Антителата срещу коронавируса изчезват до 5 месеца

Това показва проучване на Американски медицински център
2 ное 2020 09:58, Петя Славова
24
Антителата срещу коронавируса изчезват до 5 месеца
Снимка: БГНЕС

Антителата срещу новия тип коронавирус могат да се запазят в тялото на човек, който е имал инфекцията до пет месеца. До тези заключения са стигнали експерти от Американския медицински център Маунт Синай (Ню Йорк) в проучване, публикувано в списание "Science".

Още по темата


В проучването са участвали над 30 хиляди души, съобщава БГНЕС. Уточнява се, че антителата могат да се запазят в организма до пет месеца, ако пациентът е прекарал леко или умерено заболяване.

Основната функция на хуморалния (чрез антитела) имунитет е да предпазва от въвеждането, размножаването и разпространението на генетично чужд материал (бактерии, вируси и др.) в организма.

По време на заболяване след заразяване с COVID-19 се формира и клетъчен имунитет, в който антителата не участват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Тоест, ваксината не върши работа и ще имаме КПП и парцали по устите завинаги.Да ни е честит новия концлагер.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19. Можеш, ако желаеш, да посетиш българския сайт "От Извора" на Иван Стаменов и да прочетеш малко за узаконеното фашистко малтретиране на населението в Западна Австралия по време на епидемии. А ти като послушно зайче, ваксинира ли се вече? Знаеш, че в деспотичната държава, която си избрал за доброволен затвор, ваксината ще бъде задължителна. Хайде, отивай да се подчиняваш безпрекословно.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СиднейАвстралия - най-фашистката държава след Китай, която тепърва ще си разкрива грозното лице и приятните, но доволно заспали местни жители ще го разбират по особено болезнен начин. Брато, даваш вид на тъпо парче, ама все пак и ти душа носиш, тъй че послушай батко си и помисли за прибиране, преди да е щракнала желязната огърлица.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19.Стой си там в Сидней и бъди здрав. В изолирани затвори трудно прониква инфекция. Но както разбирам от изказването ти, вече са те пуснали от килията. Гледай да не паднеш отново в затворите на Мелбърн или тези на Западна Австралия. Защото това състояние на политика за стерилно население е нестабилно равновесие. Утре Ковида ще се пукне пак, а тебе ще те затворят без съд и присъда.
18
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
П03драви от Сидней, в моя щат Ню Саут Уелс, а и в други коронавирус няма, Бризбън, Норт територи, Даруин, Кернс, Куинсланд. А тук чета изхвърлянията на ганювцитее и мокрите им сънища, за стрната където МИНИМАЛНАТА работна МЕСЕЧНА заплата е 3000 долара. Аз зимам 6 цифри годишно долари и живея сред чистота красота липса на задръствания и хора, скитам из джунглите с е-байка или се гмуркам в рифа. На гань0вците дето са се изказали компетентно за най райския край на планетата, код каффяво, потапяйте!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма начин да не ни се каже за краткия срок на антителата. Но дори бяхме зарибявани с още по страшни твърдения: при SARSCov-2 инфекция въобще не се изграждали антитела. И после страх, а след страха послушание. И театърът за края на света продължава.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разни коремни хирурзи с пагони, корумпирани чиновници и обикновени *** пренаписаха медицината, а полезните идЕоти от раята крещят истерично и назидателно изпод олигавените си маски: "Слушайте специалистите".
15
7
 
3
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
До Анонимен"Мангърка? Ти дърт вампире, кога ще късаш диплома"Аааа, нема да късам. По 200 лева за предписване на чай и аспирин ще продължавам да вземам :)
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доц. Дамян ИлиевРеспокт! Кажете го на Американците, да не се заблуждават!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност Муфтаджийски се оказа прав. Вече са подготвени военни камиони за трупове а 25 буса на пожарната ще го играят "бърза помощ".Взема те военен бус и те кара във военно-полева болница тип палатка а от другата страна те чака военен камион да те извози до общ гроб. Преди да те закОпат с останалие нещастници ви мятат 5-6 лопати негасена вар за дезинфекция.
12
1
 
11
 
! Отговори
Д-р Гербер Коронков преди 3 години
Наличието на антитела и клетъчния имунитет са различни понятия. Клетъчният имунитет е до гроб .
11
7
 
7
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Абе направо на петия час изчезват и трябва през ден да се ваксинираш! Малоумщини!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Всъщност Ковид не носи хрема!!
9
2
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 1Ти до кой клас си учил?
8
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ами аз пък намерих най-новото проучване, според което антителата се запазват до седем месеца.И това го потвърждават няколко, а не едно проучвания от различни места.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус не е като сезонния и не си отива с настъпването на лятото.Което значи че остава ЗАВИНАГИ в хората.Ваксина ЙОК !!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
антителата могат да се запазят в организма до пет месеца, ако пациентът е прекарал леко или умерено заболяване------Какво ме интересува това, щом го карам леко или умерено? Като изчезнат, пак ще хвана хрема за 3/4 дни и толкова.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще рече,че наш Тиквун ако прескочи трапа може да е доброволец в ковид-отделение поне до март 2021 година!
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз антитела не произвеждам а изкарах витуса вече три пъти.Да му мислят тия с антителата.ВирОЦ нЕма за мен.
3
5
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА ЗНАЧИ ЛИ, ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ СЛАГАМЕ ПО НЯКОЛКО ВАКСИНИ НА 6 МЕСЕЦА!КАКВИ ВРЕМЕНА ДОЖИВЯХМЕ!!! И ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ КОМУНИСТИТЕ ОТ КИТАЙ ТЕ СИ ПРИЗНАХА ПУБЛИЧНО, ЧЕ ЛАБОРАТОРИЯТА ИМ В УХАН Е ПОДОБРЯВАЛА КОРОНА ВИРУС С ЦЕЛ БИО ОРЪЖИЕ!! ДАЛИ НАРОЧНО Е ПУСНАТ ТАМ ЗА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА РЕЖИМА ИЛИ СЛУЧАЙНО ВСЕ ТАЯ ВЕЧЕ Е СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