Проф. Витанов: Падне ли София в "червено", вълната ще се разгърне

Червената зона върви на запад и столицата влиза в нея
Обновена: 26 авг 2021 13:11 | 26 авг 2021 13:00,
259
Проф. Витанов: Падне ли София в "червено", вълната ще се разгърне
Кадър: БНТ

„Падне ли София в "червената зона", вълната ще се разгърне по същество”, написа в профила си в социалната мрежа математикът и член на бившия Национален оперативен щаб за борба с коронавируса.

Той допълни, че червената зона е тръгнала на запад и столицата е тръгнала да влиза в нея.

Специалистът предупреди, че в червените области може да има и по-строги мерки.

„Може и да има, може и да няма - то тези решения не са тъй прости, както си мислят някои хора без опит”, коментира той. 

Още по темата
Проф.Витанов допълни, че базовото репродуктивно число днес е 1.397.

"1.397 означава, че обхвата на заразата се увеличава с бързи темпове. Това не е заплаха, а обективна информация. Писах ви, че активните случаи ще прелетят покрай 20 000 и ще полетят към 25 000. Хайде гледайте дали ще стане така.  След като прелетят покрай 25 000, активните случаи ще полетят към 30 000. Няма да се движат на гърба на костенурка, нито ще се возят на ферари с цвят червен. Ще полетят”, написа още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде е статистиката за преболедувалите доказан Ковид, защо не се каже колко от тях има в болница, и защо нямат същите права като ваксинираните, и защо личния ми лекар е против ваксините и счита, че преболедуването е по-добро за човек без придружаващи, и защо в крайна сметка не се обхване възрастната група от населението и хората с хронични заболявания. Защото ЕС диктува правилата, а ние слушкаме!
199
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде е статистиката за преболедувалите доказан Йовид, защо не се каже колко от тях има в болница, и защо нямат същите права като ваксинираните, и защо личния ми лекар е против ваксините и счита, че преболедуването е по-добро за човек без придружаващи, и защо в крайна сметка не се обхване възрастната група от населението и хората с хронични заболявания. Защото ЕС диктува правилата, а ние слушкаме!
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По темата - ако си чел някога, би трябвало да си структурирал логическа мисъл. Интересно как при толкова четене, което ловко прикриваш под мантията на каруцарски словоред и хаотична мисъл си пропуснал да прочетеш,чуеш или се сетиш,че в Епидемиологията е нужно математическо моделиране на епидемиологичния процес. Тези работи чувал ли си ги? Ако не или не схващаш връзката между медицина и математика, по-добре си замълчи. Както си започнал с поговорките - по-добре си мълчи, когато си неподготвен.
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е чел един човек си личи от изказа му. Като чета как пишеш и се изразяваш оставам с впечатление,че изобщо не си чел. Проблемът на простия човек е,че не може да се преструва на интелигентен,докато всеки интелигентен може да се изявява като ***,а ко реши. Това е версията,към която трябва да се придържаш, към втория й вариант. Първият не ти харесва.
196
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"Всяка жаба да си знае гьола" е НАРОДНА поговорка,народна мъдрост!...И аз НЕ се бръчкам в медицинските теми,въпроса ми беше ЗАЩО АРИТМЕТИК СЕ БРЪЧКА В МЕДИЦИНСКИ теми,а не кой колко е прочел!../и за протокола:..-Чел съм ПРЕДОСТАТЪЧНО,моето момче/момиче,ПРЕДОСТАТЪЧНО! /..Този е дефиниран психар..Личи му от всякъде..А колко е чел,какво е чул,..си е негова работа
195
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София вече падна. Корнелия ще прави правителство!
194
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казваш всяка жаба да си знае гъола! А ти защо го бъркаш? На каква професионална основа се опитваш да спориш с математика?
193
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той какъвто и да е, е професор по математика,а ти не си чел и 1% от това,което той е чел и знае! Бездна ви дели интелектуално и като чета как пишеш ,се чудя как си завършил, но това си е твоя работа. Нещо грешно казва ли професорът или на теб просто не ти харесва?
192
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...шшш,ти нещо си сай възбудил май?..."простаците" НЕ "поучават" "професора по аритметика"!...Просто недоумяват:..-НЕРДЕ МАТЕМАТИКАТА,НЕРДЕ МЕДИЦИНАТА?!..Сфатяш ли?../едва ли../ .."ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГьОЛА"!..Тоя ИЗВЕЯНИК да си гледа математиката и да остави медицинските въпроси на медиците!...НЕЩО НЕЯСНО?
191
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, много ковид смърт ни чака
190
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простаци поучават професор по математика, в друга статия поучават професор по медицина. Идилия на невежеството и простотията. Да ви вържат 10 години само да четете томове медицинска литература, без да помните,само да четете, ще видите лесно ли е. Иначе лесно да пишеш, без да си чел. Това го показвате. Значи само да четете 10 години томове литература без да ви карат да помните и без да ви изпитват, да видите поне какво е четене.
189
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо да казва грешно?
188
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей днес,бг ,засрамете се бре .Стига и вие сте давали публичност на тая пиянска физиономия да плаши хората .
187
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Ямболски ***..не е изплувал...Просто го извадиха от там...На некои им върши работа,какво?..На мен пък ми харесва отнесено-извеяния му вид,леко наклонената глава,..и кък сай опнал на стола...А дрънканиците му просто ги пропускам...Човека иска дай "тв звезда",какво?.."Дават ли му,взема..Викнат ли го,веднага рипка"...Цяла България сега тозшнорхел гледа....Вълнуващо,не ли?
186
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Този пак изплува от фекалната канализация.
185
1
 
6
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ами плащат им добре да ни плашат ,че ще се прецакът ваксините ,за които някои милиони прибраха под масата
184
2
 
10
 
! Отговори
Златури преди 2 години
Този математик е поредния изкукуригал, на заплата от нас паун. Няма лошо, той не е единствен, но защо му дават думата? Явно наистина сме *** народ, щом това са ни капацитетите...
183
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимателно слушам този Витанов и в понеделник чаках дали ще му се сбъдне прогнозата за броя на заразените за тази седмица.Каза 3000 за понеделник. Не позна.Когато е професор-математик, трябва да има точност в прогнозата. Инак прилича на една многословна, правеща се на интересна врачка.
182
0
 
3
 
! Отговори
BATALOV преди 2 години
PADNE LI SOFIA KOMISIONNITE SA KOLEMI LAPAI NARODE
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търся нежен ковид-*** за да попаднеме заедно в червената зона