване на пътнически самолети в товарни, бе посочено на сесия на конференцията Ем Ар Оу Ейжа-Пасифик (MRO Asia-Pacific), състояла се онлайн, предава "Монитор".

Ембраер (Embraer SA) проучва многократната и еднократната употреба на пластмасови прегради за своите регионални самолети, но предизвикателствата включват да се гарантира, че те са леки, не са запалими и не пречат на почистването и евакуацията на самолетите, заяви Лаиш Порт Антунеш, мениджър бизнес развитие в азиатско-тихоокеанското подразделение на самолетостроителя. По думите й съвременните самолети вече са оборудвани с отлична технология за филтриране на въздуха и би следвало пътниците да се чувстват в безопасност, но те трябва да виждат действия.

Тан Хин Сен, директор в Сингапур текнолъджис енджиниъринг (Singapore Technologies Engineering Ltd), коментира, че клиентите на авиокомпаниите, страхуващи се от вдигане на цената, не изглежда да проявят интерес към по-малко места в икономична класа. Той обаче добави, че все още се налага превозвачът да ги успокоява за риска.

"С щит между седалките пътниците могат да се чувстват по-безопасно, особено по време на хранене, когато свалят маските и има опасност от зараза", каза Тан, допълвайки, че компанията му е разработила прототип.

В бизнес класа авиокомпаниите вече проявяват по-голям интерес към опции за легнало положение, тъй като гледат да използват тяснофюзелажните самолети за по-дълги маршрути, изтъкна Кейт Шефер, вицепрезидент за специализираните продукти и услуги в Боинг.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Страхливците се опитват да преодолеят страха си като щрауса, опитвайки се да отрекат, че има опасност. В случая страхливците са ковидиoтите, твърдящи че вирус няма и всичко около вируса е измама"

------ ...... ------

По-голяма глупотевина отдавна не ми беше попадала.
Добре поне, че авторът и е с идеята, че е прозрял нещо особено дълбокомислено и оригинално. В смисъл, това е добре за душевното му здраве.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Страхливците се опитват да преодолеят страха си като щрауса, опитвайки се да отрекат, че има опасност. В случая страхливците са ковидиoтите, твърдящи че вирус няма и всичко около вируса е измама
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки нормален човек не иска да се зарази и пътниците това са измислили - преградите.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма такива пътници. Пътуват хора на които не им пука. Страхливците са под леглата с маска и памперс.
16
1
 
6
 
! Отговори
Ковидзомби преди 7 месеца
Аз съм ковидзомби и живея в бункер под блока в София. Не мога да разбера колегите ковидзомбита защо излизат от бункерите и ходят по самолети и почивки на морето и изискват от нормалните хора да ходят с маски, скафандри и да ни пазят. Седете си в бункера, има си самолетни симулатори, летете си там пред компа. После си слагате един фототапет с палми и моренце, натопяте си краката в леген с готварска сол и сте готови.
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ясно е, че сегашният вариант с максимално стеснени места за сядане няма как да продължи в условията на тази пандемия. Преградите са едно от решенията, но не мисля, че ще стане освен в бизнескласата. Колкото до ковидиoтите, които не искат маски и не разбират колко опасен е вируса, най-добре ще е да ги товарят на товарни самолети в насипно състояние.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да, нека сядат отвънка, като на рестрант
13
2
 
11
 
! Отговори
Рьоне Артоа преди 7 месеца
Ама, че сте глупави!Преградите ще вдигнат качеството на въздуха, така ли?Я по добре пътувайте отвън по крилата.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да бе, като пръднeш и не може да се разсее, да споделиш творбата с другите
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всъщност идеята с преградите не е толкова лоша.
----
Мда, мисля обаче че няма да стане, защото:
-матариалът е запалим и произвежда голямо количество дим при пожар
-увеличава баластния товар на борда - разходи гориво... Грета ще се натъжи
-трябва да се подържа (чупи се лесно с тежките чемодани на нашенците)
-трябва да се чисти много
10
3
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 7 месеца
Много ли сте?
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Идеотите се размножават по-бързо от нормалните.
8
4
 
8
 
! Отговори
Феминистът преди 7 месеца
Скафандрите на космонавтите за полетите до Марс не искат ли? Много искат. Който го е страх не може да лети, той ще си стои на земята и най-много ще пълзи. А ако продължава да се страхува, процедурата вече му я казаха - Stay Home.
7
5
 
3
 
! Отговори
Феминистът преди 7 месеца
До Анонимен 6
Браво на Вас! И аз това искам.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Психопатите в товарното, аз това искам
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всъщност идеята с преградите не е толкова лоша. Не заради измисления вирус, ами заради гарантираното лично пространство. Иначе все някой ви навлиза в седалката, особено ако се паднете на средна. Пък ако се случите до някой шишкалак да ви се отърква с потна кълка през целия полет, настават доста тягостни часове.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А аз пък искам тия дето хем ги е страх, хем с претенции да ги отделят зад пластмасова преграда, ако може да не е прозрачна за да не ги и виждам...
3
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
Много глупава идея

Предишното поколение самолети до 90 години на миналия век непрекъснато взимаха въздух от двигателите и се правеше динамично продухване на херметичната кабина - нарича се "мека" херметична кабина - НЕДОСТАТЪК ако двигателя спре много бързо спада налягането в кабината

Сегашните кабини са "Твърди" - постоянно се поддържа едно налягане а въздуха циркулира в кабината(идеално за болести). Докато работят двигателите малки обеми въздух се подменят(по евтино охлаждане/отопление)
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички пътници в скафандри за астронавти ще е най-добре. Тия хора съвсем за изпращели.
1
7
 
14
 
! Отговори
Развъдник на вируси преди 7 месеца
Никакви полети повече! Жълтите дяволи разпространиха епидемията със самолетите и благосклонната подкрепа на СЗО. Достатъчно е един да кихне в самолета без значение дали е болен от САРС или туберкулоза и всички ще бъдат заразени