От зелена до тъмночервена COVID зона - какви ще бъдат рестрикциите във всяка?

Вижте какво ни очаква при различните нива на заразяване
Обновена: 8 юли 2021 15:13 | 8 юли 2021 15:13, Александър Попов
167
От зелена до тъмночервена COVID зона - какви ще бъдат рестрикциите във всяка?
Снимка: БГНЕС

Всички специалисти предричат нова вълна на коронавируса. Днес здравното министерство представи своя план за действие при различни нива на заразяване и заетост на болничните легла.

Планът описва състоянието на страната от епидемиологична гледна точка, направени са анализ и оценка на рисковете, както и на наличните ресурси на здравната система. Подробно са развити механизмите и начините за подобряване на шансовете за намаляване пораженията от пандемията – и като смъртни случаи, и като щети за икономиката, и като възможности на здравната система да реагира адекватно, обясни министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

С документа са определени цветови зони - зелена, оранжева, червена и тъмночервена зона, които се определят в зависимост от 14-дневната заболяемост на 100 хил. души население, процент положителни тестове, заети болнични легла и др. По този начин ще има предвидимост както за гражданите, така и за бизнеса.

Целта е въвеждането на противоепидемични мерки да бъде обвързано с това, в коя зона попада страната ни.

В документа са разписани и методични указания за поетапно разкриване на отделения в зависимост от епидемичната обстановка. Ясно е посочено кои болници в 28-те области ще поемат от първо до четвърто ниво на заболяемост, определени са брой болнични легла за интензивно и консервативно лечение на пациенти с COVID-19.

Какви ще бъдат рестрикциите в различните зони - вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 99 - тоест, семейство неинформирани, наивни хора. Късмет.
90
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще и Бембена да е зоната няма да си сложа тая отрова във кръвта !
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май си прекалил с нулите
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
520 000 000 дози ваксини са дарени и пратени на Африка.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи ся можете да спите спокойно и ти и фамилията ти, кво се притесняваш за останалите
86
7
 
2
 
! Отговори
До 99 преди 2 години
Нищо ни си научил. Явно ти липсва капацитет за това. А за ваксината, да ваксинирах се февруари. И фамилията се ваксинира, включително тези, които бяха вече болни. Никой не иска да го повтори, това което му се случи.
85
3
 
17
 
! Отговори
Валар моргулис преди 2 години
Да се откажеш доброволно от обичайния си начин на живот заради една потенциална заплаха за фатален край, която сама по себе си е с ниска вероятност за случване, означава, че напълно заслужаваш последствията от подобно свое действие
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Киро -предната "вълна" в Израел беше сто процента причинена от "ваксинирането", началото на 10кратното увеличение при заразените съвпадна идеално с началото на боденето, и продължи през месеците на масово "ваксиниране". Жалки сте като се правите че никой не знае фактите. Но това е характерно за елементарни пропагандни ***.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95 Уча се от грешките на големите. Англия се боцкаха, боцкаха, и карантинираха, и за какв - за нищо. "Заля ги вълната" от лятна хрема. Научих нещо от тяхната грешка, ти научи ли? Или искаш да се набоцаш и да се научиш от собствените си грешки... Ако поне на това си способен.
82
7
 
1
 
! Отговори
Киро преди 2 години
До АнонименДо този дето говори за евреите. Имали 500 случая, те са 10 млн. нямат никакви ограничения от сумати време. Предните им вълни достигаха до 10 000 на ден. Дали няма разлика сега и преди. Отделно от тези 500, 499 имат хрема или нямат нищо, просто са положителни, нямат нови тежко боли, няма в болниците, точно като Великобритания. Там има 500 000 нови активни случаи, но от тях има 100 човека в болницата. Дори разхлабват мерки, не ги затягат. Поне политически ефект има.
81
1
 
17
 
! Отговори
Мементо мори преди 2 години
Страхът от смъртта е най- мощният инструмент за контрол на масите.Страхливите, ако и да са се ваксинирали пак няма да спят спокойно.Току виж ги отнесъл обикновения грип.Шанса е почти същия.
80
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Революционни лозунги гледам. Целият свят ви си смее, те революция искат. Ха ха ха
79
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не са вакситираг достатъчно, така ще е. Още август ще ни залее вълната. И още жертви, и локдауни още една година. Умният се учи от грешките на другите. Глупавият не са учи дори от собствените си грешки.
78
3
 
22
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Направете КАФЯВИ ЗОНИ, да ходят двойно ваксаните ковипсиховци с двойни маски и да си се дистанцират на два метра един от друг. Може някакъв Ковимерки увеселителен парк да им направите, да си ходят там да истерясват, и на изхода бустършот за всички. Ама поне 80% вече им писна и искат да престанем да се преструваме че грипа е чума.
77
1
 
10
 
! Отговори
на латински преди 2 години
Един римски император беше наредил на роба си да му подшушва редовно нещо в ухото. Две думички с "м". Сещате ли се? Стойчо да си помисли преди да говори.
76
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стикери за автомобил? Аре майка ви нацистка... и автомобилите ли бре? Не ви ли стигат паспортите и номерата като в Аушвиц, че сега и автомобилите? Ей министре, ти не гореше ли маски, не беше ли върл антиваксър? Как си смени мирогледа така бързо? Срещу колко го направи? Или не си го сменял никога, просто пред нас се правеше на друг? Та подкупен ли си министре или лъжец?
75
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тоя дето се прави на много умен с подписването на декларации за отказ от лечение, 1во - здравната осигуровка е за ВСИЧКИ здравни рискове, а те са хиляди. Не може заради 1 грип да се откажеш от операция на апендикса или очния катаракт, например. Това схващаш ли го? Но аз ще подпиша, че не желая да ме лекуват от ковид, ако вие ваксинираните, подпишете че не желаете да ви лекуват в случай на страничен ефект, възникнал в който и да е момент от живота ви. Справедливо нали?
74
1
 
14
 
! Отговори
11 преди 2 години
Пембяни зони за вируси, меко стикери за автомобили, аве ай сиктир!
73
4
 
18
 
! Отговори
До Роумингар преди 2 години
Ти се ваксинирай, моя имунитет е доволно здрав, нямам нужда от ваксина като патерица.Цялото ми семейство го изкара по един или друг начин, жената и големия, без съществени усложнения, за около 3 -4 с невисока температура и временна загуба на обоняние На мен ми текна само носа, даже и температура нямах.Малкия не прояви дори и такава симптоматика.
72
2
 
14
 
! Отговори
шизо-мазо преди 2 години
Ще е забранено да се кара кола или? Да не станат задължителни тротинетките?