Четвъртата вълна няма да е по-лека от предишните

Мерките в България били по-либерални
Обновена: 12 авг 2021 21:32 | 12 авг 2021 21:23, Екип на Bulgaria On Air
67

Определено се намираме в четвъртата Ковид вълна. Гребенът на вълната е надигнат. Очаквам да бъде същата като предишните, не смея да мисля, че може да е по-тежка, особено третата беше достатъчно тежка. Не бива да го допуснем. Това каза за "Денят ON AIR" ръководителят на катедра "Вирусология" към НЦЗПБ доц. Любомира Николаева-Гломб.
 
По думите ѝ съмнението в  научните факти, касаещи ваксината, е неоснователно.

"Насоките, които дават СЗО и други институции, е решение на специалисти и експерти. Ако погледнем графиката, първата вълна, която удари България - помним снимките - не става дума за вълна, а за малко вълнение. Мерките изглеждаха тежки, но не изгубихме човешки животи", подчерта тя за Bulgaria ON AIR.

Доц. Любомира Николаева-Гломб е на мнение, че мерките у нас са по-либерални.

"Виждам, че на много места, ако някой опита да влезе без маска, съответния собственик на магазин или заведение прави забележка. Делта вариантът като симптоматика - от лични наблюдения знам, че той не се различава. И при предишните варианти около 30-40% от заболелите губеха обоняние. Преди години при настинка на никого не му е хрумвало да тества загубата на обоняние", допълни още събеседничката.

Според нея не бива да подценяваме и боледуването от грип, който също е сериозно заболяване.
"В ситуация на пандемия и всяко подценяване не е добро решение. Нека имаме доверие на нашите лекуващи лекари. Някои позитивират теста още при първи симптоми, други - на втория-третия ден", обясни ръководителят на катедра "Вирусология" към НЦЗПБ.

"Тези, които са изкарали болестта по-тежко, могат да разчитат на по-дълготраен имунитет след това", посочи тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ваксиникоонавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Алтерниращ веганист Че кога Ви остава време от ***.не?
45
0
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Какви научни факти, др. Гломб? Я, извадете всички микробиолози, които работят във военните лаборатории по света и да се закълнат в децата си, че не са го направили този вирус, ама закачени на полиграф! После пак ще си говорим за доверие.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факти Разбирам, че ваксинираните не искат и да чуват нито за странични ефекти, нито, че повечето новозаразени и даже пациенти в болници са с две дози, на тяхно място и аз бих се противопоставяла сигурно. НО при изнесени реални болнични данни от немалък брой държави, които подкрепят тези наблюдения, да продължават да сеят омраза към неваксинираните, да говорят за "вълна от неваксинирани", че и 3ти дози.. точно така тотално се губи доверието и в медии, и 'експерти' и в политици.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доцентката Гломб е поредният рекламен агент на гърмящите смеси , наречени ваксини .То да е реклама като реклама , *** то си е живо плашене и това плашене няма да спре докато не се изпродадат всички т.нар. ваксини ! Явно ,здрави пари играят за сметка на болното и все по-разболявано население !
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54 ти си лъжец. Вчера по бнр се коментираше точно това но за плевен окръга, нито един от постъпилите в болница не е бил ваксиниран, при това няма дори и такъм с една доза само. спри да лъжеш
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Алтерниращия, много си зле, честно! Да не четеш някви от ония уж факт чек сайтове, дето са спонсорирани от правилните хора и пишат само "правилна" информация? Отвори си очите, започни да мислиш логично и сам да си проверяваш информацията! Нещата вече станаха очевидни!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълни ще има докато всички не срещнат вируса. После ще е само леко вълнение.
39
7
 
26
 
! Отговори
Факти преди 2 години
Имам познат лекар в унивеситетската болница във Варна. Сподели притеснен, че половината настанени с Ковид имат и завършена ваксинация с по две дози. Повтарям : настанени в болница, не с настинка в домовете си. Искам да коментирате тези факти, госпожо. Защо продължавате да лъжете? Ваксините са безполезни по отношение на Делта щама, с тях или без тях - почти няма разлика, а освен увеличения риск от някой изненадващ страничен ефект.
38
5
 
10
 
! Отговори
До Интелектуалец преди 2 години
Само такива безмозъчни маймуни като теб им трябват честита ваксина след 2-3 год ще клекнеш ограничен ******
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека премине през всички и няма да е страшно вече.В кой ще се настани ако всеки го е боледувал?
36
13
 
3
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
Твърдението "след началото на епохата на ваксините злокачествените, алергичните и дегенеративните заболявания започнаха лавинообразно да се увеличават по целия свят" е чиста лъжа. Няма статистическо изследване и няма нито един научно доказан случай за "дегенеративно заболяване" предизвикано или "отключено" от каквато и да била вакснина. Нито един. Манипулацията на статистическите данни за аутизма и "живака" във ММР ваксинтата е от същия вид.
35
7
 
2
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
До Анонимен "Израел са масово ваксини ... пък какво се случва там" Данните в израел са една от многото медийни истерии. "случаят израел" може да се проследи до пост във фейсбук от 28 юли. Фактите са изкривени, други се пропускат. търси "Reinfection rates do not tell the whole story about protection against COVID-19". Ето и линк ама филтъра ще го замаже: politifact/factchecks/2021/aug/02/facebook-posts/reinfection-rates-do-not-tell-whole-story-about-pr/
34
9
 
4
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
До славянин: "уж ''изкоренените завинаги'' инфекциозни заболявания" Преди двайсе години морбили и рубеола бяха практически изчезнали в европа. Обаче един мошеник измисли че ММР ваксината "отключва аутизъм" и публикува манипулирани данни, докато се опита да патентова собствена. Лъжата беше разпространена моментално и много просветени започнаха да отказват да си ваксинират чaветата. И почти изчезналите морбили и рубеола и всякви други забравени гадоcти се завърнаха.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист. Изолираха ли вируса?
32
0
 
10
 
! Отговори
ДО 35 - ЗОМБИ преди 2 години
Аз не съм ЗОМБИ. Аз съм просто човек. Не се "дъpвя" на никого, според твоите дъpвeняшки термини. Живея като НОРМАЛЕН ЧОВЕК, а не като ЗОМБИ. Разбра ли ме???Ако не си ЗОМБИ ще ме разбереш. Ако си ЗОМБИ - и Господ няма да ти помогне!!!
31
12
 
3
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
До Venom. Направи протест срещу мерките за защита на общественото здраве, излез на улицата без маска, без да си ваксиниран и без пресен ПЦР, издърви се на полицай, яж шамари. И както казах: Дpишльо.
30
3
 
5
 
! Отговори
зелен чорапогащник преди 2 години
ама как четвърта вълна , аз казах че вирус нема , а Бойко лъже че има .
29
2
 
10
 
! Отговори
Натопорчеф преди 2 години
Надига се огромна вълна в панталона ми... Ще се цепят стегнати дупета на ваксинирани кифли... Ще има оргазми безчет! Носете си вазелин, че да няма пръснати свинктери, Ковид-зомбита!
28
1
 
23
 
! Отговори
Край преди 2 години
Нали има ваксини. нали били ефикасни. Значи всеки има избор. Не на маските. Не на затварянето на бизнеси. Не на принудителната ваксинация.Демокрация е всеки има право на избор да си подрежда живота както намери за добре.Света върви към ковит-фашизъм.
27
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българите ще издърпат пак късата клечка.както са го правили винаги в историята си.