Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!

Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии"
Обновена: 21 мар 2021 19:48 | 21 мар 2021 19:40, Веселина Йорданова
238
Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осигурили сме достатъчно ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас, заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Нова телевизия.

По думите му организацията е такава, че когато дойдат, веднага се прави така, че да стигнат до ваксинационните центрове и до личните лекари. "Ваксината е надеждата за справянето с вируса”, подчерта отново министърът.

Още по темата
"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките", каза Ангелов.

"Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.

По думите му мерките не се влияят от предстоящия вот. "Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За каква политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?", каза Ангелов. Той заяви, че изборите няма да бъдат отложени, щ се проведат безопасно и призова хората да гласуват.

Той коментира и въпроса опасна ли е ваксината на AstraZeneca.

"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов.

Относно новината, че България е готова да започне производство на ваксини, той обясни: "На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма "HERA инкубатор". Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”.

Министърът коментира и информацията, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с коронавирус.

"Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне", каза министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия обезпечи своята пълна военна безопасност. Днес никой не може да направи нищо с Русия! Пандемията на запад няма никога да свърши.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1929 световната върхушка спря икономиата и доведе до Великата депресия. След няколко години се появи Хитлер, а след няколко години започнаха войната срещу Русия.
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусният хомосексуалист Ангелов, още утре ще се отрече от думите си. Борисов го държи с компромати за кражби и оргии и каквото му нареди, това ще се случи в медицинско отношение
45
4
 
10
 
! Отговори
Хубав Гербер преди 3 години
С ботокс, филъри, присадена коса, скъп костюм и..... тройна гуша.
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой иска да ни изтреби. Така ми се струва.
43
2
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Боки тиквуня отвори моловете и заведенията, за да може да се изпозаразим и да ни е страх да гласуваме.За да има ниска избирателна активност и висок ковид-стрес.Това беше планирано.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето как работят ваксините, във тялото се внаса генетичен материал от умрели прасета и човешки ембриони на бебета Този генетичен материал кара клетките ви да произвеждат малки вирусоподобни частици, тези частици лъжат имунната ви система. Точно така работи и вируса влиза в клетките на хората и ги заставя да произвеждат още вируси. Не се учдвайте че между вируса и ваксините има много общи неща и сме в трета вълна, веднага като почна ваксинацията.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата с вирус създаден за биологична война се води на ниво външно министерство.В България министрите са без необходимия ценз за отстояване правата и здравето на българите.
40
5
 
11
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 3 години
След крайна бедност майка и дъщеря скочили заедно от 7 етаж. Майка и дъщеря се самоубиха заедно, като скочиха от жилището си на седмия етаж в блок на улица "Мусала" в Стара Загора.
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяхте взели навремени и адекватни мерки още при началото на покачването февруари месец а не да набутате децата присъствено и да отворите кръчми и молове, също така ако тествахте пристигащите в България и ги поставяхте под карантина, а не фа ги пускате от летището на по кафе на Витошка и после да обикалят с обществен транспорт из цяла България нямаше да се стигне до тук.
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя тлъст гербав шо пар много ми напомня на Цацаров.Същата мазна физиономия и двойна гушка.
37
5
 
6
 
! Отговори
боки преди 3 години
Карай ка фончо, по средата тракес!
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, хунта сър.
35
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са гадове бе. Не разбрахте ли?
34
12
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Боки тиквуня ни е сложил най-противният гей, за да ни дразни и да отбива вниманието от кражбите му.Това го прави и Сокола Доган - от там го е видял боки Тиквуня (дето ще пада от власт с 200)
33
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 дни трябва да е локдауна!Правилно разсъждава министъра...
32
9
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
След 10 дни ще е 11-ят ден...
31
12
 
8
 
! Отговори
Правят ви на маймyни преди 3 години
На запад ваксинирането е стигнало нива до 20-30%, в Англия над 50%. В Русия е само 1.5%, въпреки, че Русия има капацитет да ваксинира 100% от населението си и дори изнася ваксини, но е доброволно и руснаците сами избират дали да се ваксинират или не. Защо тогава икономиата на запада се срива, броят на заразените расте, а икономиката на Русия работи и дори се развива в условията на кризата с вируса. В Русия няма строги мерки, а на запад са затворени в къщи, нямат право да пътуват а полицията пребива с палки протестиращите срещу ковид-19 мерките.
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така ще е докато някой истински мъж пробие кордона на някой щабаджия и не раздаде юмручно правосъдие
29
4
 
1
 
! Отговори
Боли ме Гъза преди 3 години
ПОЗНАХ 5 МАЧА ОТ БЕТА!ЛОШО, ЧЕ ГИ ИГРАХ В СИСТЕМА TREBLES ... сега печалбата ми е само няколко стотин лева, вместо няколко хиляди...........................