Защо се заразяваме с COVID-19 след ваксинация?

МЗ обясни, че три фактора влияят за това
160
Защо се заразяваме с COVID-19 след ваксинация?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването публикува в страницата си във Фейсбук разяснения относно факторите за заразяване с коронавирус след ваксинация.

Според министерството заразяването зависи от три фактора. Първият фактор е самият вирус, който мутира във варианти, които са както по-заразни, така и по-добре адаптирани да избягват имунния отговор на ваксинирания.

Като втори фактор се посочва приложената ваксина - за да се прояви напълно защитният ефект на ваксините, е нужно време за развитие на протективен имунен отговор. Това става обикновено след около 2 седмици след завършен ваксинационен курс, посочва здравното министерство.

Третият фактор е индивидуалният имунен отговор. Изтъква се, че съществуват здрави хора, които не изграждат достатъчно напрегнат имунитет след ваксиниране. Качеството на имунния отговор отслабва с възрастта, както и заради продължителен прием на медикаменти, като поддържаща терапия при определени заболявания, посочват здравните власти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: ваксинациякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
4
 
! Отговори
Руснака преди 2 години
Тигава какъв е смисъла от тези ваксини? Никакъв... така или иначе се опира до имунитет или всичко е да ни дресират като кутретата на Павлов. Айде нема нужда...
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестове менте и ваксини менте.
106
0
 
6
 
! Отговори
ИСТИНА преди 2 години
Защото не спряха да ни тровят с h9879. За онези който не знаят тва е коктейл от азотен диоксид, торий, тритий и др. с който ни тровят. Същия причинява задух, двойна бронхопневмония, кашлица и т.н.Сега пак се чудете...
105
1
 
11
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
Ей, голяма работа излезна тоя ''вирус ''! Така се превърта и премотава, че за тука има няма две години се нароиха хиляди варианти и барабар с тях и ''ваксини'' колкото щеш! Яз помна ''жълтата гостенка'' още от преди 44г и не е мръднала по вариант .И залъгалки за да се ваксинираш колкото щеш! Значи нещо тука не е наред в цялата работа- яка далавера и много пари има!Ама *** съм яз, ама питам някой да го е видвал тоя ''вирус'',щото аз само на картинки ми го показват?
104
2
 
15
 
! Отговори
До 117 преди 2 години
За защитата на преболедувалите се мълчи, защото не е финансово изгодно за фармацевтичните конгломерати. И аз го изкарах, даже не разбрах кога и как. На годишните ни фирмени профилактични прегледи, просто ми откриха 20 хил антитела. Не мисля да се бода.
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината нанася повече вреда от колкото полза. За сега това се потулва чрез всякакви корумпирани институти, както навремето потулваха че цигарите причиняват рак. В някакъв момент истината ще се прояви
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ваксината ви не работи!
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накратко, щото не е ваксина, а пълен булшит
100
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Рядко може да се прочете по-голяма глупост. Рядко.
99
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Рядко може да се прочете по-голяма глупост. Рядко.
98
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна порнография е тази статия
97
3
 
32
 
! Отговори
До 100 преди 2 години
И до други подобни За ваксинираните и неваксинираните разбрахме. Искам инфо за ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ!!! Техния организъм след като се е справил и изградил антитела, то при втора среща не е ли логично да е подготвен и да се справи по- бързо, веднага да се задейства и да произведе антитела??? Аз преминах два пъти през вируса, доказано с тестове - първия път беше само носителство, без симптоми, втория път леко, но по- продължително боледуване. Защо се мълчи за защитата на прекаралите?
96
3
 
31
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Този вирус е по-опасен от грип за възрастни и хора с компрометирана имунна система. Но с пъти по-безопасни от грип за по-млади здрави хора и особено деца. Съмненията почнаха когато ковид-мафията се насочи настървено с ваксините си към вторите. Освен това задължителните маски спиращи кислорода и така намаляващи имунната система и будят съмнения за истинската цел. И за капак статистиките за смъртност с фалш PCR тестове, създали пландемията. А с локдауните забавят естествения групов имунитет!
95
1
 
9
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До ЛекарМогат да ти гарантират само ковчег. За друго се оправяй сам, вече партията не се грижи за народа!
94
5
 
14
 
! Отговори
ахаххх преди 2 години
Статия за ****ли. Какъв имунен отговор, какви 5 лева, ваксините не създават имунитет и никога не са го правили, целта им е точно обратно, да ра разрушат имунната система на тялото. Всичко, което идва от управляващата сатанинска върхушка е винаги противоположно на внушенията от пропагандата... ама ходи го обяснявай на някой от стадото.
93
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес чух за КОВИД по животните. Ваксинираха едно кученце. Горкото! Дори и не го питаха.
92
5
 
18
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Аз ще се ваксинирам само, когато ми гарантират ефекта и сигурността за здравето ми и липса на последици от странични ефекти след манипулацията.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, което те карат да направиш настоятелно не е за твое добро. В случая за тази ваксина и никой не поема конкретна отговорност, нито пък имаш избор. Китай с една, Русия с друга, а НАТО с трети. После открийте разликите. Ако наистина касаеше здравето нямаше да се политизира. Аз не вярвам на глупости и продукти, за вредното въздействие от които никой не поема финансова отговорност.
90
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Солара и шмайзера - един и същи човек. Сигур зел некви 30 лв. за да агитира. Ами - обесете го на пллощада, барабар с другите. Няма да ви търпим глупостите, година и половина стига. Кат искате да се ваксинирате, ми направете го. Ама не ме карайте аз да го правя. Ваксинацията с нещо си е препоръчителна, не е задължителна. Ако стане задължителна - задължително война. За едни пари е всичко и тук има няколко човека които са се продали. За свещи да отидат тея пари, гHycни твари такива..
89
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ШмайзерАу, оу... затова ли като попитах личния лекар дали трябва и кога да се ваксинирам ми каза "Стои си мирен бе човек, кви ваксини..."Оня ден пак бях при него. Нито той е ваксиниран, нито мед. сестрата в кабинета му. И когато ги попитах дали са или мислят да се - отговора беше "Глупости". Лекарите викаш, кои лекари, Балтов ли? Аре не, а...