Великобритания поръчва още 35 млн. дози ваксини на Pfizer/BioNTech

На Острова са регистрирани нови 31 914 случая на COVID за денонощието
24 авг 2021 08:08, Анисия Иванова
37
Великобритания поръчва още 35 млн. дози ваксини на Pfizer/BioNTech
Снимка: БГНЕС

Обединеното кралство обяви, че е поръчало още 35 милиона дози от ваксината на Pfizer/BioNTech, чиято доставка ще започне през втората половина на следващата година, гласи правителствено изявление.

В него се казва, че целта е да се гарантира, че „страната ще има преднина пред вируса за години напред и за бъдещи програми за реваксинация.

„Правителството се подготвя за програма за реваксинация тази година, за да гарантира, че най-уязвимите към COVID-19 са защитени. Бустерната програма ще се основава на окончателния съвет на Съвместния комитет по ваксинация и имунизация (JCVI), който се очаква през септември“, се казва в изявлението.

Британският здравен министър Джавид заяви: „Феноменалната програма за ваксинация на Обединеното кралство осигурява защита на десетки милиони хора от COVID-19, спасявайки 95 200 живота и предотвратявайки 82 100 хоспитализации само сред хората на възраст над 65 години в Англия. Въпреки че продължаваме да изграждаме тази защитна стена от COVID-19, също така е жизненоважно да направим всичко възможно, за да защитим страната и за в бъдеще - независимо дали става дума за вируса, какъвто го познаваме, или за нови варианти”.

В изявлението на правителството се казва, че Великобритания ще дари 100 милиона дози ваксини през следващата година и че даряването на първите 9 милиона дози е обявено още миналия месец, съобщи БГНЕС.

Публикуваните в понеделник данни на британското правителство показват, че през последните 24 часа в Обединеното кралство са регистрирани нови 31 914 случая на COVID-19. Това довежда общия брой на заразените от началото на пандемията до над 6,5 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И четвърта и пета и шеста да си поръчат. Идеално. Новините от там ще зарадват света след някоя друга година.
7
2
 
6
 
! Отговори
До Цент преди 2 години
Ееех.Угур Шахин май ще стане най богатият на света ;)))
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, видите ли, не им стигат! Пък наш Бойко предварително е поръчал за всичките ни ваксъри по няколко дози да си имат! Трябва да са му благодарни!
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тея колко население имат? Сичкото ли требе да бъде набодено за кеф?
4
6
 
21
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Явно ваксинната деопулация на острова напредва. Според бащата на премиера Борис Джонсън на острова трябва да има до 15 милиона души живеещи там, а сега са 70 милиона т.е ще трябва доста ваксина докато намалеят с 45 милиона.
3
11
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Сравняват малоумието в Бг за изхвърлените дози.
2
6
 
7
 
! Отговори
Антрацит преди 2 години
Гадост и зараза .!.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поръчали 35 милиона,а ще даравят 100 милиона...Тея милиони за нищо ги нямате.да не правят като нарко пласьорите-купува сто дози,разрежда ги и продава 300...:):):)