Правят антигенен тест на летището за пристигащи от Острова

Пътуващите от Великобритания и Северна Ирландия - под карантина
Обновена: 23 дек 2020 19:20 | 23 дек 2020 19:10, Веселина Йорданова
10
Правят антигенен тест на летището за пристигащи от Острова
Снимка: БГНЕС

От 00.00 часа на 24.12.2020 г. пристигащите в България от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, на които е позволено влизане в страната, се поставят под карантина за 10 дни в дома или в друго място, което са посочили за пребиваване. Това гласи здравна заповед на ресорния министър проф. Костадин Ангелов.

На пристигащите с въздушен транспорт ще се провежда бърз антигенен тест за COVID-19 на съответното летище у нас.

При отрицателен резултат от теста се издава предписание от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор за поставяне под карантина за срок от 10 дни, а при положителен резултат - предписание за поставяне под задължителна изолация за срок от 14 дни.

От 1 януари 2021 г. лицата, които не попадат в забраната за влизане и престой у нас, при пристигането си на територията на страната представят документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в България изследване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

При представянето на такъв документ те не подлежат на задължителна карантина, нарежда още министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Ами да не сте закупували. Сега не е време за курорти и почивки, безмозъчни амеби такива. Да не вземете да се оттеглите във вечна почивка, че и други да завлечете със себе си.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да караме карантина след отрицателен тест ? Много хора сме закупили билети и почивки за зимните курорти ? Как да сме предвидили че ще наложите карантина след отрицателен тест ?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нулев контрол на карантината! Предписвайте каквото искате, РЗИ и РПУто не могат да огреят всички. Няма друго какво да ви се каже.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ги ли видяхте оня ден по новините, само *** нгали. те мерки не спазват! сега ще се съберат по 100 човека за банго васил и ще ходят да опикалят като пчеларки на ляво и на дясно. кой ще ходи да ги проверява дали на 24,25, 31 и 1 са си у дома?
5
0
 
4
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
Значи мислите ли ,че някой ще се засили на 3000 клм за да го тестват и да си стои кротко карантиниран у дома ??!!!?? Сериозна наивност от страна на щаба ........ Или вяра в доброто у човека ! ! !
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шизофрения на МАКС ! ТИЯ СА КАТО ТИЯ ДЕТО СЕГА СА ТРЪГНАЛИ ДА ПЪТУВАТ ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА ! ПЛОДОВЕТЕ ЩЕ СИ БЕРЕМ ПРЕЗ ЯНУАРИ ! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит нов щам, кой ще ги контролира по празниците?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно се взима тест от летище?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек, ако пристигащият е от Русе се качва на автобуса за Русе, заедно с още 50 човека, за да отиде до дома си. Какъв е смисъла тогава въобще от карантината?