Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот

В 4 области у нас Делта вариантът преобладава, до месец ще е доминиращ
Обновена: 29 юли 2021 09:01 | 29 юли 2021 09:00, Елка Василева
296
Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот
Снимка: архив, БГНЕС

„В страната около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област са на Делта варианта. В другите области процентът е малко по-нисък. Индийският вариант се различава по своето разпространение доста от британския, защото количеството на вируса в носоглътката е няколкостотин пъти по-голямо. В рамките на месец този щам ще доминира у нас”. Това заяви консултантът по ваксинации на столицата проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

По думите му хората са забравили за вируса и не се говори за ваксинация.

Още по темата

„Провежда се една невидима ваксинационна кампания. Трябва да се обясни на хората спокойно, че трябва да се имунизират, това е най-важното в момента, защото 25 поставени ваксини означават 1 спасен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, защото децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се имунизират. Колкото повече ваксини сложим, толкова по-подготвени ще бъдем“, заяви професорът.

Той коментира и изказването на Кацаров, че грешната стратегия за ваксиниране е отнела живота на 10 000 души.

„Първо, аз не съм член на щаба по ваксинирането, затова ще говоря като независим експерт, лекар и гражданин. Не е достойно лекар да говори така за лекари и точно тази цифра кой му я каза? Защо не 11 000 или 9000? Това създава недоверие и после се чудим защо хората не се ваксинират. Ако 2020 г. пролетта не бяха мерките и имахме по 5000 заразени, знаете ли какво щеше да стане със системата на здравеопазването? Лекарите нямаха маски и ръкавици. Нормалните хора оцениха това, което направихме тогава”, категоричен бе Тодор Кантарджиев.

И добави, че от както д-р Кацаров е министър на здравеопазването, броят на ваксинираните постоянно намалява.

„Първата компания, която предложи готова ваксина, беше AstraZeneca. За съжаление, видяхте какво стана в следващите месеци. Голяма част от нещата бяха пресилени в медиите. Сега г-н Кацаров ще има възможност да дарява и продава ваксини. Мисля, че това трябваше да стане още преди два месеца, вместо да се занимава с други по-несъществени неща”, уточни Кантарджиев.

Специалистът открои и кои са основните симптоми при Делта варианта на COVID-19.

„Най-често заразените имат хрема и болки в гърлото. Ако имате подобни симптоми, останете у дома и си направете бърз тест”, каза още професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
24
 
! Отговори
ПАК ЛИ ТОЯ? преди 2 години
ПАК ЛИ ТОЯ?
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Тодоре, пий си водката с доматен сок! Сокът съдържа ликопен, полезен е срещу коронавируса, знаеш го по-добре от мене нали си професор! Остави нас, обикновените българи на мира да си живеем живота. Ако оттук нататък животът ни ще бъде такъв, какъвто ти ни обясняваш, по-добре да ме тръшне коронавируса и да се махна от този побъркан свят, отколкото да живея в мъки!
48
0
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Преди...грип К19,никой не бе чувал за този Кантарджиев.Не виждам за какво сега трябва да му публикуват глупотевините и каква е ползата от това.Който го...направи известен,той има тази полза,който го и назначи в софийска община пак на служба,след като го пенсионираха.Целта е да плаши народа,който да чака пак да се върне стария...месия да го...спаси.
47
0
 
17
 
! Отговори
Хасан Вакссинатора преди 2 години
При мен на три ваксини, един нов живот! :)
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До О,Шипка-радефф.... При вече повърдено от Израел и САЩ, че биопродукта не работи. Що наричате биопродукт ваксина? Защи говорите за антиваксъри, лато просто ома хора дето четат малко повече и се пазят от експерименти?
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Той коментира и изказването на Кацаров, че грешната стратегия за ваксиниране е отнела живота на 10 000 души. Не е достойно лекар да говори така за лекари и точно тази цифра кой му я каза? Защо не 11 000 или 9000?".................... Ами, по същия начин ти, Кантарджиев, си изпляскал, че 25 ваксини означават 1 спасен живот. На теб точно тази цифра кой ти я каза? Защо не 24 или 26? И достойно ли е лекар да говори така едно към гьотере, участвайки в целенасочена и агресивна манипулация на хората?
44
1
 
