Ваксинират в мобилни пункта през уикенда в три столични търговски центъра

Междувременно "Пирогов" закрива и последното COVID отделение
19 юни 2021 08:16, Петя Славова
57
Ваксинират в мобилни пункта през уикенда в три столични търговски центъра
Снимка: БГНЕС

На 19 и 20 юни Столичната община заедно със Столичната РЗИ разкрива мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града. Инициативата ще се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall.

Te ще работят от 13.00 до 18.00 часа в двата дни, а желаещите ще могат да избират между векторна и РНК ваксина, предава БГНЕС.

С тях "зелените коридори", разкрити от общината с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо осем.

Още по темата

Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3 200 души.

Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк „Дружба“ до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9:00 до 16:00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София и ще работи от 9:00 – 18:00 часа. Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“.

Междувременно спешната болница "Пирогов" закрива и последното COVID отделение, което работеше 8 месеца с пациенти от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внесете Спутник V, друга ваксина не признавам.
46
0
 
0
 
! Отговори
Joan преди 2 години
Тъй като по-надолу в текста пише "мобилни пунктове", е просто печатна грешка. Вероятно редакторът е искал да посочи броя на пунктовете, примерно "8 мобилни пункта".
45
0
 
1
 
! Отговори
до 48 аз преди 2 години
Ако беше " Ваксинират в ПЕТ( например) мобилни пункта" щеше да е вярно. Не става хем пункта, хем пунктове. Ама толкова са грамотни българите като теб обикновено:)
44
5
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 години
И пункта и пунктове е правилно :) Понеже много критикувате . Българите само това могат да правят обикновено
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 Аа, чакай първо да бием на стaдото наличните ваксини, че да не ги хвърляме, пък после ще има и за други щамове.
42
5
 
5
 
! Отговори
дедо коледа преди 2 години
Аз питам.Аз съм от Варна, Бургас или където и да било извън София. Къде да се ваксинирам?Най-важна е София, най-скапания град на света.Нека минусите от софиянци(най-големите ***) да почнат сега.Живея в София за информация.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксини стещу кой щам слагат, че нещо не чух да излизат нови за всеки щам.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санитсрни условия = 0
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам, вместо хората да се карат по между си (ваксъри и антиваксъри), което очевидно се цели, защото иначе нямаше да разделят хората и да им слагат различни етикети, вместо да се мисли за вируси, бройки, ваксини, кой прав и кой крив, да се замислим накъде отиват нещата?! Нещата вървят към ограничения, разделения и контрол. Така че, всеки да си направи избора как иска да живее и дали ваксинирайки се, това ще доведе до повече свобода или до повече контрол.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува къде ваксинират, ако ще и на луната да е. Писарката на статията - с купена диплома ли сте, госпожо?
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "До 39"Брао! И кво ще ги правим тия антитела? На супа вероятно? Глей ся: ваксината те кара ти да произведеш един (1) протеин от вируса, след което имунната ти система прави антитела срещу него (този един протеин), като междувременно затриваш и собствените си клетки, които го произвеждат. Всичко чудесно, ама имунната ти система не познава целия вирус, а в същото време този зъл вирус се изхитрил, видиш ли, та мутира точно в тоя шипчест протеин, срещу който ти имаш антитела. И ко праим ся?
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря за инфото ще ги отбягваме!
35
5
 
6
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До 40 ,да ваксинирал съм се и нямам 5G в себе си . Всеки си решава сам за себе си ,както съм написал. Казвам ,че баща ми е само и единствено с Ковид с болница на кислород и няма все още подобрение. За 2 дни го тръшна. Не е имал нищо друго. Няколко мои познати и приятели спортисти с перфектна физика много тегаво го изкараха и в момента не могат да се възстановят и да спортуват по същия начин. Задъхват се ,изморяват се и т.н. В никои случаи има големи подледици
34
9
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Вкарват ти чип и 5G. Всеки прочел три реда във Фейсбук и си мисли, че е по-голяма специалист от хора, които са учили десетки години в тази сфера. Какви по-различни антитела те гонят? Ваксината няма как да ти вкара антитела, организмът си ги създава чрез имунния отговор, който се предизвиква от ваксината. Няма различни антитела при преболедуване и ваксиниране, едни и същи са, количеството се различава - при ваксиниране са повече. Толкова просто е.
33
10
 
3
 
! Отговори
Доказано преди 2 години
Ковида като те разболее ти потиска имунитета . Хем си болен, хем имунитетът се е скапан. Ваксините стимулират имунния отговор без да те разболяват. Затова антителата са повече.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен 26, като си се панирал - ми ваксинирай се. Кой те спира? Но защо се натрапваш на останалите хора? Ние минахме преди 8 месеца. Нищо сложно и тежко. Даже възрастните около 80-годишни изкараха и забравиха. Пък ти се самонавивай. Но не мисли, че ще навиеш и други да ти споделят паниката и фобиите.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки, че ме трият пак ще си кажа. Твърдението, че преболедувалите нямат антителата на ваксинираните е манипулация. Освен, ако ваксината не вкарва нещо, което прави други антитела. Въпросът е какви. Ние не сме осведомявани какви са те и защо се различават от тези на изкаралите вируса! Наглото обаче е че искат съгласието ни че сме осведомени!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И моят коментар го изтрива! Попитах защо пср тестовете са единствените, които се признават за издаване на сертификат като преболедувал. Попитах, как може да ме отчетат като болен, а после да ми откажат да издадат сертификат, че съм преболедувал. Попитах също защо антителата от преболедуване не са равни на антителата от ваксината? Ваксината за какво прави антитела, че не ги приравняват на преболедувал без пср тест? Ето въпросите, заради които ме истриха. Сами решете какво значи това.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В dir.bg трият неудобни коментари, тук пък цари огромна неграмотност. Да се чуди човек кое е по-малкото зло.....Няма ли да си оправите заглавието, бе, хора!?!
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието да се чете: "Провеждат експерименти с хора в мобилни пунктове през уикенда в три столични търговски центъра".