Франция се готви за мащабни протести срещу COVID мерките

Недоволството е заради здравния пропуск
Обновена: 7 авг 2021 13:21 | 7 авг 2021 12:46, Нели Христова
52
Франция се готви за мащабни протести срещу COVID мерките
Снимка: БГНЕС

Над 150 града във Франция се готвят за демонстрации днес като част от общонационалния ден на протести срещу новите мерки на властите срещу разпространението на Ковид-19, предаде радио "Франс енфо".

Недоволството е насочено към законопроекта, приет миналата седмица от парламента и одобрен с малки изменения от Конституционният съвет на 5 август, който предвижда задължително ваксиниране на медицинските работници и разширяване на използването на здравни пропуски, припомня ТАСС.

Здравният пропуск удостоверява, че притежателят му е ваксиниран, преболедувал е вируса или има отрицателен тест.

Това е вече четвъртият за лятото ден на масови протести във Франция срещу затягането на мерките. Демонстрациите, проведени на 31 юли събраха 204 000 души, а според службите на министерството на вътрешните работи се очаква в днешните акции да се включат поне 150-200 000 участници.

Най-мащабни демонстрации, наред с Париж, се очакват в Тулон, Лион, Монпелие и Марсилия.

На протестите обаче сериозно могат да попречат метеорологичните условия, тъй като в цялата страна за днес се очакват бури и дъждове. Лошото време според прогнозите ще обхване цялата територия на страна, с изключение на остров Корсика и малка част от югоизточните региони.

Новите правила трябва да влязат в понеделник, 9 август.

Френското правителство "има всички основания да бъде оптимист" относно целта си да предостави на 50 милиона души поне една доза от ваксина срещу Covid-19 до края на август, заяви в петък говорителят на кабинета Габриел Атал. Той добави, че миналата седмица са били приложени над 4,3 милиона дози, от които 2,5 милиона като първи дози.

Той посочи, че броят на хоспитализираните хора с коронавирус нараства в резултат на четвъртата вълна на пандемията със 712 новоприети през последните 24 часа.

Степента на ваксинация ще гарантира, че вълната няма да залее болниците, но предупреди, че процентът на инфекцията остава на високо равнище без гаранция за спад, подчерта Габриел Атал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То еврогейския съюз ,взеха даде събуждат ,много болни и чудеса ,и тук започва цирка,а в Бургас концерт прави герберското кметче ,уж ковид имало )
39
1
 
10
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
38
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема са хората с купени сертификати! Те трябва да бъдат наказани от ваксинирани и неваксинирани! Те лъжат статистиката и дават повод на управляващите да налагат луди мерки!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИСТИНАТАИзобщо няма да излезне скъпо. Над 50% ще умрат от градена! Държавата ще измисли как да им прибере парите.
36
0
 
23
 
! Отговори
Революцията ще преди 2 години
Почне срещу ковид мерките, а ще свърши с гонения и линчувани в луксозните квартали. Двигател ще бъдат неваксинираните, но ще я обсебят нискочели пришълци. До това ще доведе алчността на фармацевтичните корпорации, фирмите от дигиталната икономика и медиите.
35
9
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
До Кал Някой си Чета че си Много интЕлегентен МедиЙ РАЗБИРАМ И ЧЕ РАЗБИРАШ ОТ ГРАФЕН.САМО ЧЕ НЕ СИ ЗАПОЗНАТ С ЦЕНАТА МУ.ТАКА ЧЕ,МНООООГО СКЪПО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ТОВА ВИСОКОЧЕСТОТНО УПРАВЛЕНИЕ.
34
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 2 години
Аааа, не така - съпротивата! Че ще дойде лейтенант Грубер с малкият си танк... :) :) :)
33
0
 
14
 
! Отговори
Ла Резистанс преди 2 години
Льо Пен ще ви се види като детска бавачка в сравнение.
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изберете пак макарона мили франсета.
31
0
 
37
 
! Отговори
tt преди 2 години
Макарона да не го преселят на Света Елена, заедно с баба му.
30
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу Макарона и режима му. Навсякъде трябва да се свалят тези психопати,за да не тероризират народите.
29
2
 
10
 
! Отговори
Свети Фауци преди 2 години
Покровител на Ухан - бийте ги тези Анти-Комунисти и Анти-Ваксъри бе! как така ще ни се противопоставят, ние сме Науката, ние сме Истината и Пътя и Живота, ние сме Елитът, а те са Плебса - нашите р0бе, миячите на тоалетните ни! Бой, бой, бой, докато Черепите им са разцепени по паветата на площадите!
28
1
 
19
 
! Отговори
Venom преди 2 години
До 28. Облечи си една жилетка с графен и пробвай да стоиш до 5G антена. Искаш ли ти да си целия облечен с графен (което е равносилно да го имаш във всяка клетка) а аз да съм гол и да се разходим в полето по време на буря със светкавици? Не ти трябва много мозък за да се светнеш, но когато го нямаш, просто мучиш.
27
0
 
25
 
! Отговори
Да Живее Съпротивата преди 2 години
Напред! и само Напред!!
26
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-ЕлЕЙ МНОГО СИ УМЕН КАЛЧО, КАКВИ ДУМИ ЗНАЕШ, ПРИ ТОВА БЕЗ ДА ГИ РАЗБИРАШ...
25
2
 
25
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Истината е в изменението на магнитните полюси на земята. Графена е много добър проводник и в комбинация с другите гадости в спринцовките - наноботи, хидрогел и какво ли още не, е спорно дали набодените са все още електрически неутрални. Плашещото е, че това може да се контролира чрез операционната система която им инсталират.
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мачкай правителствата и ваксърите
23
1
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
"Да и ПО БНТ КАЗАХА СЪЩОТО"ЗА КАКВО ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ ДА НАУЧАВАМ ТОВА КОЕТО МИ ТРЯБВА ОТ ДРУГИ МЕДИЙ
22
7
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
До ИмамТеорияЗаБързанет Може би, нещо в генетиката и ДНК на човек настават изменения провокирани от външни фактори, които не са могли да предвидят и всяко закъснение драстично намалява шансовете за успех на почнатото от тях начинание. Това обяснява трескавото въвеждане на недоусъвършенстваните РНК ваксини като спирачка или най-малкото коректор на стариталата ДНК трансформация.
21
0
 
7
 
! Отговори
Barba Ganios преди 2 години
....nie dokato ne izlezem na ulitsata i ne prevzemem ministerski savet ,niama da se opravim !!! Po miren pat niama da stane !!! Mirnite "revoliucii " sa podmiana ,no ne i reshenia na vaprosa !!!