43 случая на Делта варианта у нас, трима от заразените са починали

Установен е и един случай на Южноафрикански вариант
Обновена: 7 юли 2021 17:16 | 7 юли 2021 16:44, Веселина Йорданова
203
43 случая на Делта варианта у нас, трима от заразените са починали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

43 случая на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, и един случай на Бета вариант, известен като Южноафрикански, са установени у нас, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата
Те са установени от НЦЗПБ чрез целогеномно секвениране.

Анализирани са общо 95 клинични проби, 93 от тях са вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, от тях: 49 (51.6%) са B.1.1.7 Алфа (британски), 43 (45.3%) са B.1.617.2 Делта (индийски) и 1 (1.1%) е B.1.351 Бета (южноафрикански).

Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода 01-25 юни 2021 г. и са от 14 области на страната.

Трима души, при които е установен Делта вариантът на COVID-19, са починали.

Министерството на здравеопазването призовава българските граждани да подходят отговорно към собственото си здраве и това на своите близки, като изберат ваксината срещу COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
6
 
12
 
! Отговори
до Ристу преди 2 години
Човеко, много благодаря за обяснението, наистина. Разбрах всичко и е лесно смилаемо, мога да го обясня и на майка ми и баща ми които са възрастни.
110
2
 
3
 
! Отговори
Коментар на автора: преди 2 години
И аз искам отнякъде да "взема" 100 милиона ама не на кредит, не от някой - взимам си ги просто и започвам "бизнес" и тия сто милиона не им плащам и данъци, не се налага да се обяснявам откъде ги имам.Нали така Симо?
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
124, ще си платя на кадърен лекар. Когато ми се наложи, а ти ще ме молиш да ме лекуваш.
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 120 : Разбрах. Мутирала лъжа.
107
6
 
4
 
! Отговори
до 121 преди 2 години
Ааа добре, не е наша работа, да не хукнеш към болница само, като ти стане нещо, седи си вкъщи не си желан в някоя болница, твоя живот и здраве не е наша работа. ***
106
3
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Делта...Ама май е МЕНТА...
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
121, 100000 + ти давам!!
104
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекари, отговорно към моето здраве ще подходя само по един начин - преставам да изпълнявам вашите препоръки. Плътни некадърници и тиранични човекомразци като вас няма да ми се разпореждат повече в живота. Колко ще живея не е ваша работа. Но и аз имам призив към политиците - махнете задължителните здравни застраховки. Не виждам причина да плащам повече за издръжката на това инкарнирано медицинско човекомразие.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 119-/ не бе ,просто колкото повече се разпространява повече мутира , мутира си на воля чрез многото разпространяване. За това се очакват още и още имена
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега вече делтата ли е на мода? Предната версия остаря и не върви, така ли е? Сериозно питам.
101
1
 
1
 
! Отговори
Уимбълдън преди 2 години
в момента Хуркач прави Федерер смешен на корта :)
100
1
 
9
 
! Отговори
До Ристу преди 2 години
Много хубаво го обясни, колега, дано повече хора го прочетат. Ако имаше образователни кратки филмчета по тв, преди мачовете например , може би народът нямаше толкова да се уплаши и оглупее.
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом половината от тестваните са с Делта и статистиката ни е такава, значи няма страшно
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво ,дойде време и за добрата новина.Дочаках я .
97
3
 
17
 
! Отговори
Dido преди 2 години
Министерство на здравеопазването да подходи отговорно към Българските граждани и да вземе мерки за тестване на всички влизащи в България, без значение ваксинирани или преболедували!!! Особенно когато настоящия здравен министър е едно от оснвните лица които участваше в разколебаването на народа за мерките и ваксините срещу вируса, днес да се пъне да се ваксинираме, е меко казано смешни! Свърши си работата т-ъ-п-а-к!!!
96
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 108 -Mного си прав. Всичките с научно образование, веднага направиха експертиза на ваксините че ще ни изтровят,а после ревът че са ги ограничили и нямат работа и кинти
95
0
 
10
 
! Отговори
120 минути преди 2 години
Коментар на автора: Мислел е значи, имал е намерение значи - а изглежда като Вежди Рашидов пред претъпканите маси на Мултигруп, когато му връчваха Главен мултак на Републиката, а отвън населението се чудеше откъде да вземе хляб. Пасти да ядат щом няма хляб, защото намеренията и мислите не стават за ядене. Нито е задал въпроса може ли да ги взема, нито пък някой би бил съгласен някой да стане милиардер насред неистовата бедност на България. Нито е осъзнавал последиците от неговото "взимане".
94
6
 
5
 
! Отговори
катранджиев преди 2 години
До РистуВиж какво аретлик! Тебе да те ваксинират с "кожена" инжекция.Говориш глупости! Я се поразрови и прочети нещичко за "графеновите наночипове"....пий една ракия....набий жената...и сядай пред телевизора.
93
5
 
16
 
! Отговори
Тодор Цачев-Катрана преди 2 години
Мдаа! Тези убавци няма да ни оставят на мира! Още е лято...дърво и камък се пука от жега...те..Делта-щам доприпкал!..И какво от това? Сега говорят и за "перуански...ипсилон щам"..а днес и за "ламбда-щам". Бе ей! Бъдещият "президент" Цецко Кантарджиев...само за щамове ще прави обръщение към нацията.....Ей.....колко много мъка има по белия свят!!!
92
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде ваксинирайте се, че да живнем. Ограниченията са заради паникьорите страхуващи се от ваксините