COVID ваксината на "Пфайзер" стига до хората в края на март?

Ако се приложила масово, би трябвало да реши проблема с пандемият
Обновена: 15 ное 2020 09:33 | 15 ное 2020 09:25, Камелия Цветанова
196
COVID ваксината на "Пфайзер" стига до хората в края на март?
Снимка: Pixabay

Ваксината на „Пфайзер” завърши 3 фаза на клиничните изпитания и в момента е в технологична подготовка за масово производство и разпространение. Това обясни д-р Румен Хичев, ръководител на група в кризисния щаб за коронавируса в Министерство на здравеопазването на САЩ, пред Нова тв.

Още по темата

Той подчерта, че ваксината първо ще бъде предоставена на работещите на предния фронт в борбата със заразата – лекари, полицаи.

„По данни на производителя се очаква декември да започне този процес на доставка. Но поради технологичните предизвикателства, очаквам, че този процес ще отнеме до 3 месеца. Реалистично, би трябвало до края на март тази ваксина да достигне до голям брой потребители”, заяви д-р Хичев.

Той категорично препоръчва на хората да се ваксинират.

„Над 90% е чудесен процент на успеваемост и ако се приложи масово, би трябвало да реши проблема с пандемията. Има много неизвестни, които е трудно да се предвидят. Но при всички случаи ползата от масова ваксинация хилядократно ще надхвърли какъвто и да било риск”, заяви д-р Хичев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
плювалник преди 3 години
Няма яки новини днес, да се разцепя от плюене. Плюе ми се!
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая ваксина ще е като останалите за обикновения грип.Не познавам хора,които са се ваксинирали и да не са се разболели през зимата от грип.Така че,решавайте сами.Според мен ще бъдат нахалост хвърлени стотици милиони лева за нещо,чиято ефективност не е доказана и ще залежават по складовете вълшебните ваксини,докато накрая някой не ги изхвърли.Но нали който трябва си е получил комисионата и е откраднал част от парите,какво му пука.
95
7
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Невярващите във ваксината "Пфайзер", да си купят от руският "Спутник", да не забравят само че той се състои от два компонента и за целта трябва да си набавят и "бояришник" и ако Пфайзера ще ни го доставят с F 16, то С.путника ще Ви го доставя Румен Грипена безплатно с МИГ-29 ... !!!
94
3
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Време е да спрат с лъжите тия от НОЩ, там са събрани най големите калинки на ГЕРБ.
93
1
 
5
 
! Отговори
до 108 преди 3 години
И простите още по-забележително прости.
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на война или пандемия,богатите стават още по-богати,а бедните още по-бедни.Сега е ред на фармацефтичната промишленост да попълни авоарите си.И *** и Пульо са се хванали да измислят ваксина,и който е с по-силни позиции той ще спечели.А губещ е винаги "лошия мат'риал"/според думите на Боко/ с който си правят експерименти.
91
1
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Пфайзер ли е, Шмайзер ли е все еднакъв краен резултат ще се получи.
90
0
 
7
 
! Отговори
до 97 преди 3 години
А с този сертификат ще мога ли да ти го начукам с предимство?
89
13
 
2
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Никой, никога не може да даде 100% гаранция за никоя стара или новооткрита ваксина! Ваксината против детски паралич е спасила стотици милиони деца, но е погубила десетки хиляди.Винаги има риск и поради тази причина се изчислява неговата големина.Риск има във всичко и навсякъде около нас! Ако започнем да мислим в тази насока, трябва да станем клиенти на психиатрията.Трябва да се ваксинират възрастните и това ще бъде и теста за останалине.Никой възрастен няма да откаже риск в полза на човечеството
88
0
 
5
 
! Отговори
Ваксината преди 3 години
Ще ни я доставят със еFките кто ги произведат... Така транспорта ще ни излезе без пари... :)
87
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДО 98ТОЧНО ТАКА! ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ С ВАКСИНАТА НА БИОНТЕХ :D
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През март почват да ви я прилагат, за да се разбере в следващите години дали намалява смъртността от ковид (3%) или увеличава смъртността от самата ваксина (30%).
85
2
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
Ти да не си собственик на някоя аптека или на склад на едро за лекарства?Или са те избрали за вносител?
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като дойде ваксината,най-напред щели да ваксинират пенсионерите.Е с кой да си направят експеримента,ако не с пенсионерите.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега цяла Европа,влкючително и нашите ду-***-давци,ще ви рекламират тази ваксина,пред вид милиардите,които са дали предварително за нея.А дали ще бъде ефикасна,дали няма да има странични ефекти,това никой не може да ви каже.Дори на този етап,вируса вече е мутирал няколко пъти.Е как тогава може да се създаде ефикасна ваксина????
82
2
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Еееее, снощи за малко щях са прочуя ама ми са размина бе.Сипвам си една чашка да пийна и няма вкус, няма миризма, нищо няма бе.Пийнах глътка-нито ми припари, нито нищо.Викам на бажанака-Айдеее коронясах са и аз най-после, да влезна в статистиката и аз като известните хора бе.Сега може вечер и на телевизора да *** изтъпанат биля, та да разправям гадории за добър апетит на ***, ама влезе жената и всичката радост разсея-вика-Туй шише празно беше и вода налях в него, ходи си го напълни с ракия..
81
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
и в България ще пристигне през март ... ама по догодина
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже нейните създатели смятат,че още не са проучили страничните и ефекти,но Барба Ганьос побърза да поръча от нея за 500 милиона лева.Да ви е честито!
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвате ли в любовта? Не вярвате ли в изключителния научен потенциал на Шукур и Гьозлем? В тематичните анадолски вечери, когато двамата лежат преяли с адана кебап и баклава, а времето тече едва едва под звуците на турски саз и зурни?Не сте прави!
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85Мангъров никого не гори.Той е само вестоносец.Докато виж ваксината може много хора да изгори.