Сърбия готви големи награди за стимулиране на ваксинирането

Играта предвижда да бъде даден апартамент в Белград
22 юли 2021 14:37, Елка Василева
27
Сърбия готви големи награди за стимулиране на ваксинирането
Снимка: архив, БГНЕС

Тенденцията на спад на случаите на COVID-19 в Сърбия не се задържа дълго и на фона на двуцифрен брой на заразените специалистите предупреждават за нова, четвърта вълна на пандемията, съобщава хърватският информационен портал Индекс. Властите в Белград подготвят наградна игра, за да симулират допълнително ваксинацията.

Според данните през последните дни леко нараства броят на заразените в някои административни окръзи и в Белград - общо 189 заразени сред 9786 тествани проби, а от последици от COVID-19 починаха четирима души.

Още по темата

Държавният секретар в министерството на здравеопазването Мирсад Джерлек обяви, че скоро ще има нов пакет мерки и стимули за ускоряване на кампанията за ваксинация, тъй като се очаква четвърта вълна на коронавируса, предаде БТА.

Министърът на държавата администрация Мария Обрадович потвърди, че се подготвя "сериозна кампания", в която се обмисля голяма наградна игра, в която ваксинираните срещу коронавирус ще се състезават за "сериозни награди". Това е единственият начин да покажем, че правителството наистина стимулира ваксинирането, заяви Обрадович, оценявайки, че до 20 юли на територията на цялата държава има 2 664 000 души, които са получили две дози от ваксина против коронавирус, което не е достатъчно за население от около 7 милиона души, ако се търси колективен имунитет.

По информация на сръбските медии главната награда ще е апартамент в Белград, ще бъдат раздадени и няколко автомобила Fiat 500L, както и още много други награди под формата на туристически ваучери и намаления в магазини.

Сърбия използва четири ваксини - на Пфайзер, АстраЗенека, китайската Синофарм и руската Спутник V, и разполага с достатъчно дози, но след успешната кампания в началото интересът към ваксиниране намаля, особено сред младите хора.

В Сърбия от началото на епидемията са тествани 4 572 957 проби, потвърдени са общо 719 006 заразени и официално са регистрирани 7088 смъртни случаи. В момента на лечение са 311 души, от които седем са на респиратори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Подаръци ще има за всички от сърце...
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Южно изложение във Гробищен Парк след Вакса !
20
1
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Шумадийците са свикнали с цирковете,нали са чалга-поклонници сега и томболи. Голямата награда е безплатен ковчег за баламурниците.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на 11.06.2021г. е публикувано изследване на университета та Томас Джеферсън, в което се казва, че идентифицира високоефективна човешка обратна транскриптаза, която може да запише РНК последователността в ДНК. Това означава, че т. нар. ваксини, които всъщност въобще не са такива, директно могат да променят човешкия геном. Последствията от това ще разберем след известно време. Да се молим само да не са тежки.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За преболедувалите пак ли няма лотария? Пак ли техния гнусен естествен имунитет е безполезен за целите на "стадния имунитет"? А аз като си оправя кариесите, мога ли да получа някое поощренийце? А за операция от апендицит лотарийка нещо? Не? Само за експерименталните препарати? ОК
17
0
 
6
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Пак ли? Преди месеци даваха ваучери за храна на стойност 25 евро.
16
1
 
11
 
! Отговори
Примоция преди 2 години
Трупай ваксини и увеличи шанса да спешелиш голямата награда - песен,изпълена от Миле Китич лично на уше и автограф на челото.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУБЛаджии, сър...
14
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тука има тука нема фани *** за калема
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахам, давайте, ваксинирайте всички, че после като нещо им стане да не си личи, че е от ваксините, тъй като няма да има контролна група, с която да се сравни.
12
5
 
3
 
! Отговори
Граовец преди 2 години
Много лесно, ще станат нещата, слючваме договор за 5 години на месец за по 5000 евро, ако не оцелея парите да бъдат изплащани на 1 член от семейството ми до включително петата година. Така бих участвал в експеримента.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само хомосексуалистите се ваксинираха.
10
2
 
14
 
! Отговори
Търси се колективен преди 2 години
имунитет - ми намерете си го. Ние очевидно няма да ви го дадем.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бих се васксинирал за по-малък стимул от едно банкянско чекмедже.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на финала някой техен човек ще придобие апартамента, и нововаксинираните прецакани, като да чакат от умрял писмо, колкото и на тотото хващат печалбите
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само сега: Ваксинирай се 3 дози Пфайзер и получи още една безплатно! Уау! Офертата важи до изчерпване на количествата.
6
1
 
14
 
! Отговори
Яшар от Фиколтето! преди 2 години
И аз отивам да се ваксанирам!
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не са получили от Божков идеята да пуснат билетчета "Няма такава лотария"?
4
2
 
26
 
! Отговори
Генерал Годжи преди 2 години
Никога никой никъде не е снимал, видял, показал митичен вирус с име SARS-CoV-2, но всички отвсякъде едновременно приготвиха "ваксини" и вече е задължително да си вкараш във вените ГМО супите им. Поздравления за сценариста!
3
2
 
20
 
! Отговори
:D преди 2 години
Наемете и момичета на късмета и водещ с предаване по националната телевизия. Да въртят и колело на късмета за по-интересно.