Полиция в хотел "Маринела" малко след 22 ч., за гостите глоби по 1000 лева

Нямало организирано празненство, клиентите не се познавали
Обновена: 17 яну 2021 09:22 | 17 яну 2021 09:15, Камелия Цветанова
162
Полиция в хотел "Маринела" малко след 22 ч., за гостите глоби по 1000 лева
Снимка: bTV

Столичната полицията и СРЗИ проведоха снощи акция в хотел „Маринела“. Причината – в разрез с противоепидемичните мерки, ресторантът в хотела е функционирал след позволеното работно време.

Униформените отцепиха района.

Още по темата

Според свидетели униформените нахлуват в панорамния ресторант на 19-я етаж малко след 22 ч., съобщи bTV.

На място е имало около 60 клиенти. Според действащите в момента противоепидемични мерки ресторантите към хотели могат да работят до 22 ч. и то само за гости на хотела.

Клиентът Светослав Велков обясни, че точно си е плащал сметката, когато инспекторите нахлули. Той беше категоричен, че е гост на хотела и не разбира защо е бил задържан за проверка.

Управителят на заведението Христо Йорданов обясни, че не е имало организирано мероприятие и клиентите на различни маси не се познават.

„Тази ми е 50-ата година в този занаят. За пръв път ми се случва подобно нещо и мисля, че повече няма да работя“, допълни той.

Полицията състави актове на присъстващите, а РЗИ глоби фирмата, управляваща ресторанта, и както и трима служители за неправилно носене на маски.

„Нарушена е заповед на министъра на здравеопазване – след 22 ч. заведението не може да работи, независимо – гости на ресторанта, на хотела, на София или на Република България“, каза Ина Балабанова, главен инспектор, РЗИ.

Актът на физическите лица е от 300 до 1000 лв., а за собствениците глобата достига 2000 лв.

Според източници на bTV провереният ресторант не е под ръководството на хотела, а е нает от частно лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Ами след няколко дни ще хванат 14 годишния Пешо от махалата откраднал сладолед - с това се занимават униформените а ние им плащаме заплати
23
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 3 седмици бях в едни известни чуждестранни хипер-маркети, там бяха набърбуцани 1000 пъти повече хора, като скотове се бутаха по опашките, ама нямаше показни акции, нямаше дори един санкциониран, защо е този двоен аршин, или целта е да се смачкат хотелиерите и ресторантьорите?Това вече смърди на ФАШИЗЪМ и ТОТАЛИТАРИЗЪМ!Хората имат нужда да разпуснат и да си кажат по някоя приказка, стига с това "Бъдете асоциални", достатъчно им е тежко и достатъчно са психясали всички! Срамота бе Ангелов!
22
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си бяха платили такса "чекмедже" нямаше да имат проблем с главния рекетьор на държавата
21
13
 
29
 
! Отговори
123 преди 3 години
До Анонимен 20Никакво частно парти не е, гостите не се познават. Но дори и да се познават, само хора от едно домакинство може да са заедно на маса и макс. до 15 в заведение. Тва булгаристанецът е голям философ - имаме най-меките мерки, и пак върти-суче... Цяла Европа е с вечерен час, излизането е под режим, в половината страни маските не се свалиха цяло лято, заведенията не работят изобщо на закрито, ама нашенецът все се прави на голям умник.
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хазната е празна - Бойко ще я напълни
19
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отцепили района, нахлули в ресторанта.. звучи като акция срещу наркокартел. Имало ли е - лягай на подаааа, ти си един престъпник.Тц, тц. Тая полиция малко ли истинска работа няма?
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е снич.По време на така обявената панемия се вижда че българина не се е променил от времето на Левски.
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 18това, че си решил да слушаш световния елит, не означава че останалите трябва да сме ро-би като теб
16
9
 
27
 
! Отговори
баба Меркил преди 3 години
Видимо,мерките нямат никакъв ефект.Само на промитите от телевизии и медии мозъци,още не им е ясно,че всички числа са нагласени по заповед отгоре.От много високо.Хайде сега поне да глобяват,да правят показни акции,да събират за чекмеджето и за изборите.И без това за нищо друго не стават.Държавни чиновничета на заплата идваща от данъците на тези, които работим и произвеждаме.
15
5
 
18
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Тайната вечеря, в хотел "Маринела",полиция... отцепка,шменти капели.
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Каква дистанция и какви мерки?Говорим за частно парти при което хората се познават и когато се познават мерки не се спазват никъде независимо от часа и мястото.
13
20
 
25
 
! Отговори
Еьин тулуп преди 3 години
Значи аз ще стоя затворен,ще спазвам мерките,а едни тарикати ще купонясват,а после ще сеят заразата сред нас и ще се оплакват,че не ги лекуват.Глобите са ниски,затова не им пука.
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитлер ,мойто момче гледай от оня свят и се учи!Не можело било ,всичко може !Злодеите на този свят са ковид диктатурата ,а овчиците си блеят и блеят!Ех Оруел колко си бил прав ,респект и уважение от мене!
11
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди месец Маринела не рева ли в мрежите за Ветко , че бил тежко болен от Корона, че имал нужда от сериозно лечение, че имала нужда от подкрепа...Много бързо е забравила какво им се случи. Отвратително лицемерие, когато бяха зле - рев за помощ и каква била системата, а сега за някой друг лев нарушават мерките и товарят системата.
10
8
 
25
 
! Отговори
123 преди 3 години
До Анонимен 9Не, идеята е, че когато човек е по-трезвен спазва мерки и дистанция. А след 22ч. вероятността да са се масово накълвали е голяма.
9
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме, че мерките нямат ефект, дайте поне да глобяваме.
8
12
 
35
 
! Отговори
Сливен е син преди 3 години
Глобявай и запечатвай бардаците.
7
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е голяма простатия.Значи до 22 часа няма вирус в ресторанта и стане ли 22 вируса идва.В това няма смисъл. То ако е имало вирус пред 22 часа до 22 часа ще е обиколил целия ресторант.
6
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно това е най-големия проблем на българина - недисциплиниран и неизпълнителен е.
5
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
П0оздрав от най райския край на планетата Австралия, корона вирус няма на целия континент зимам 5 цифрена заплата долари гледам си лайфа, гмуркане в рифа, кристално чисти плажове, наблюдаване на китове, разходки из джунглите до някои съвършен водопад, няма задръствания карам си автоматика доволно, климата ми идва бонус. Хейтърите ми дреме на австралиския паспорт, вие сте лок-даун нок-даун нахлузвай маската, шнорхела, дезинфектирай краката, обявявявай код кафяво