Усложненията от COVID могат да останат с месеци

Проблемът в България бил ниският процент на ваксинирани
24 авг 2021 09:13, Ния Христова
64
Усложненията от COVID могат да останат с месеци
Снимка: Pixabay
"Големият проблем в България е ниският процент ваксинирани. При сходни числа на нови инфекции в Швейцария има по 1-2 починали дневно. В България за последните дни те са средно 30. Заболяването няма да спре, а в даден момент системата ще се претовари. Това са опасенията ми", коментира пред Нова телевизия д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория по инфекции на мозъка в Берн.
 
"В даден вариант ще се стигне до ситуация, в която ще има много болни. Важно е държавата да се намеси по-рано", добавя той.
Още по темата
 
"Имунитетът след изкаран COVID-19 категорично не е по-добър от ваксинален. Има ново проучване по темата. Средният имунитет при всички познати коронавируси продължава между 6 и 12 месеца. Преболедуването обаче крие големи рискове", обясни д-р Илиев.
 
Той добави още, че усложненията след вируса могат да продължат с месеци.
 
"Никога не е късно да се ваксинираме. Данните от Индия и други държави показват, че безсимптомните преносители са в пъти по-малко от очакваните. Третите дози идват. Слагането на такива дози е правило при ваксините, а не нещо нетипично. Едно прясно ваксиниране осигурява много добър имунитет за период около година", каза още специалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усложненията от вируса може да продължат с месеци,но усложненията от ваксината продължават до живот.И в двата случая има АКО...
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАЧКАТОР - Много бързо се плашиш ,днес едва започват .Чакай до края на деня ,ще има професори ,доценти ,кой по страшни тези и сценарии ще казва.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко Ви плащат за да пропагандирате скапаните течности наречени ваксини?
7
9
 
3
 
! Отговори
Броят преди 2 години
На починалите изостава с три седмици от броя на заразените. В средата на септември ще бъде 200 на ден. В Германия 98.5% от починалите с ковид са неваксинирани. По данни на института "Кох".
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатурацията пада бързо, понякога за часове, какви билки, какви глупости. Системен васкулит-мозък, бъбреци, бял дроб, ...докато се усетиш и тромбозираш отвсякъде.
5
4
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Добре де, добре, статиите и рекламите ме изплашиха, отивам да се ваксинирам.Майтап бе, слагам си ви на х..
4
3
 
6
 
! Отговори
Ваксар преди 2 години
Третите дози идват :))))))))))))))))) Налазваме ги!
3
5
 
6
 
! Отговори
Може преди 2 години
А може и да сте го карали леко или безсимптомно и да нямате усложнения. Или пък може да се излекувате като нормални хора с билки и средства от алтернативната медицина и усложненията да не останат!
2
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашенеца предпочитал " естествен имунитет". Ще пълнят болниците и моргите. Иска и постковид за разкош. Защо да се ваксинира? Пука му за здравето ! Мисли, че на съседа му ще се случи злото,а не на него.
1
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Аууу,Вълчи дол...уплашен човек,лесно се...управлява. (Бокова...мъдрост)