Принц Чарлз: Ваксините спасяват животи

Престолонаследникът и съпругата му се ваксинираха срещу COVID-19 миналата седмица
19 фев 2021 15:22, Ния Христова
29
Принц Чарлз: Ваксините спасяват животи
Снимка: БГНЕС
Британският принц Чарлз изтъкна необходимостта от ваксиниране срещу COVID-19 на фона на недоверието към ваксините, особено сред етническите малцинства в страната, предаде ДПА.
 
"Ваксините ще спасяват животи, ще предотвратяват сериозни болести, ще защитят здравната служба и ще допринесат нещата да се нормализират", заяви престолонаследникът във видео, разпространено днес.
 
Принц Чарлз допълва, че е натъжен от различията в приемането на ваксината. Според е "трагедия" факта, че някои хора отхвърлят дозата.
Още по темата
 
Според британската Национална статистическа служба 85% от възрастните са склонни да се ваксинират срещу COVID-19. Правителството обаче се притеснява, че големи части от чернокожите, азиатските и други малцинствени етнически общности съставляват съществен дял от тези, които отказват да получат ваксината.
 
Според експертите скептицизмът произтича от недоверието в държавни институции, дезинформацията, разпространявана чрез социалните мрежи, и липсата на достъп до ваксинационни центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
i burkite spasiavat jivoti.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, следващата новина ха-хаЩе сънувам ваксини скоро ако продължава така ...
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ami toi i za kolonializma e taka ...kakto i za klizmite...vse spasiavat niakakvi jivoti...s niakakvi koronki...
2
0
 
9
 
! Отговори
хахах преди 3 години
Сори ама в повечето от нас има повече години живот, отколкото в теб - стар вампир. Няма как ти да ни определяш бъдещето, при положение че до няколко години няма да те има.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меродавно мнение. Освен всичко друго, не е и престолонаследник. Майка му го лиши от тия права много отдавна и ги даде на големия си внук. Усещам силна нужда медията да инвестира в образованието на служителите си....