Ваксината на фернската компания Valneva с ефикасност от над 80%

Ваксината не причинявала "никакви тежки нежелани реакции"
24 авг 2021 21:30, Ния Христова
46
Ваксината на фернската компания Valneva с ефикасност от над 80%
Снимка: БГНЕС
Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви, че разработената от компанията ваксина срещу Covid-19 може да покаже ефикасност от над 80% по време на късните етапи на нейните изпитвания.
 
"На базата на изпитвания от Фази 1 и 2, се надяваме да имаме ваксина, която разполага с ефективност от повече от 80%. Тази ефективност на нашата ваксина срещу Covid-19 ще трябва да бъде демонстрирана при изследванията във "Фаза 3", каза Гримо пред френския бизнес новинарски канал BFM Business, предаде БНР.
 
По-рано тази година от компанията Valneva заявиха, че при проучване в по-ранен етап ваксината е показала ефективност от над 90%.
 
От компанията през април обявиха, че ваксината, кръстена VLA2001, не причинява "никакви тежки нежелани реакции".
 
Тогава главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах. заяви: 
 
"Изключително сме доволни от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до предоставянето на инактивирана ваксина, за да помогнем на глобалната борба срещу Covid-19. Светът се нуждае от множество ваксини, както и от бустерни възможности. Като се имат предвид потенциалните предимства, често свързани с цялостно инактивирани вирусни ваксини, ние вярваме, че VLA2001 ще има важна роля".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
от Дунава преди 2 години
Поредни, поредни правописни грешки и то в заглавието! Господа на сайтовете, до кога ще назначавате малограмотни хора, хора които нямат грам познания в българския език?
36
1
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Ама защо закъсняхте толкова? Франция има страхотни молекулярни биолози - доказа го с разгадаването на генома на вируса на СПИН и по-късно с изучаването на най-големия открит вирус досега на планетата, който е с ДНК геном от около 2400000 нуклеотидни бази. Говоря за френските молекулярни биолози, а не за френските лекари, които са калпазани като всички техни събратя по целия свят.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак реклама на отрова, ами и аз ваксинирам с кожена спринцовка, заповядайте, безплатно е ......
33
0
 
2
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
До Фазбион. Аз ще си я боцна само ако е по-скъпа от Пфицера. И също да отпускат две дози. При по-скъпите безплани съм на по-голяма далавера. И освен това ако дават и партийна книжка за привилегии за нея.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на сертификата пише -comirnaty, Pfizer-Bio N tech.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма 2 препарата. Ваксината се казва Comirnaty и е на бионтех. Те са изобретателите и е техен патента. Файзер инвестираха с пари и производство.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23 "Хора погледнете публикацията на Robert W Malone. Излгежда FDA не са оторизирали пфайзър, а бионтек, уж два сходни препрата, но две различни дружества. Пак не можеш да съдуш файзер, ако нещо станеЦирк и ужас. Да се смееш, плачиш и тревожиш едновременно." Смея се, плача, и се тревожа едновременно. Смея се на глупостите на такива като теб, плача, че държавата пари е давала, за да ти даде образовние, а се тревожа, че ходиш между нас, кой знае на какво си способен ...
29
2
 
10
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
В Индия забравиха за индийсия вирус. Вижте им графиката!
28
9
 
13
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Не на Ковид - ваксинацията.
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А индийзите се оправиха не с ваксини а с някакво лекарство! Да сте чули наскоро за 'тревожни новини' от Индия - въпреки че не се боцкат? А Индия е най големия производител на ваксини в световен мащаб!
26
9
 
15
 
! Отговори
минувач преди 2 години
"слаба ракия" така да се каже - Пфаизер говореха за 95% ефективност... А се оказа че е под 30 ако изобщо! Сега 'бустер' ваксинки предлагат и така нататъка. А колко народ се спомина от боцкането - не смеят и да кажат!
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия що не мислят лекарства, а само ваксини мислят? Какво толкова искат да инжектират.
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека има ваксини. Нека има асортимент. Потребността е огромна . По-добре някаква ваксина, отколкото нищо. Трабант или порше, важното да имаш превоз.
23
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът да се научи да мисли малко по-дареч от пъпа си. Това, че някой го изкарал леко, не значи че "вирус няма", или пък че всички така ще го карат. "Късметлиите" са около 10%. Генетично обусловено е.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20 "Да не мислиш, че всяка настинка е ковид" Ами оказа се, че тестът го мисли... Та освен и ти да започнеш да викаш "нема вирОс" щото в опитите ти да обосновеш тезата си до там го докара...
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе влез и прочети какво казва FDA, не ми обяснявай кое какво е. Пфайзер си запазват сегашния лиценз да дистрибутират рисков продукт, както беше до сега. Изпошзват вратички в закона за да предпазят пфайзер от евентуални съдебни дела и ти няма как да разбереш от коя компания ще получиш ваксината когато ти я бият. Всичко е маневри.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тоя малоун. Нищо не е открил никога. И ваксината е на Бионтех. Файзер участваха с пари и производствени мощности. Милиарди дози не могат да се правят така лесно.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бионтех са създателите и откривателите и патента е техен. Файзер инвестираха във фазите на проучване и производство.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора погледнете публикацията на Robert W Malone. Излгежда FDA не са оторизирали пфайзър, а бионтек, уж два сходни препрата, но две различни дружества. Пак не можеш да съдуш файзер, ако нещо стане и не знаеш дали получваш продукт на файзер или бионтек. Цирк и ужас. Да се смееш, плачиш и тревожиш едновременно.