Руската православна църква: Да не се ваксинираш е грях

„Всеки е отговорен не само за себе си, но и за близките си“
6 юли 2021 22:45, Елка Василева
107
Руската православна църква: Да не се ваксинираш е грях
Снимка: архив, БГНЕС

Руската православна църква предупреди официално, че тези, които отказват да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, извършват грях, за който ще трябва да се покайват до края на живота си.

За телевизионния канал Русия-24 ръководителят на отдела за външни църковни връзки на Руската православна църква митрополит Иларион обясни, че енориашите му редовно се покайват пред него, че не са били ваксинирани.

„През целия си живот трябва да изкупвате греха, който сте извършили“, каза свещеникът.

Руският духовник разсъждава за енориашите, които не са били ваксинирани и са се чувствали виновни за разпространението на вируса сред най-близките си.

„Грях е да мислиш за себе си, вместо да мислиш за други хора“, каза митрополитът. "Ние сме отговорни, всеки от нас, не само за себе си и не само за близките си, но и за всички, които влизат в контакт с нас."

Митрополит Иларион редовно говори по телевизията, призовавайки хората да следват мерките срещу COVID-19 и да вземат предпазни мерки, за да избегнат инфекция, предаде БНР. През юни духовникът разкри своето „положително отношение“ към правителствената инициатива за налагане на задължителна ваксинация на работещите в сектора на услугите.

„Разбира се, желателно е да се спазва принципът на доброволност по отношение на ваксинациите - принципът, който беше заявен от самото начало“, обясни той. „Но има и принцип на отговорност на хората за живота на други хора.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук вече бе достигнато дъно каквото трудно ще се надмине. Нещо изумително се случва в момента, щом всички предават морал, вяра, наука и честност и се хвърлят с все сила в пропагандата. Който не вижда конспирацията, вероятно няма да я види и когато го прегази.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еретици.