В Испания препоръчват трета доза ваксина срещу COVID

54% от населението на страна е напълно имунизирано
93
В Испания препоръчват трета доза ваксина срещу COVID
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви в тв интервю, че, следейки начинът, по който се развива и мутира коронавирусът, ще препоръча „трета реимунизация“ с ваксина срещу Covid-19.

По нейните думи все още е рано да се каже кога това ще стане възможно, защото в момента целта на правителството е да „продължи да ваксинира всички, докато достигне, ако е възможно, 100% „от испанското население“.

Попитана дали испанците ще трябва да се реваксинират всяка година, министър Дариас отговори кратко: „Да, без съмнение“.

В момента в Испания повече от 25 милиона души или почти 54% от населението, са напълно ваксинирани, а над 30 милиона, което е близо 65% от населението имат поне една доза, допълва БНР.

Според министър Дариас това е „колективен и държавен успех“. Припомняйки цифрите, тя подчерта „отличната работа по ваксинацията“ от всички автономни региони, но не пропусна да спомене, че някои са се справили по-добре с планирането от други, визирайки региона на Мадрид, където местният премиер Изабел Диас Аюсо обвини централното правителство в недостиг на ваксини за вторите дози.

„Нищо чудно, че други региони нямат проблеми с това “, каза Дариас, намеквайки, че Аюсо винаги е била опозиция на Санчес.

По отношение на искането на Страната на баските, централното правителство да върне отново задължителното носене на маски на улицата, Дариас уточни, че с регионалния премиер са на едно и също мнение, а именно: маските са задължителни, когато няма дистанция от метър и половина и затова няма нужда на този етап от допълнително узаконяване.
 


93
Още по темата: Испаниякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
14 преди 2 месеца
До Само се забавлявам!Не смесвай популистки антикововидваксърството с плоскоземството. Все едно да кажеш - религиозният и атеистът са родени от русалка.
27
2
 
26
 
! Отговори
Беа ваксина преди 2 месеца
Страшно е когато уплашени хора изискват и дават съвети. Страшно е....
26
2
 
31
 
! Отговори
Точно така преди 2 месеца
Ръгайте, докато мърдат. Заводите бълват "ваксини". Толкова ефикасни, че стават доживотни. Един път ви излъгаха, после ставате зависими.И ако това ви успокоява, няма да е задълго.
25
2
 
27
 
! Отговори
до 25 от славянин преди 2 месеца
По два пъти всяка година, на всеки 6 месеца ще бъде жигосването!
24
1
 
26
 
! Отговори
Jajaja преди 2 месеца
Всяка година по три пъти до краят на живота!!
23
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напоследък е модерно да си жeндър с брада и къса поличка ваксиниран по два пъти с всички възможни ваксини.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми каня те да пробваш да ме лишиш от споменатите права. Ще бъдеш лишен от живот вероятно.
21
2
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
До 17 Да бе. Така е. На едно мнение сме. Антиваксърите сме *** и ограничени, а ти си красив, умен и всичките ти ваксинирани приятели взимат по 10000е заплата минимум. Никой не спори.
20
15
 
1
 
! Отговори
Неваксинираните преди 2 месеца
Трябва да се лишат от основните си граждански права - право на наркотик, право на безделие и право на порно.
19
3
 
11
 
! Отговори
Жиб. преди 2 месеца
Когато изглупелите кукловоди ни пуснат още 50-60 пандемии, ще трябва поне през ден да правим нови ваксинации! Тогава лично ще ваксинирам Путин, Ердоганчо и китайските им приятели не в ръката, а на едно по-задно място!
18
5
 
17
 
! Отговори
Пешо Ваксата преди 2 месеца
Аз може ли четвърта доза ,а за Коледа най-чудния подарък от дядо Мраз искам да е пета доза .ПЛиииииииииииз моля ви се искам постоянно дози ваксини ,не издържам вече !Не мога да живея без да ме боцкат постоянно,дори след втората доза усещам ,че повече се заглеждам по мъжете ,но няма връзка с ваксините убеден съм!
17
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваксинирани наркоманчета, записахте ли се за следващата доза? Да не пропуснете? За да сте все така красиви и интелигентни. хаха.
16
50
 
9
 
! Отговори
Само се забавлявам! преди 2 месеца
Антиваксъри, наистина сте *** и ограничени! Сами го казахте! И не само за ваксини! Ваксинацията срещу ковид ще стане задължителна за децата, но след време! За възрастните ще е по желание! Само не разбирам защо трябва да плащам на някой, за да има стимул! Аз се ваксинирах доброволно! Нямам проблем да го направя отново! Когато човек е ***, мълчейки може и да не забележат! Ако обаче говори, неминуемо става ясно! Ваш проблем антиваксърчета и плоскоземци! Хайде сега на плаж, че лятото минава!
15
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ААА хахахахаааахххх ! Етооооо, започва се финала с зомбирането
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
4 футити ще се задават в собствената си алчност и лакомия.
13
29
 
4
 
! Отговори
Дори преди 2 месеца
Такава задръстена популация като испанската се оказа по-интелигентна от съвкупната териториална популация.
12
2
 
46
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 2 месеца
Биг Фарма вече изисква трета доза. Марионетните правителство козируват и изпълняват. Апропо, според еврофашиста Макрон тези които са с две дози ваксина ще се считат ли за ваксинирани и ще могат ли да ходят на работа и на театър или сега трябва да си шатнат и трета доза?
11
7
 
31
 
! Отговори
Ваксърите преди 2 месеца
вече са на Абонамент, те Живеят Живот Под Наем - от Доза до Доза!
10
3
 
34
 
! Отговори
Юдею-Семитите преди 2 месеца
и Фарма-Мафията им са НеНаситни!
9
8
 
27
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
До 4 Така е, така е. Няма да спорим. Антиваксърите сме *** и ограничени. Ти си красив и интелигентен. Иди си сложи още една доза.