ЮАР ще ваксинира хора на първа линия с "Джонсън и Джонсън"

Страната отказа да използва ваксината на "АстраЗенека" заради ниска ефективност
10 фев 2021 14:27, Ния Христова
5
ЮАР ще ваксинира хора на първа линия с "Джонсън и Джонсън"
Снимка: БГНЕС
Република Южна Африка следващата седмица планира да започне ваксинация на здравните работници на първа линия с ваксината на компанията "Джонсън и Джонсън". Целта е да се тества защитата й срещу COVID-19, одобено срещу южноафриканския щам, предаде АП, като се позовава на изявление от днес на южноафриканския здравен министър Звели Мкхизе.
 
Мкхизе каза още, че властите на ЮАР планират да се откажат от ваксината на "АстраЗенека", тъй като тя не защитава от леките и средни форми на коронавируса, причинени от южноафриканската вариация на вируса.
 
Различни страни по света все още тестват ваксината на "Джонсън и Джонсън". За ммомента тя не е одобрена от властите на нито една държава. Здравният министър Мкхизе заяви, че ваксината е сигурна, предвид направените 44 хиляди теста с нея в Южна Африка, Съединените щати и Латинска Америка.
Още по темата
 
Препаратът ще бъде използван в първата фаза от ваксинационната кампания срещу COVID-19 на ЮАР. В рамките на кампанията 1,25 милиона здравни работници ще бъдат ваксинирани, уточни още Мкхизе.
 
Около 40 милиона души ще бъдат ваксинирани в Република Южна Африка до края на тази година. Ще бъдат използвани ваксини на "Пфайзер" и вероятно на други производители, като руската ваксина "Спутник V" и тази на китайската компания "Синофарм", допълни Мкхизе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
танер преди 3 години
нямаше ли такъв шампоан джонсън и джонсън
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия фалшиви ваксини всичкое не законо и фалшиво забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джонсън и Джонсън не правиха ли почистващи препарати по едно време. Като мистър Пропър.