Безчувствена реклама на ваксините срещу COVID-19 предизвика гняв в Австралия

Тя изобразява млада жена, която се бори за въздух
13 юли 2021 22:30, Нели Христова
274
Безчувствена реклама на ваксините срещу COVID-19 предизвика гняв в Австралия
Снимка: Twitter

Австралийска реклама в подкрепа на имунизацията предизвика негативна реакция в страната, заради графичното изобразяване на млада жена, страдаща от COVID-19.

Правителственото видео показва как жената в болнично легло се задъхва и се бори за въздух, докато е свързана с вентилатор.

Текстът гласи: "COVID-19 може да засегне всеки ... Резервирайте ваксинацията си."

Критиците казват, че рекламата е несправедливо насочена към млади хора, тъй като за тези под 40 години ваксини ще има едва в края на годината.

Официалните здравни власти също така препоръчват на младите хора да изчакат дози на "Пфайзер", вместо на наличната "АстраЗенека". Австралия има недостиг на доставки на "Пфайзер".

Понастоящем рекламата се показва само в Сидни, където се е разразило огнище на варианта "Делта", а градът е в третата си седмица на локдаун. В понеделник властите съобщиха за 112 нови случая.

Пускането на рекламата е част от по-голямата кампания за ваксиниране "Въоръжете се", която стартира в неделя.

"Напълно обидно е да пускате реклама като тази, когато австралийците от тази възрастова група все още чакат ваксинациите си", пише в Twitter Хю Риминтън.

"Защо се насочваме към младите хора? Не трябва ли да се насочваме към нарастващия процент на колебливост относно ваксините при възрастните хора над 55 години?" каза друг потребител на Twitter.

Други, включително здравните специалисти, призоваха клипът да бъде свален от ефир, наричайки го "безчувствен".

Но правителството защити рекламата.


Главният здравен директор на Австралия Пол Кели заяви, че рекламата е предназначена да "прокара съобщението" за необходимостта да се остане вкъщи, да се тествате и да резервирате ваксини.

"Правим това само заради ситуацията в Сидни," каза той.

В неделя властите в най-големия град в Австралия регистраха първата фатална смърт от COVID-19 в страната през цялата година.

Вълната в Сидни предизвика широка критика срещу разпространението на ваксините на федералното правителство. Имунизацията започна през февруари, но беше задържана от липсата на ваксини на "Пфайзер", общественото самодоволство и обърканите съобщения относно рисковете от "АстраЗенека".

Малко над 10% от населението е напълно ваксинирано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е въпрос на късмет с този вирус. Ако вярвате на късмета си, значи няма нужда да се ваксинирате. Вариантите са 3. В единия го карате сравнително леко, в другия нещо, като рекламата, а третия е с траурна музика.
30
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обиждайте лекарите,но като се разболеете отивате при тях.Наричайте ги както искате,но те Ви спасяват.Все още не ми е ясно ,защо го правят,при условие че ежедневно ги обиждате и не искате да се ваксинирате и да се спасите от тежко протичане на заболяването причинено от Ковид.Аз ако съм лекар,ако някой не се ваксинират,ще му покажа пътя обратно.
29
2
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Ковед 19 е моят неуспешен биэнес!Съжалявам эа което, и ще се постарая повече следащия път
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14 считам че до някъде докторите са виновни,че не дават гласност на смъртните случай вследствие на ваксина, щото не им се пише. Навсякъде има умрели от ваксина само в БГ няма. Много странно
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се ваксинирам ваксърите да го дyxaт аз как живея и какво правя си е моя работа те ако искат да си сложат и моята доза нали са защитени къв им дерта
26
3
 
10
 
! Отговори
Еротична реклама преди 2 години
Има специални техники за усилване на оргазми с ограничаване на въздуха. Иначе тови си е цяло движение и изкуство BDSM се казва.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така действат само сатанисти
24
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм на земята,но Вие сте в измислен свят.Свят в който липса науката и реалността.На есен ще искате да се ваксинирате,но ще е късно.
23
6
 
32
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
Сега Повярвахте ли, че Фалшивата Пандемия Никога Няма да Свърши, поне докато 90% от вас не са трупове, но не от Вирус, а от Икономическа БезИзходица и Глад, предизвикани от Мерките, плюс разбира се малък процент от Токсичната Ваксина!!
22
0
 
11
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Анонимен 17----- Докторе , ти ваксинира ли се ? Ако си - състоянието в което се намираш е основателна причина да не се ваксинирам.
21
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксарите са готови да излъжат само и само да не се ваксинират
20
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14 Айде, айде! Не пасем трева! Толкова хора си отидоха със странни кръвоизливи, инсулти, тромби и кво ли не след ваксини! Е виж и Коритаров почина след ваксина, даже без малко не умря на живо в предаването си!
19
2
 
28
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Реклама на ваксина !!! Нали уж бяха за вашето здрве, после започнаха с рекламите, вече и задължителни ги направиха. Пропагандата е голяма, в интерес на истината ваксината е полезна , но за тия дето трупат състояния от тях.
18
1
 
11
 
! Отговори
Рекламката... преди 2 години
Горе-долу става за садо-мазо онанизъм, но можеха да се постараят повече.
17
5
 
14
 
! Отговори
Еротична реклама преди 2 години
Напротив направили са възбуждаща реклама на стенеща млада жена правеща секс или мастурбираща на вибратор.
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро трябва да се въоражим и ние с калашници!
15
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази реклама е нищо в сравнение с реалността.Който не вярва,все още има болни от Ковид по болниците,нека да отиде.Ако не вярва на това във болниците нека да разпита все ще намери някой ,който е бил болен.Аз съм лекар и знам за много по-тежки случаи от това момиче
14
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 - Напълно здрава и в добра форма приятелка на майка ми почина от инсулт седмица след БОЦ... Не-щаст-ник! Убийствени пропагандатори на експерименталната евтаназия
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само страха може да властва над разума и в случая са донякъде прави. Аз съм изпадал в такава ситуация, когато щях да се удавя, като дете и помня, че преживях истински ужас. Косата ми побеля за 1 месец, а бях на 14 години. Който не е патил... никога не вярва.
12
44
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има приложени над 1,800 000 приложени ваксини и няма сърдечен арест причинен от ваксина,а от 400 000 положителни умряха над 18 000 човека.Да не говорим какво преживяха голяма част от тях.Малко се замислете,че в октомври-ноември.ще е късно.