Рекорден брой ваксинирани срещу COVID-19 за ден на Острова

Сър Том Мур е приет в болница в Бедфорд с пневмония
1 фев 2021 08:21, Ния Христова
12
Рекорден брой ваксинирани срещу COVID-19 за ден на Острова
Снимка: БГНЕС
Близо 600 000 души във Великобритания са били ваксинирани само за един ден, по данни на здравните власти, съобщава БНР. Общо броят на получилите първа доза ваксина на Острова наближава 9 милиона.
 
Рекордният брой ваксинирани е отчетен в събота, все още няма налични данни за неделя. Министърът на здравеопазването Мат Ханкок не скри задоволството си от статистиката свързана с масовото ваксиниране и изтъкна, че "всяка доза приближава страната с една стъпка по-близо до нормалното". 
 
В неделя бяха отчетени нови 587 жертви, с което общият брой на починалите достигна 106 158. Локдaунът със сигурност ще продължи поне до 8 март, когато се очаква отваряне на училищата. Има информация, че положението в болниците се стабилизира, но професор Рупърт Пиърс предупреди, че "това ще бъде поредна трудна година за националното здравеопазване".
 
Медиите на Острова междувременно разпространиха новината, че капитан сър Том Мур е приет в болница в Бедфорд с пневмония и положителна проба за COVID-19. 100-годишният Том се прочу миналата година по време на първия локдаун, когато направи 100 обиколки на двора си с благотворителна цел и дари събраните средства на здравеопазването. Той се превърна в национален герой получи титлата „сър“ от британската кралица през юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брат ми живее в Лондон и е с Ковид в момента. Каза, че три пъти са му се обаждали за проучвне и само го разпитвали дали се е изолирал, но никой да му даде съвет, а някакви с мьек индо-английски акцент. Жена му си беше сложила първата на Файзер, но сега и тя е болна.В Кралството се очаквало втората ваксина да бъде слагана 6 седмици след първата. И там има дивотия. Само като се сетя за филипинците и цветните превзели здравеопазването им пр0сти, но мързеливи и ми призлява.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Близо 600 000 души във Великобритания са били ваксинирани само за един ден, по данни на здравните власти, съобщава БНР. Общо броят на получилите първа доза ваксина на Острова наближава 9 милиона. "И в България има рекордно много ваксинирани - 105 човека, като общият брой на получилите първа доза е 28041.
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тях вече са ги чипирали и сега ще умират като пилци
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са ***. Българите са по-умни понеже са специалисти по вируси и ваксини и знаят истината понеже четат фейсбук и бгмама
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в лагерите са тествали също върху хората
6
1
 
2
 
! Отговори
1-н преди 3 години
А тука си бъркат в носа и лъжат на поразияКога ше има ваксини за данъкоплатците?Отговори към края на годината ще има милиони знаете какво дс ги правите
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Защото няма нищо общо с тената на статията?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!
3
5
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ами направили са си, произвеждат си, ще се ваксинират. Ко ? Проблем ? брюкселските зелки начело с хитрите хансове оставиха съюзО без производство на никакви ваксини ! Хахахаха хахахаха. Предполагам хансовете са се уредилИ, както с тръбата на Северен поток. А може и руски и китайски ваксини да вземат. За другите, отношенията с Китай и Русия са опасни ! Нали Меркел така разпраа ? А? Хахахаха
2
5
 
4
 
! Отговори
До журналистите тук преди 3 години
А защо не напишете как дават специални паспорти на тия от Хонконг. Паспорта е за 5 г с право да работят, а после и да вземат британско гражданство директно. А европейците вече са подложени на тормоз, при това французи, германци, италианци. Защо не пишете, че разрешиха ГМОто и отровните пестициди в селското стопанство! Че изтриха уж без да искат 400 000 хиляди досиета на престъпници!
1
3
 
11
 
! Отговори
а при нас преди 3 години
Рекорден брой обещания от тиква за тиквичките...