Всеки трети след Covid-19 има неврологични проблеми

Не е ясно как вирусът е свързан с тревожност, депресия
7 апр 2021 09:23, Елка Василева
44
Всеки трети след Covid-19 има неврологични проблеми
Снимка: архив, БГНЕС

Една от трета от пациентите, прекарали COVID-19, страдат от неврологични проблеми или от някакво психично разстройство шест месеца след излекуването си. Това сочи изследване на над 230 000 пациенти, повечето от които американци.

Още по темата

Учените от Университета Оксфорд, провели проучването, обявиха, че все още не е ясно как вирусът е свързан с психични състояния като тревожност и депресия, предаде БНР.

Тези два проблема са били най-често диагностицираните ментални разстройства, но са били регистрирани също значителен брой случаи на инсулт и деменция.

Според учените е необходимо спешно да бъдат изследвани биологичните и психологически механизми, които водят до подобни усложнения, за да бъдат предотвратени или успешно лекувани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неврологичните проблеми не са от ковид-а. Тези проблеми идват от ограниченията които стресираха милярди хора. Останали без работа, доход, социялни контакти,Постоянен новинарски стрес от сутрин до вечерОт това психяса народа не от вирус
15
3
 
15
 
! Отговори
гогич преди 3 години
Много си е ясно даже - психясаха ги хората с тоя по-силен грип, никога досега хората не са били толкова стресирани и уплашени от вирус (и то умишлено направено) . Страх ги е да се заразят, да не умрът, даже ги е срам да кажат, че са заразени с тоя вирус (имам и такива познати) - как няма да имат после психози, депресии и т.н. А и медийте допълнително психират хората с каква ли не проЗташки новини за тоя вирус...
14
4
 
18
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Това са пълни глупости ! Не им вярвайте. Всичките ми приятели изкараха короната - включително и аз и жена ми. Даже като го минеш ти става по-хубаво, защото не се тревожиш вече. Всяка седмица се събираме - ядем, пием, забавляваме се.. Депресия имат тия които стоят в къщи с маските. Вече и времето се позатопли. Излезте и се раздвижете, хвърлете маските и ще видите, че живота е хубав. По селата защо няма депресирани хора - защото всеки ден работят физическа работа. Депресират се мърдите.
13
3
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Да вземат да кажат до какво не води кромид 19.Остана ли нещо,което да не причинява.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да се оправдае цялото това безумие от една година насам? Като се демонизира Коко 19 като враг номер едно на цивилизацията. Сега пък вирусът водел и до психични усложнения. А безумните мерки срещу пандемията? Те не водят ли до психични усложнения? Ама чакайте, още не са засегнали гравитационните усложнения. В скоро време Коко 19 ще промени гравитацията, Луната ще падне върху Земята и край с цивилизацията.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да не е ясно? Взеха всички удоволствия на човека, заключиха го в къщи и започнаха ежесекундно да го облъчват със смърт, кошмари, интензивни, умрели, увредени - вижте си първата страница с какви новини е пълна? И това е една година вече.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам колко още неща трябва да се случат в жалкия ви живот, за да разберете че живеете в ада...земята е ада и нейния господар е сатаната, и умело успява да ви заблуди, че е възможно да живеете добре...няма такъв вариант! от вас единствено зависи дали пак ще се родите тук или следващия живот може и да отидете на по-добро място....бойковци мойковци са абонати за следващите поне 100 живота пак и отново тук гниейки в страшни мъки..
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, ако щест месеца след ваксина някой е тревожен и с инсулт, няма да има връзка с ваксината, нали? С вируса може.
8
1
 
4
 
! Отговори
До обективния преди 3 години
Ами аз го изкарах и нищо ми няма, всички около мен го изкараха и те са добре, така че не "всеки" ги усеща тези работи, но щом обективно го заявявате трябва да ви вярваме нали така.... Апропо даже ми е по-спокойно така, защото "якото мрене" остана зад нас и сме естествено имунизирани
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наистина ? уау
6
1
 
16
 
! Отговори
Стрес преди 3 години
Какво няма да има псих. проблеми човек... то толкова стрес от медиите се лее, че ако някой го приема равнодушно трябва да получи медал.
5
1
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Така е. Този вирус значително уврежда точно мозъчните клетки. Всеки, изкарал ковид го усеща тава - малко или много. Също причинява и доста ритъмни нарушения на сърцето. Гадна работа.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи помага, защото предишните изследвания показваха че 50% от населението има неврологични проблеми и психологични разстройства заради качеството на живот, сън, храна,доходи, стрес и т.н. а за това че ни затвориха и ни тормозят 24/7 с Ковид, последиците му, ваксините и ефектите им да не говорим
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е да се изследват вече дълготрайните поражения от ковид, но в америка така или иначе 50% от населението е на Ксанакс от училишна възрастн и не знам дали е показателно.
2
4
 
19
 
! Отговори
някой преди 3 години
Дори на човек с най-здравата психика да го зомбират всеки ден с думи като "Яко ще се мре!", с локдауни, маски, каски, дистанции, опашки, карантини-марантини, и всякакви подобни безумия, той също ще отключи психически заболявания които не е имал.Вирусът няма нищо общо, но мерките срещу него да!!!Хората взеха да изкукуригват, в цял свят има протести срещу мерките, въпреки опитите на полицията да ги спре, разпръсне, полива с вода, стреля с гумени куршуми и бие с палки!
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е от локдауна, не от кобито.