СЗО: Новите щамове няма да предизвикат нова пандемия

През 2021 г. COVID-19 ще бъде по-управляем и по-предсказуем
Обновена: 11 фев 2021 15:55 | 11 фев 2021 15:55, Ния Христова
23
СЗО: Новите щамове няма да предизвикат нова пандемия
Снимка: Pixabay
Разпространението на новите мутации на коронавируса няма да предизвика нова пандемия. Това заяви директорът на Европейското регионално бюро на Световната здравна организация Ханс Клюге пред искапския вестник "Паис", цитиран от БТА. 
 
"Новите варианти жестоко ни напомнят, че вирусът все още ни поразява. Но това не е нов вирус. Това е нормалната еволюция на всеки патоген, който се опитва да се адаптира към своя приемник. Това не е началото на нова пандемия, но трябва да бъдем много бдителни", подчерта Клюге. 
 
Той смята бдителността за важна, тъй като новите варианти могат да предизвикат повторни заразявания, както и по-бързото разпространение на инфекцията. Това от своя страна ще усложни работата на здравните системи в отделните страни. Освен това новите варианти могат да повлияят на ефикасността на ваксините.
 
"Ако станем свидетели на по-бързото разпространение на коронавируса и нарасне придвижването на ваксинираните хора, може да се стигне до увеличаване на смъртността", каза още Ханс Клюге.
 
Той обясни, че 2021 г. ще стане поредната с коронавирус, но заболяването вече ще бъде по-управляемо и по-предсказуемо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, има разлика с обикновен грип - починалите са близо 1000 пъти повече. От обикновен грип на година умират десетина човека в България ..
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия май се имат за терористи
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако я нямаше тази медийна истерия нямяшв да има разлика с нито един друг грипен сезон.Абе има си разлика, тъкмо двойно повече от бикновен грип, ама не е пък чак такава разлика че да направят такива истерии на каквито сме свидетели. За съжаление хора като Коцко Здравето изживяват звезден миг заради който са били комплексари цял живот и от там - раздуването е факт...
14
1
 
20
 
! Отговори
Световната заразна преди 3 години
организация, след като ходи до Китай, май обърна плочата. Като деца боледувахме от ангина, а старите хора умираха от старческа пневмония. Мангъров е прав, просто психясаха хората. А че има в болници, Ами така се източва здравната каса.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО трябва да се закрие.А ковид - престъпниците, довели населението на света до целогодишно затваряне, трябва да се разстрелят.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сзо се отдръпват с хитреещ ход от псндрмичен бъдещ вариант, поне за близко бъдеще, но си запазват бойния дух за съчинения по картинки.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вчера СЗО ни плашеше с новите щамове и нови пандемии, сега изведнъж обърнаха плочата и започнаха с нови простотии. Махайте ги тия, бе!
10
2
 
7
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 3 години
Ахааааа! Лекичко ще се приземите,макар и малко късничко,но явно се приземявате!
9
4
 
27
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Напълно подкрепям.Както каза Мангъров болниците се пълнят с хора,които не трябва да са там.Просто целенасочено се психясват хората! Тежките случаи на ковид са нищожен процент.Ако я нямаше тази медийна истерия нямяшв да има разлика с нито един друг грипен сезон.Да речем човек на 70 г е настивал 40 г подред всяка зима,сега обаче заради облъчването като кихне и звъни на 112 или хуква към болницата,където с радост усвояват пътеката за к-19.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като отидеш в лабораторията, какъв ти е келепира? Даваш едни 120 лв, за да те затворат като животно. Ако няма нужда от болнично лечение не виждам смисъл да се бутам в шамарите
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо де, не пречи да ви разстреляме и заради старите щамове. Не губете надежда...
6
2
 
21
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
Има си сезонен грип. Да не мислиш, че всичките тия 10 000, които се тестват на ден са безсимтомни? Всеки де що е кихнал или го е заболяло гърлото, търчи с 200 към лабораториите. Нормално, след като от година медиите ни облъчват по 24ч. за страшния виръс. Да, ама от тия 10 000, само 8-9% са коронясани (разбута се, силно завишена цифра от щаба). Та останалите към 9 000 имат някакви грипоподобни симтоми, но според тиквениците щом не е ковид, значи няма грип.
5
0
 
30
 
! Отговори
... преди 3 години
2019-та Ноември - СЗО: Няма опасност от новия корона вирус. Не се предава от човек на човек.2020-та Януари - СЗО: Няма опасност от новия корона вирус. Предава се от човек на човек но само с директен контакт.2020-та Февруари - СЗО: Опасен е новия корона вирус, няма нужда да носене на маски, то е грип.2020-та Март - СЗО: То си е*ало майката! Затваряйте всичко и каквото стане такова. Всички ще умрем.2020-та Юни - СЗО: Няма нужда от повече локдауни.2020-та Юли - СЗО: Затваряйте, че умрехме сите
4
1
 
24
 
! Отговори
123 преди 3 години
Няма никакви нови щамове. Махайте мерките веднага. Къде изчезна грипа?
3
0
 
14
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Оххххх,олекна ми!!! Щом сзо така казва, така ще бъде!
2
1
 
9
 
! Отговори
Ама тия преди 3 години
От СЗО речено- сторено.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се появи нов щам на коронавирус, мисля че никой не може да каже дали няма да предизвика нова пандемия.Засега има само нови варианти на вече добре познатия на всички щам на коронавирус SARS-CoV-2.