Адвокат по мед. право: Не може без мерки в условия на пандемия

"Приоритет е първо собственото ни здраве, после здравето на обществото", подчерта тя
24 авг 2021 15:25, Петя Славова
44
Адвокат по мед. право: Не може без мерки в условия на пандемия
Снимка: БГНЕС

Влошава се обстановката с новозаразени с COVID-19 у нас, но противоречията относно ваксините в обществото ни не намалява. Къде се намираме между хората, които изобщо не искат да се ваксинират до онези, които са готови за трета доза, коментира специалист по медицинско право.

"В условия на пандемия няма как да няма мерки – това е единственият механизъм заразата да се ограничи. Не може изобщо да няма мерки", заяви пред БНР адвокат Мария Петрова.

Още по темата

"Приоритет винаги трябва да е първо собственото ни здраве, после здравето на обществото", подчерта тя.

Мария Петрова определи като "изключително притеснителен от правна гледна точка въпрос" този за третата доза ваксина. Практически това няма как да бъде отразено в информационната система, която и без това страда от изключително много пороци, отбеляза тя.

Чакаме решение на национално ниво. Една голяма част от държавите предприеха тази стъпка, поясни адвокат Петрова. "В България все още нямаме яснота по този въпрос."

Петрова изрази одобрение за последните заповеди на здравния министър за противоепидемичните мерки и посочи, че се създава излишна полемика около тях.

Граничният контрол не се упражнява адекватно, смята още специалистът по медицинско право. Мария Петрова се позова на ситуацията във Велико Търново и Бургас, където сред причините за нарастващия брой случаи на коронавирус се сочат туристите, влизащи в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
До Знаещия преди 2 години
Като си толкова знаещ обясни, на себе си, какво значи ваксина удобрена под условие :) Ваксината на пфайзер е получила пълно удобрение в сащ едва днес, защо така бе знаещия?! Не е ясно кой е по-добре да освободи света от присъствието си, но е сигурно, че по-бързо ще го освободят дървените философи с пълни ***.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ACAB Как може да си толкова т-ъп и пр-ост?!!!!!!! Пък и гледам, че 80-90% от населението е като теб! В медицинските университети не се учи право!!!!!!!!!! Това да не ти е измисления СУ, където се учат всякакви подобия на специалности?! И това, че човек е специализирал в дадена област на правото, не означава че само това е учил!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пандемията" мина, сега вече сме посред Ваксидемия. А тя изглежда няма да премине, а ще е вечна - вълна трета доза, вълна четвърта доза...
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая също е част от мафията !
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е възможно в БГ, страната на неограничените възможности сме :)))
17
18
 
4
 
! Отговори
Знаещият преди 2 години
До всички антиваксъри и ***.Животът е ваш и само ваш! За вас няма конституция , закон , отговорност! За вас има смартфон , компютър , фейсбук - място откъдето знаете и разбирате всичко - мажете да се образовате , да научите нещо интересно.Най интересеното е , че научавате това което си мислите че знаете.ОТ КАЗАНОТО ГОРЕ СЕ РАЗБИРА , ЧЕ ЗАТЪПЯВАТЕ ЕЖЕДНЕВНО И ЗА ВИНАГИ!От такива като вас обществото няма нужда , за това отивайте си по бързо и безболезнено от тоя свят и не го цапайте !
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че защо да не може без мерки.Просто се казва няма да има никакви мерки и така.
15
2
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Абре момиче, чакат да свърши летният сезон и са готови да минават през трупове за това. То само ти ли се възмущаваш то тяхното е кощунство.
14
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЛКО ПАРИЧКИ ТИ ПЛАТИХА ЗА ТАЯ КОНСУЛТАЦИЯ?
13
5
 
18
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Не можело без мерки. Един вид - да отбием номера. Други са мерките, обаче. Никой не направи анализ каква беше ползата от т.нар. мерки. Дали не трябваше да са други.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кде е таз пандемия бря ?
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адвокатката да ми каже закона или Конституцията са с по-висш ранг! Нали знае, че когато закона противоречи на Конституцията, Конституцията е винаги права. А и има международно право, което е ратифицирано и защитава правата ни, то даже е с по-висш ранг по силата на чл. 5 от Конституцията. Така че адвокатката да.... имаме си права. И основното от тях е, че никой не може да експериментира с мен, без мое доброволно писмено съгласие. Повтарям, доброволно и писмено.
10
4
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Знаете ли, какви мерки ще ви вземем???
9
2
 
20
 
! Отговори
ACAB преди 2 години
Тя другарката Мария Петрова само по медицинско право ли е адвокат? За другите права няма ли тапия? Ами така е то... като завършват правото в медицинския университет... Аз познавам един адвокат по стоматологично право - той завърши в зъболекарския!
8
5
 
13
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
кажи му адвокат и не го обиждай повече
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на делата пълна нула, иначе ковид експерт стана, мюмюн
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя адвеокат или вирусолог е, че дава некомпетентни мнения? къв е тоя бе?
5
9
 
9
 
! Отговори
Хорцетропа преди 2 години
Не искзме мерки, а да работят хотелите и ресторантите на 100% като в момента и да не носим маски. Ако трябва некакви мерки да се вземат, нека пак училищатеа да минат на дистанционно необучение, че да може да се каже че имало мерки и при нас. Но кръчмите и дискотеките да не се бутат, да има къде да ходим да пийваме.
4
2
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Свекървата й, какво работи?
3
2
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Свекърва ѝ, какво работи?