СЗО с оценка на ефективността на четири лекарства за COVID-19

Лекарствата не намаляват риска от смърт при коронавирус
16 окт 2020 19:35, Ния Христова
15
СЗО с оценка на ефективността на четири лекарства за COVID-19
Снимка: БГНЕС
Проучване на Световната здравна организация (СЗО) показва, че лекарствата ремдесивир, хидроксихлорохин, лопинавир и интерферон нямат почти никакъв ефект върху смъртността на пациентите при лечението на коронавирус, съобщава Financial Times.
 
Лекарствата не намалявали риска от смърт при COVID-19, както и не намаляват броя на пациентите, които се нуждаят от лечение в интензивни отделения.
 
Данни за лечението на 11 266 хоспитализирани пациенти са използвани за проучването.
 
Международното многоцентрово клинично изпитване на Световната здравна организация SOLIDARITY ("Солидарност") е тествало четири от най-обещаващите схеми за лечение на COVID-19. Сред тях е лечението с лекарството ремдесивир, което руското Министерство на здравеопазването ще включи в клиничната практика и препоръки за лечение на инфекцията.
 
От началото на пандемията до този момент в световен мащаб са регистрирани близо 38.4 милиона случая на COVID-19, а починалите са над 1.5 млн., по данни на СЗО. Най-трудна е ситуацията в САЩ, Индия и Бразилия.
 
Междувременно учени от Хонконгския университет са установили, че антимикробен препарат, който се използва за лечението на язва на стомаха и бактериални инфекции, е ефикасен в борбата срещу коронавируса.
 
Става дума за ранитидин бисумтов цитрат (RBC), който е изпитан върху хамстери.
 
В резултат на експеримента вирусното натоварване в клетките на белите дробове на заразените гризачи е намаляло над 1000 пъти, информират от MedicalXpress. Препаратът също така значително е намалил нивото на основните противовъзпалителни цитокини и хемокини, в случай на тежко протичане на COVID-19.
 
Учените отбелязват, че RBC има ниска цитотоксичност с висок индекс на селективност, което говори за неговата безопасност в сравнение с ремдесивир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Ранитидин - рак преди 3 години
????????
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бря ,СЗО кво става с Китай ,май нямат вирусче там ,гадове ***
8
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 8ТРЪМП НЕ Е ПИЛ НИТО ХИНИН НИТО РЕМДЕСИМИР САМО ЛЪЖЕ!!!ПРЕЛЯЛИ СА МУ 2 ЛИТРА КРЪВ ОТ ПРЕБОЛЕДУВАЛИ ПАЦИЕНТИ И ГО ОБЯВИ ПУБЛИЧНО ------------ВСЕКИ КОЙТО Е ПРЕКАРАЛ БОЛЕСТТА МОЖЕ ДА СИ ДАРИ КРЪВТА НО ТОВА СЕ СЛУЧВА РЯДКО!!!КОГАТО НЯКОЙ ПРЕБОЛЕДУВАЛ БАЛАМА СИ ДАРИ КРЪВТА ТЕ Я ПАЗЯТ ЗА НЯКОЙ КАТО ТРЪМП
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лекарствата ремдесивир, хидроксихлорохин, лопинавир и интерферон нямат почти никакъв ефект върху смъртността на пациентите при лечението на коронавирус,-------Ние купихме още 2500 флакона от фейк лекарството за 2,3 милиона.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп пие хинин, Боко изкупува хинина да има наа склад. Тръмп пие ремдесивир, Боко купува пак ремдесивир.Тръмп е най-голямото рекламно лице на фарма мафията.
5
1
 
5
 
! Отговори
СЗО преди 3 години
Сега наплашихме *** и дойде време да им изтупаме последните стотинки!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно защо международното многоцентрово клинично изпитване на Световната здравна организация е пренебрегнало още три от най-обещаващите схеми за лечение на COVID-19 - лечението с руските лекарства арепливир, авифавир и илсира?
3
1
 
8
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
Едно време баба ми работеше във свинекомплекс и от такива шишенца ваксинираше прасенцата!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 1 год беше вреден, сега му закачихте един бисмут и стана супер лекарство, за пари СТАВАТ ЧУДЕСА
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е СЗО да подължа пандемията жива