Кипър премахва безплатните тестове за коронавирус

Целта е да се засили ваксинацията
1 авг 2021 10:30, Анисия Иванова
40
Кипър премахва безплатните тестове за коронавирус
Снимка: БГНЕС

От днес правителството в Кипър премахва масовото безплатно тестване за коронавирус в нов опит да засили ваксинацията. В същото време също от днес се увеличават местата, където задължително се изисква тест като част от "безопасния пропуск".

За сметка на гражданите вече са бързите тестове, предоставяни досега безплатно от здравното министерство. Определената им от него максимална цена е 10 евро.

26 милиона евро е платило досега правителството за бързи тестове, съобщава БНР.

Само за последните две седмици в Кипър са направени близо 885 хиляди бързи теста, колкото е цялото му население. В събота, последния "безплатен" ден, бяха извършени над 94 хиляди бързи теста.

"Държавата предоставя безплатно ваксина за всички граждани и, след като имат възможност да се ваксинират, те няма да се нуждаят от бързи тестове. Но тъй като те самите са решили да не получат ваксината, смятаме, че е тяхно задължение да платят бързите тестове", обясни здравният министър Михалис Хаджипанделас в събота.

Неваксинираните вече трябва да плащат от джоба си за тест 2 пъти седмично, за да получат "безопасен пропуск" ("SafePass"). От днес този сертификат, който удостоверява ваксинация, преболедуване на вируса или 72-часов тест, е задължителен за достъп до всички места на закрито и открито, където могат да се събират повече от 10 души.

Безплатното тестване остава в сила само за 6 групи от населението, като непълнолетни или хора, които по различни медицински причини не могат да се ваксинират.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
Аз го наричам либерален фашизъм,или демокатичен фазишъм
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледайте " Историята на прислужницата" и ще видите колко е лесно да загубим всякакви права. За минути. Няма да се усетим кога една филмирана антиутопия се превръща в жестока действителност
35
0
 
1
 
! Отговори
Антиваксаджиев преди 1 месец
Удариа ни нас, антиваксърите, нихната...
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да постигнат нищо. При нас поначало безплатните тестове бяха премахнати, пък ваксинацията я няма никаква. Следователно няма връзка между двете неща.
33
1
 
15
 
! Отговори
Язе преди 1 месец
Една крачка до фашизма....Ама като гледам - май вече е дошъл :(
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това вЕрно си го избий тъпата глава. Вземи си учебник за 3 - ти клас.Едно изречение - три грешки. Смотан шоп.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махат, слагат, луди ни правят. Как си искат. Ако искат тестове-давай с тестовете, ако искат ваксини-давай с ваксините. Подръпват ни каишката и ние дресираните полайваме глухо.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
след като имат възможност да се ваксинират, те няма да се нуждаят от бързи тестове...............................Да го кажат на израелците :)
29
1
 
15
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
Вижте сега младежо, правете разлика между чЕпиране и чИпиране! На този етап надали някой ще поставя чИпове, но виж ч.Е.п.о.в.е ни слагат и то яко, направо с 200 ;)
28
2
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
Ама вас верно ви ЧЕПират здраво. Муахахахааа. Толкова неграмотни, чак жалка работа.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези които си мислите, че ще ви чипират - ако аз бях този който чипира щях да ви споделя, че във вашия случай чипирането е излишно.
26
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта е хората да бъдат чепирани да не могат да си купят хляб без чипа на Онзи. Пише го в Библията.Чепираните ще се подчинят на оня с рогата.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кипърците много ги мързи, та ги задника боли.
24
3
 
34
 
! Отговори
Батко преди 1 месец
Медицинските фашаги в действие! Но краят им ще дойде!
23
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност, действията на всички правителства са адекватни. С тези резки и меко казано груби разпоредби, те апелират към хората си да се вдигнат на бунт, защото сами не могат да се справят. До колко народът се усеща е въпрос на умствен багаж.
22
3
 
28
 
! Отговори
Хахахахаха преди 1 месец
Мохат ПЦР тестовете, защото са фалшиви! CDC го обявиха официално на страницата си! Егаси манипулатори сте журналистите!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето хора в Полша, Чехия, Унгария и България са в една геногрупа (хаплогрупа).Странно?
20
3
 
50
 
! Отговори
Странно преди 1 месец
Вижте най ваксинираните нации как са във момента. Израел, Англия, Испания и др. за съжаление изобщо не са добре и затягат яко мерките. За разлика от тях във държави където не са така ваксинирани като Полша, Чехия дори България положението не е така зле. Странно нали?
19
2
 
22
 
! Отговори
Шопа преди 1 месец
Седим си дома и ми дреме
18
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дискриминация и фашизъм за обикновения човек до дупка. Измислена пандемия, измислен и недоказан вирус компютърен модел, огромни печалби от препарати и нов световен ред, срината иконимика и бедност. Лабораторен грип, излъгани хора, заразени с не знам какво си с препарати в клинични изпитвания, наречени ваксини. Продажни политици, зависими от масонските си връзки и адренохром. Фалшива демокрация, изгубени права и свободи на човека. Това е реалността.