Дискриминация на неваксинираните в Русия, били заплаха

Ограничени възможности за работа за тези без имунизация или имунитет
22 юни 2021 17:00, Елка Василева
96
Дискриминация на неваксинираните в Русия, били заплаха
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви, че хората без имунизация или имунитет срещу COVID-19 няма да могат да работят на всяко работно място в Русия и допълни, че те може да станат обект на дискриминация, предаде Ройтерс.

"Реалността е такава, че неминуемо ще се стигне до дискриминация. Хората без ваксинация или имунитет няма да могат да работят навсякъде. Не е възможно. Това ще представлява заплаха за тези около тях", каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата

Вчера президентът Владимир Путин предупреди, че положението с коронавируса в някои руски региони се влошава. На този фон властите започнаха да пропагандират идеята за редовни реимунизации с цел да спрат рязкото увеличение на новите случаи на заразяване.

За изтеклите 24 часа Русия е отчела 546 смъртни случая, свързани с коронавируса, най-големия регистриран брой за денонощие от февруари; също за изминалите 24 часа са установени и 16 715 нови случая на заразяване, което показва, че драстичното повишение на заболеваемостта, което според властите се дължи на новия вариант Делта на коронавируса, продължава.

Властите се опитват да накарат хората да се ваксинират. Те предлагат на тези, които го направят, възможности да спечелят нов автомобил или жилище, и заплашват други, които не го направят, със загуба на доходи и уволнение.

В петък Кремъл заяви, че повишената заболеваемост се дължи на нежеланието на хората да се ваксинират и на "нихилизъм".

Русия одобри четири ваксини местно производство и продаде дози от флагмана на ваксините си "Спутник V" на много чужди страни.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада им обещал пари ако се демократизират демек ваксинират, но няма да удържи на думите си сто процента е сигурно това, както и за да свалят Путин им обещава много неща но просто така за за стане като в Украина че и по зле. Руснаците няма да се дадат на Запада това трябва да е ясно още сега но защо нямат доверие на собствената си ваксина това за мен е въпроса, защото тя дори да е неефективна е поне позитивна.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ахахахаха...Намирисва ли, ми то направо вони на тотален фашизъм и комунизъм 2 в 1.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да си избият парите за ваксината и да се харесат на Запада, който сигурно е обещал да им даде пари ако се ваксинират и те да не излезе че няма нужда от ваксинация или от имунизация. Освен това явно искат да накарат хората да работят на непривлекателните работни места. Запада веднага ще си припиши заслугата за демократизацията на Русия, макар че срещу тяхната ваксина се води война както срещу астра зенека но по зла.
79
0
 
6
 
! Отговори
Ахахахаха преди 2 години
Добре де нали всички са се ваксинирали как така неваксинираните станаха опасност за всички? От друга страна пък тези дето не са се ваксинирали са си приели риска, нали така? Нещо много масови мероприятия почнаха да ни организират другарете от евро-атлантически съюз и ми намирисва на нов тоталитаризъм...
78
0
 
2
 
! Отговори
хахахаха95859 преди 2 години
До ххВземи,та понаучи правописа и българския език.Геййййййберски наааааааакан ***.Драскачите,не ви ли писна да мажете и публикувате фейкове?
77
4
 
2
 
! Отговори
хх преди 2 години
До НякойВярно е Дори,децата почнаха да им взимат има един случаи с децки лагер Артекс изнесли са ги,уж спешно и са ги изолирали 100 км от лагера,никои не е уведомил родителите. Последно време и тука нещо се говори за децки лагери
76
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Като се пишат такива статии, няма да е лошо да се посочи с линк оригиналния източник.Оригиналния, не БТА. Иначе си е фейк новина.
75
5
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Пак ще цитирам Учителят Петър Дънов: ''Животът ще се влошава все повече и повече и ще стане непоносим, хората ще започнат да напускат градовете и да се заселват сред Природата на групи според хармонията помежду им! Ще настане голяма омраза между двете класи (между властимащи и властнямащи) и в много държави по Земята ще започнат кръвопролитни граждански войни! И самата Природа ще се разгневи - ще започнат силни земетресения, ще изригнат много вулкани, ще има суши и порои, ще дойде голям глад!''
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там по - рано разпуснаха мерките, сега по-рано ги стягат. След някой месец пак ще си пишем ама за тука!
73
1
 
3
 
! Отговори
Дискриминация а? преди 2 години
От друга статия: "Проблемът се корени в това, че много от работниците вече не отговарят на изискванията за дълготрайно пребиваване във Великобритания." Това какво е?
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То цялата им държава е заплаха за цивилизацията.
71
1
 
9
 
! Отговори
сокол преди 2 години
"Перестройка" започна в световен мащаб...Един по един ще ни гонят,за да има за тях,"избраните" от дявола, храна и вода.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 75 "Дали Путин за нищо не става, питай за това Байдън, приятелю. Той го познава по-добре от теб." Няма нужда да питам никой: 600 хиляди жертви на вируса в Русия, пълна диктатура и заплати по-ниски от тези в България казват всичко, което трябва да знам по въпроса.
69
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73 Дали Путин за нищо не става, питай за това Байдън, приятелю. Той го познава по-добре от теб.
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хммм "Нищо чудно да прибегнат и сега до този метод" Ама те вече прибегнаха. За малко пропаганда изоставиха народа си да мре като мухи от вируса. Всичко от страх да не излезе нзяве колко име. некадърен режима.
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70 Важното е ние да сме адекватни. Жалко, че не е така. А мерки руснаците вземат от самото начало. Кога и на кого са се смели?" > Песков пред РИА Новости на 19.05.2021 : Плaнoвeтe нa Крeмъл нe включвaт въпрoca зa въвeждaнeтo нa зaдължитeлнa вaкcинaция cрeщу кoрoнaвируca < Опитваха се да се подиграват на Запада,но вируса им изби зъбите с тяхна си помощ".Пълен кеф да ги гледаме как се сучат.Русия с най-много жертви от вируса, понеже Путин си играе на големия политик, а за нищо не става
66
3
 
8
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Русия е страната избила най-много всои по време на военни действия. Нищо чудно да прибегнат и сега до този метод. Времето си минава, руснака си остава крепостен селянин.
65
2
 
16
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Та пак да питам - каква заплаха за ваксинално защитените сме неваксинираните!? Ако никое ваксизомби не може да отговори на този въпрос значи потвърждава тежкото си психиатрично състояние!
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 66 Важното е ние да сме адекватни. Жалко, че не е така. А мерки руснаците вземат от самото начало. Кога и на кого са се смели?
63
1
 
14
 
! Отговори
до 66 от славянин преди 2 години
Обществото се състои от индивиди, а ваксините са ИНДИВИДУАЛНО ''защитно'' средство, та който се е вцепенил от страх да си ползва ИНДИВИДУАЛНИТЕ ''защитни'' средства, които ще го пазят да диша и да спи спокойно! Само че май и след като е ИНДИВИДУАЛНО защитен зомбиваксъра пак неизвестно защо пак не може да диша и да спи спокойно! Може би защото е тежък психиатричен случай! Постоянният панически страх от зарази как се наричаше!?