Бил Гейтс предсказа нова пандемия след три години

Според него тогава човечеството ще е по-подготвено
22 ное 2020 22:42, Нели Христова
282
Бил Гейтс предсказа нова пандемия след три години
Снимка: БГНЕС

Основателят на “Майкрософт“ Бил Гейтс прогнозира нова пандемия за човечествот.

Милиардерът записа подкаст с актрисата Рашида Джоунс и главния специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи. Тримата обсъдиха коронавируса и промените, които той предизвика. По време на разговора Джоунс го попита действително ли нова пандемия заплашва човечеството.

"Да. И ще имаме късмет, ако това се случи след двадесет години", каза Гейтс, цитиран от БГНЕС.

Според него обаче съществува сценарий, при който това може да се случи много по-рано - след три години.

Основателят на „Майкрософт“ смята, че следващият път човечеството ще бъде „по-подготвено“ за пандемия. Дотогава ще се появят добре разработени алгоритми, в съответствие с които ще се въвежда карантина и ще се подобрят системите за тестване на потенциалните носители на инфекция.

„Следващият път няма да бъдем толкова глупави“, заключи той.

По-рано Гейтс предупреди, че ситуацията с коронавируса може да се усложни през зимата. Според него в студения сезон хората прекарват повече време на закрито, уморяват се да вземат предпазни мерки и вирусът може да се размножава по-активно. Милиардерът свързва отслабването на инфекцията с увеличаване на производството на ваксини - след това, както отбелязва Гейтс, човечеството ще види "светлина в края на тунела".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Комунизма и фашизма са двете страни на една монета. Кооперативност и контрол. Разликата е, че комунистите са интернационални, а фашистите националисти. Бенито Мусолини е бил в италианската комунистическа партия.
78
5
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Турците ще ползват китайската ваксина. Вчера съобщиха, че резултатите от Турция са отлични, подобно на тези в Бразилия. Ваксината се съхранява в хладилник от 4 до 8 градуса и има срок на годност 3 години.
77
4
 
18
 
! Отговори
ФАУЧИ И ГЕЙТС преди 3 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ИМЕНАТА НА УБИЙЦИТЕ НА НАД 1 МИЛИОН (ЗАСЕГА) ХОРА ПО СВЕТА.... ФАУЧИ И ГЕЙТС
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 100О уау. Ако се окаже, че си мисля, че дядо ти ми е направил нещо лощо, ок ли е за мен да дойда и да изтребя децата ти?Ок, мож еиб не на тебе. Ама на комшията?
75
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите ми се иска конспирацията да беше вярна. Заслужавате си ...
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТПорсти ме но ... кога фашизъм е побеждавал комунизъм?
73
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Всичко е свързано с темата, от условията за увеличаване на пандемията, през най бързия процесор и суперкомпютър до решението на проблема.
72
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как си представяте, че ще работят тези чипове? На каква основа ще са? Силиции? ХАХХА? С какво ще се генерира енергия? Човешката топлина? Как ще се предава информацията? Как ще комуникират тея чипове? Как ще създадеш върна с нещо толкова малко, че не можеш да се види с човешко око? И какво ще правят?Някой? Или само си приказваме?
71
2
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
По време на ВСВ при титаничния сблъсък между фашизма и комунизма спечелиха наследниците на конекрадците и проститутките. Търгашите. Но блоковете отново се оформят и този пощада няма да има. За доброто на планетата и човека !
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Параноиците се активираха и няма да заспят от страх. :D
69
2
 
0
 
! Отговори
53 преди 3 години
Ясно е! АМи преди съжалявах, но сега разбирам, че е за добро, това което се случва в България.
68
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Съвсем нормално. Чиповете с новата ваксина са проектирани да работят 3 години в човешкото тяло. След това ще се слагат нови.
67
1
 
1
 
! Отговори
Му Таф Чи преди 3 години
Яко ще говорите китайски.
66
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 78Да но ако почне да се чипира Бил ще чипира из целия свят, а в Блатная съвсем ще полудеят! Щото искат ама не могат и ще ги гризе отвътре. Те и сега искат да са световна сила, но не могат и полудяват. А всички им се присмиват, дори в Папуа Нова Гвинея им се смеят!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТВъзможно ли е да имаш съгласувани мисли, а не да ми прескачаш от предложения за комунизъм, фашизъм, обективизъм и прочие във всяко меннеи. Прави дискусията с подебни на теб, почти невъзможна.
64
9
 
7
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
Готови са да ти чипират налъмите. Престанете да изпадате в параноя!Няма нищо общо Ковид19 с чипирането.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТ,личи ти че живееш в паралелен абстрактен свят! Кротни се, че решиш световните проблеми и че е скука после!
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78Това с чипа, дето иземвал цялата висша мозчна дейност и ставаш 100% балгосклонен, да правиш каквот ти кажат в пълния си капацитет, нали?Ок, кажи ми бе, Рангелйее, ако имаше такова животно, защото ще си играя с пандемия, при положение, че държа в ръцете си възможноста, да подчиня волята не всеки един човек? Няма ли да е по лесно, да таргетирам лидери, полсе цялта армия, а като се стигне до масите, вас няма да ви пита никой?
61
4
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
90% от нещата излязли от предприемачите са абсолютен булшит, а пазарната икономика и свръхпроизводство и потребление доведоха до увреждане на планетата. Науката притежава абсолютна свобода и всичко идва от науката от Университетите,Институтите и големите корпорации. Изобщо не става въпрос за ограничаване на науката, а на свръхпотреблението на булшит с кратък цикъл на експлоатация с цел печалба. Плановата икономика означава строги регулации на пазара. И за корпорациите, това не е проблем.
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Леонардо. Но знаеш ли кого не мога да посоча за "бащата на компютъра"? Джон Атанасоф! A изказвания от рода на "дължат ни", са смешни и жалки. Дори и да беше "чист българин", а средно му име е Винсънт! Колко "винсънт" познаваш в България? Той бил българин. Ама ако аз кажа, че майка ми е внучка на жена от смесен брак с българин и гръкиня, веднага ми викат византиец...Двулични сте! Това е! Атанасоф създава "компютър", но не "компютърът".