Франция ще засилва ваксините с нов закон, хората протестират

Ще се разширят изискванията за сертификат или негативен тест
20 юли 2021 07:33, Ния Христова
40
Франция ще засилва ваксините с нов закон, хората протестират
Снимка: БГНЕС
Френското правителство одобри проектозакона, който има за цел да накара повече хора в страната да се имунизират, предаде Франс прес. 
 
Според говорителя на кабинета Габриел Атал законопроектът е бил разгледан по време на среща на министрите и се очаква да бъде представен в парламента следващата седмица. Основните промени в него бяха очертани от президента Еманюел Макрон миналата седмица. 
 
Той предвижда да бъдат разширени изискванията за представяне на сертификат за ваксинация или негативен PCR тест при посещение на обществени места като ресторанти, барове или търговски центрове.
Още по темата
 
Предложението на властите предизвика масови протести във Франция. Появиха се и обвинения от страна на някои политици, че Макрон злоупотребява с властта. 
 
Говорителят на правителството Габриел Атал обаче заяви, че страната вече навлиза в четвърта вълна на пандемията и обясни, че ще има и някои промени спрямо първоначалните планове на правителството. Така например глобите за бизнесите, които не проверяват клиентите си, ще бъдат значително по-ниски от по-рано обявената сума от 45 хиляди евро. Те ще започват от 1500 евро и постепенно ще се увеличават при повторно нарушение. Гражданите, които не спазват правилата, първоначално няма да бъдат глобявани въобще. Не е ясно кога точно този гратисен период ще свърши, но вероятно ще бъде по-малко от месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Шовен преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
докато не извадят гилотината на площада няма да ги оставят на мира.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече ваксинирани, толкова повече болни! Политици и лекари се обогатяват от Биг фарма, а дребния човек все повече обеднява.
18
0
 
5
 
! Отговори
ot AfroAziatskijat преди 2 години
Germanistanмного намирисва на гражданска война в европа заради насилственото ваксиниране
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно. Франсетста иначе са свободолюбив народ. Да видим.
16
1
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Защо точно се радваш, че светът отива по дяволите и вървим към фашизъм? Защо злорадстваш, че всички сме прецакани наред с теб? Все едно нещо положително ще се случи като всички се ваксинират? Сериозно не разбирам хора, които виждат, че нещата отиват на зле, но се радват, че доброволно участват в процеса и се надсмиват на тия, които са против. Все едно да си на потъващ кораб и да се хилиш на хората, които се давят, казвайки на висок глас, че всички ще потънат и това да ти носи удоволствие.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е, да изтупаме прахта от гилотината!
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички теории на конспирациите стават реалност. Геноцид. Концлагери навсякъде. Затягане на нови примки. Разделено и озлобено общество. Безбожие.
13
2
 
6
 
! Отговори
Работещ беден преди 2 години
То е ясно, че така или иначе ще се мре. Ако не е от ваксината ще е от глад. Ама изчаквам да почнат да плащат за ваксиниране. Поне някоя кинта да оставя на детето.
12
1
 
31
 
! Отговори
Започва се преди 2 години
Вакси фашизъм.
11
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрахте ли, че накрая всички ще се ваксинирате? Освен ако не искаш да си живееш сам в колиба в дън -гората
10
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно се цели да се провери да каква степен народа ще изтърпи натиск. На ония с ваксините е крайно време да им се обясни, че който са наболи, това е. Повече едва ли ще набодат. Така че е крайно време да слагат край на тоя цирк, иначе края ще го сложат народите с палежи във всяка държава. Само, че те няма да са платени. От което следва, че няма да може да ги контролират и ще изпепелят политическата система до основи. Дано да го осъзнават. А може би някой това цели, знам ли!
9
6
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ВЪВЕДАТ ТЕРОРА С ИЗИСКВАНЕТО ЗА СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКСИНАЦИЯ ИЛИ ПСР ТЕСТ НО ЗАРАДИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ НЕ СМЕЯТ! ЛОШОТО Е, ЧЕ МИНАЛ ЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ НИЩО ЧУДНО ДА ГО НАПРАВЯТ! А В ГЕРМАНИЯ КАТО МИНАТ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ МОЖЕ И ЦЯЛОТО ЕС ДА СЕ ЗАДЪЛЖИ ДА СЕ ВАКСИНИРА И ТО СЪВСЕМ ЗАКОННО ЗАЩОТО ИЗДАДЕ ЛИ ЗАПОВЕД ЕС ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ СА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ ПОДЧИНЯТ И КОНСТИТУЦИОННИТЕ ИМ ЗАКОНИ СЕ ИГНОРИРАТ НАПЪЛНО1
8
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С този подход единственото, което ще постигнат е революция. Е, който сее бури, жъне урагани!
7
1
 
35
 
! Отговори
D преди 2 години
За съжаление, с тази глупост, този ще докара Льо Пен на власт...
6
1
 
43
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Ще се изкарва гилотината на площада, натам върви работата. Французите, не са роби.
5
0
 
14
 
! Отговори
Dr Guillotine преди 2 години
Да видим какво ще се случи XD
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле колко са ларж бе, давали им гратисен период и щели да ги глобяват по-малко! Направо не мога да повярвам как се подиграват с хората си! А гилотина, а?
3
3
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЕДНИТЕ НАПРАВО ГИ ЗАДЪЛЖИХА А ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ТЕРОРИЗИРАНО НЕПРЕСТАННО ДОКАТО НЕ СЕ НАБОДЕ
2
4
 
42
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕД ВСЕКИ МОЛ ИЛИ ГОЛЯМ ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН ВЪВ ФРАНЦИЯ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ПСР ТЕСТ ИЛИ СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКСИНА. ЖИВА ТРАГЕДИЯ