Бизнесът скочи: Обявиха убийството на туризма! Започва се от столицата!

Мерките били геноцид срещу бранша
157
Бизнесът скочи: Обявиха убийството на туризма! Започва се от столицата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Независимо, че здравното министерство се отказа засега от идеята да има ограничителни мерки за заведенията във връзка с увеличаващия се брой заразени, браншовите организации на заведенията възнамеряват да проведат утре обявените вече е от тях протести. Това съобщи пред "24 часа" Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

По-рано от Конфедерацията на българския туристически бизнес остро възразява срещу „обявеното убийство на българския туризъм“. Тази сутрин директорът на Столичното РЗИ Данчо Пенчев обяви от утре намален капацитет на заведенията в София до 30% и работно време от 6 до 23 часа.

Още по темата

"Популизмът и псевдо борбата с епидемията отново взимат връх! Пак се бием с брашно срещу вятърни мелници. По средата на лятото имитираме мерки, които буквално закриват туристическия сектор. Достойно продължение на политиката на временния здравен министър Стойчо Кацаров“, посочват в позиция от организацията.
 
"Сякаш напук ръководството на служебното здравно министерство се готви да затвори огромна част от българския туризъм и стартира от София чрез подопечното й СРЗИ. За съжаление, намеренията им не са да спрат до тук.
Отделен въпрос е, че до момента няма и никакви мерки в подкрепа на бизнесите, които държавата смело се готви да затрие. А регионалният принцип на ограничения означава едно - никой да не чака такава.

Използваме случая да се обърнем към президента Румен Радев, който носи отговорност за действията на назначените от него министри. И в частност за напълно некомпетентния Стойчо Кацаров", оплакват се от браншовата организация.

От Конфедерацията обвинят президента Румен Радев, е става съучастник в убийството на българския туризъм.

"Това, което се случва е грозно и е лишено от всякаква логика. Това е дискриминация в най-директния й вид. Това е геноцид не само над работодателите и трудещите се в българския туристически сектор, но и срещу всички млади българи.

Настояваме възможно най-бързо да отстраните от поста министър Стойчо Кацаров, защото той използва всяка останала му в министерството минута за разправа с българския малък и среден бизнес“, пише в позицията на организацията.
 
"Многократно предоставяхме на обществото конкретни доводи, защо не бива да се ограничава работата на заведенията и туристическите обекти и как от тази популистка мярка няма никакъв смисъл. На хората облечени във власт обаче, изобщо не им пука, защото работят на държавна заплата и опитват да прикрият некомпетентността си и тоталния провал на ваксинационния процес чрез разправа с бизнеса", припомнят още от там.

От Конфедерацията призовават да се преустанови геноцида над българския туризъм.

"И понеже вече не вярваме, че ще ни послушате, ние сме готови да защитим правата си с всички възможни средства! Мирни и не чак толкова мирни…", заканват се още работещите в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: туризъммеркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
4
 
1
 
! Отговори
е преди 2 години
Бали Боко ви беше проблема ? сега каквос тана ? Някой хора ще реватз а него !!
132
2
 
0
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
и все пак нито една кръчма не е фалирала ! Няма и да фалира защото собственика от лъжи и измами има доста пари !
131
5
 
2
 
! Отговори
хахахха преди 2 години
Колко сте наивни хора!.. Не е ""Популизмът и псевдо борбата с епидемията". Това са икономически мерки! Тук няма нищо медицинско! Нищо добро не ни очаква, ако си стоим по домовете и гледаме какво се случва! Излезте и е борете за свободата, която скоро ще ви отнемат! Всички ще пострадате! Дори и страхливците, които не са рикови, но си сложихте ваксина! Събудете се хора!
130
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, няма го Бокича, тези симуланти им остават няколко седмици и с линч начело с Радев който опожари и раздели нацията.
129
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как не фалира един депутат бре, никви пандемии не ги засягат
128
6
 
6
 
! Отговори
ЕПА БЕЗ ТЯХ МОЖЕ преди 2 години
Живота НЯМА ДА СВЪРШИ и Земята ще продължи да се върти дори, ако фалират и изчезна една част от тея заведения дори и всичките да изчезнат пак ще се живее дори и по-добре хората няма да са хабят време и пари за глупости.
127
7
 
3
 
! Отговори
ЩЕ СЕ РАДВАМА АМА НЕ преди 2 години
ЩЕ ЧУДЕСНО ДА ФАЛИРАТ ама НЯМА ДА СЕ ОСТАВЯТ ТЕЗИ МОШЕНИЦИ от ТОЯ БИЗНЕС !!!
126
16
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ако хората се бяха ваксинирали, когато му беше времето, сега нямаше да има причина за протести
125
8
 
8
 
! Отговори
Комунета и туй то преди 2 години
Правителството на Фигуранта Радев са бедствие за българския народ !
124
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да се оплакват тия нескопосаници?Заради ковид , маса народ, включително и моя милост се принуди да остави пари по мазните им мръсни заведения и пак недоволни. Тия станаха бетер братята роми , държавата не ни помага, държавата не дава.А това, че искат оставката на здравния министър е гвоздей в програмата - пореден пример как лаици дават акъл на професионалисти. Отделна тема е колко е професионален министърът, но все по-разбира от кръчмарите.
123
2
 
2
 
! Отговори
SOS преди 2 години
Само земеделието и индустрията са важни. Те са и най-безопасни. Туризъм, пътувания, културни и спортни прояви с публика,не са нужни , когато Ковид-19 още не е ликвидиран .
122
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма вече какво да направят. Силния сезон е от 20 Юли до към 20 Август. Сега ще минат 10 дена и после вече няма голямо значение.
121
7
 
6
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Пичове по-голям вирус от спряла икономика няма!Никой не ви кара на сила да ходите по-заведения-!мОгат да ги задължат единствено,да поставят табела,че предвид ситуацията влизате на собствена отговорност!
120
3
 
8
 
! Отговори
мак преди 2 години
Навсякъде е пълно с народ, вие пак ревете. Предварително, да не е без хич, защото още не са ви затворили. Но трябва да се покажете, нали. т.лупа и той ви затвори преди време, но като че ли сегашния ви рев е по-гръмки. Да не коментирам онова ддс, специално за вас.
119
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пилешка супа за 8.50лв.Боб яхния за 14.90лв.Кюфте от 7.90лв.Агнешко (една порция) 30.00лв."ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРСКИЯТ ТУРИЗЪМ ...??!!!
118
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми добре, айде геноцид над българския народ, за да спасим заведенията....лично за мен е чест да хвърля топа заради ричард и печалбата му
117
3
 
8
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Проблемът на туризма в България е в Туристическия и ресторантьорския браншове!
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гз глава закрива.
115
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересуват кръчмарите, бега ли али, не бега ли, ще ходи ли, ще скача ли, не ме вълнува.
114
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не бих казал Тая вълна няма да умори никого! Виж, че делта варианта е тук от април и още чакат да стане вълна! Вече има много хора с естествен имунитет и те са бариера за разпространението! Застрашени са само ваксинираните, но за щастие у нас са малко.