Кацаров: До 10 дни влизаме в „оранжевата зона“

6 авг 2021 16:30,
141
Кацаров: До 10 дни влизаме в „оранжевата зона“
Снимка: БГНЕС

„Тенденцията очертава, че от 7 до 10 дни страната ни вероятно ще влезе в "оранжевата зона" или второ ниво на опасност от коронавирус, заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по време на работна среща при президента за развитието на пандемията.

"Имаме разработен подробен план за всички нива на разпространение на вируса, планирани са всички необходими мерки по отношение на здравната система", допълни той.

Здравният министър е категоричен, че страната е готова за посрещането на следващата вълна от COVID-19.

Още по темата
“Това, което не можем да променим - двата големи риска пред нас са ниското ниво на ваксинация, резултат от катастрофалното стартиралата ваксинационна кампания с липса на разяснителна кампания, липса на ваксини, което създаде нагласи, които много трудно се променят. Известни надежди дава сравнително високото ниво на ваксинирани хора, които са на над 60 години", каза още той, цитиран от DarikNews.

Кацаров е на мнение, че трябва спешна актуализация на бюджета, поради факта, че са изчерпани средствата за работещите на първа линия. Трябват още пари за нуждите на системата при следваща вълна от коронавирус. Наложащо е и да се направи актуализация на бюджета на НЗОК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
14
 
! Отговори
ковид-1984 преди 2 години
Оруел гледа отгоре и се подхилква.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров беше на морето да брои вълните. Тествал е посрещането на вълните с надуваем пояс, с шнорхел, с плавници, с джет, с бански и без бански, на яхта и на надуваем балон се е качил да види как се посреща четвъртата вълна. Днес се върна да покаже на президента Радев как се мята и колко сА раздава.
32
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
първо ваксините защитаваха от кромида, "няма да се разболеете" повтаряха, сега видяха че по-голям брой % болни са вакснати, и започнага с новата опорка "ще изкарате вируса по леко" маса народ наистина вярва че тази ваксина ще им помогне да изкарат болеста по-леко. Самата Делта я изкарах за 2 дни, много сополи и кашлица това е, и не , не съм ваксиниран. Предполагам всеки вакснат ще я изкара така и ще има едно хвалене как ваксата ги е предпазила и минали леко делтата , *** народ
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой кой те набеди че си д....р
30
28
 
12
 
! Отговори
До шопо преди 2 години
*** ю е тарикат. Доводът му е: какво като си ваксинирал, като пак не можеш да ходиш без маска. Разбира се, като му вкарат тръбите, нашенецът започва да псува системата и защо не бил ваксиниран. Срещнах се с индонезиец, ваксинирал се с пфайзер на зелен коридор. Момчето съжалява, че толкова много негови роднини не могат да се ваксинират там и останал потресен как може при налични ваксини тук да не се ваксинираме. Разбира се, когато един народ иска да изчезне по-бързо, няма как да се спре.
29
3
 
18
 
! Отговори
Пияния помак преди 2 години
В Смолянска област има 3 нови за 1 седмица и кво, ще ни затворят защото в София имало 3000?
28
2
 
14
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Защо бе, сплескандур?
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако такива, като Мангъров решаваха за мерките да бяхме забравили за "пандемията".
26
1
 
21
 
! Отговори
КОВИСЕКТА преди 2 години
До 25 - Споко бе, ЕС се е погрижил за теб, още милиард и половина вацини са заръчали, може да се боцкаш по три пъти годишно и ще си напълно предпазен. Зарежи ги тия конспиратори смешни.
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА НА КАЦАРОВ ВЕДНАГА!
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, другарю, медицинска мъка много мъка....
23
1
 
2
 
! Отговори
Господари на ефира преди 2 години
ОБЕЩАНО! 06.08.2021 г.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи какво следва като влезем в оранжевата зона! Нищо съществено не казваш, г-н Кацаров.
21
3
 
26
 
! Отговори
Бай Миле преди 2 години
Всички по площадите, ако трябва и гражданска война. Нищо не бива да се затваря, освен онези, които изпълняват поръчките на бялата мафия
20
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е конспираторите да престанат да бълват ***()тщини,а хората да не ги слушат повече.Провалиха се и са разгадани.Вирусът щеше да си тръгне заедно с Тръмп.После Борисов уж нещо си играел с Пандемията заради изборите и пари.Мангъра каза,че до миналото лято всичко ще свърши.Да ама НЕ ! Видяхте ли се колко ви струват хипотезите?!Видяхте ли,че Борисов няма нищо общо с К19! Ще продължавате ли да слушате разни глуп@,ци,които постоянно си измислят небивалици? Хора,К19 е тук и не е безопасен !
19
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въвеждай задължителна ваксинация и маски на всякъде бе чукун*дур!
18
4
 
19
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До 18 - Да бяха попитали радио ереван каква е тая криза, щото само по радиото я има. И по телевизията. И в болниците, където им плащат за да вписват умрелите от инфаркти като ковид случаи.
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един път път им се доверих, втори път, но трети път няма. Псевдо мерките им не работят и само забавят стадния имунитет за експерименталните ваксини да не говорим колко са безполезни.
16
5
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Нема да се ваксиниране,бе чоджум !
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попитали радио "Ереван" какви са вероятностите да свърши кризата у нас. Радио "Ереван" отговорило:- Има 2 вероятности реална и фантастична. Реалната е да слязат извънземни да ни помагат; фантастичната - да се справим сами.