19
 
! Отговори
Лекарче преди 2 години
Това го кажи на лекарите тхпак!!! Защо те не се ваксинират бе вуйче, защо???Предполагам при тях 1 поставена ваксина е равна на 1 спасен живот.. но те не се боцкат, защо ли?
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо на този мутрата му е на първа страница?Няма ли за какво друго да пишете. Човек докато яде и си пие кафето да чете пропаганда. Гнусни сте. Дано еврата подкупи ви заседнат.Всички агитират от сутрин до вечер да се бодем ,но никой не обяснява какво представява вируса. А той е просто нов щам на грип.Аз го изкарах със хрема.Моя приятелка след мотане от Пирогов и като беше изгонена болна от фашистите доктори разви пневмония. Оцеля, ама трудно.
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рисува ми някакви апокалиптични картини. Рошав, сърдит, кара се, плаши, сипе люти закани, как болниците щеше да се пръскат по шевоте един вид, а нямало кислород, оборудване...Две години ни завирате тоя вирус и не можахте да оборудвате болниците, да им доставите кислород. Що за безхаберници сте, Кантарджиев, Бе!
41
0
 
11
 
! Отговори
на сопол по тест преди 2 години
Най-често заразените имат хрема и болки в гърлото. Ако имате подобни симптоми, останете у дома и си направете бърз тест, каза още професорът.
40
0
 
15
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Глобохомо върхушката от масоно-сатанисти, кланящи се на Слънцето и Молок натискат чрез слугите сиексперименталната клетъчна ГМО-терапия и потриват ръчички, виждайки как успяха да разрушат почти всяко Западно общество с метастазите си, както и да предизвикат смърт в чудовищни размери, каквато още не е виждана. Те много добре знаят, че истинска ваксина за Ковид няма и никога няма да има. Цялата акция е с цел разруха на Европейската раса и християнството. Това е, за онези, които го проумеят!
39
21
 
2
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Офффф, колко ми омръзнаха тези тролски коментари, които изобилстват след всяка подобна статия. Ама то не беше конспирация, то не беше световен заговор, то не ги тровиха тия хора, импотентни щяха да стават, искаха да ги котролират с ваксини, много бързо била измислена ваксината, как не била тествана и след 10 години какви последствия щяло да има, глупости, глупости, глупости. Една след друга сам глупости. А тъжната истина е, че след 1-2 месеца болниците пак ще се напълнят и пак ще умират хора.
38
15
 
4
 
! Отговори
иво преди 2 години
ТАКИВА СПЕКУЛАНТИ И МАНИПУЛАТОРИ , КАТО КАЦАТА И мангъра , НЕ НИ ТРЯБВАТ ! В А К С И Н И Р А Й Т Е СЕ ! ТЕА 2-та , ЛИ ЩЕ ВИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА , АКО УМРЕТЕ !!!
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд за този ¥$>!!
36
17
 
3
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Дайте нещо от Мангъров, Чобанов и Тошко сценаристчето. Това са георите на съвременна България, работническо-селската интелигенция вярва на тях.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че лекарите нямаха маски и ръкавици, е проблем на системата, в която съществувахте успешно и която толерирахте дълги години. Наистина, няма защо да се чудите, че има недоверие към лекарите и ваксините. И няма за какво да се оправдавате и да си прехвърляте вина. Колективна е вината.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aйде сега идете на протест за връщането му на тоя !Пълен некадърник. Той накъдето отва, светът от там се връща, ама като не знае езици и не може да чете и да се образова...Правилно го уволниха..
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25 поставени биопродукта и 2 *** умрели от него! Кантарджиев що криеш и тази малка подробност? Май по добре един да си иде от корона.
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо не 11 000 или 9000?", а от къде дойдоха 25? Защо не са 20 или 30? Гледай си пенсията, Катранджиев. Бившия щаб не ти се отрази добре на медицинското образование. Повече почивка. Живей си живота и не ни занимавай повече с глупостите ти.
31
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле, остави хората на мира.